Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emin
    Öğrenci
     250B9
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Buji kabartma sorunu

[LEFT][LEFT]Merhaba arkadaşlar bu ilk yazım ve aranıza izmirden katılıyorum. Motor olayında yeniyim geçenlerde bakıma soktum motorumu. Yağ, fren balatalari, bujiler vs. Keyfe keder goturmustum bakıma bujilerden birini soktugumuzde simsiyah olmuş ateşleme yapmayacak kıvama gelmişti daha sonra onuda değiştirdik ve koyuldum yoluma yoluma. Gaza yuklendigim de kesip yeniden veriyor gücü. Ertesi gün gitmedim alışmaya donemidir vs diye fakat geçmedi. Hava Filtresi ne baktı usta sorun yok dedi bujileri soktuk daha önce kararan Buji yine kararmis sanirsin yıllardır üstünde. Usta silindirik birinin gidik olduğunu söyledi. Ve 14 kuruş yakan motor 25 kuruş yakmaya başladı. Bu tarz bir problem başına gelen oldu mu izmir de bu işten anlayan işinin ehli bir usta var mıdır her türlü fikirlerinizi esirgemeyin.

Arkadaşlar konu ile alakasız ama benzin musluğu benzin kaçırıyor. motor 250E9. musluğu nerden bulabilirm ve fiyatı nedir?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Eminn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    [left][left]Merhaba arkadaşlar bu ilk yazım ve aranıza izmirden katılıyorum. Motor olayında yeniyim geçenlerde bakıma soktum motorumu. Yağ, fren balatalari, bujiler vs. Keyfe keder goturmustum bakıma bujilerden birini soktugumuzde simsiyah olmuş ateşleme yapmayacak kıvama gelmişti daha sonra onuda değiştirdik ve koyuldum yoluma yoluma. Gaza yuklendigim de kesip yeniden veriyor gücü. Ertesi gün gitmedim alışmaya donemidir vs diye fakat geçmedi. Hava Filtresi ne baktı usta sorun yok dedi bujileri soktuk daha önce kararan Buji yine kararmis sanirsin yıllardır üstünde. Usta silindirik birinin gidik olduğunu söyledi. Ve 14 kuruş yakan motor 25 kuruş yakmaya başladı. Bu tarz bir problem başına gelen oldu mu izmir de bu işten anlayan işinin ehli bir usta var mıdır her türlü fikirlerinizi esirgemeyin.
    Merhaba emin aramıza hoş geldin
    sorun sanki bujiye gelen elektiriği kesiyormuş gibi ateşleme sistemini kontrol ettirmek lazım
    karbiratörüde kontrol etmek lazım
    bunlarda sorun yoksa ustanın dediği gibi silindirde sorun olabilir
    alternatif ustaya kontrol ettirmekte fayda var izmirden arkadaşlar konuyu okuyunca yardıncı olacaklardır geçmiş olsun :(

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı brktrtn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar konu ile alakasız ama benzin musluğu benzin kaçırıyor. motor 250E9. musluğu nerden bulabilirm ve fiyatı nedir?
    Burak yukarıda ali ustanın linki var ali ustayla irtibat kur onda vardır sana kargoyla gönderir rakamı tam bilemiyorum ama tahminen 40 tl civarıdır

Emin
    Öğrenci
     250B9
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkürler arkadaşlar izmir den arkadaş ların önerilerini bekliyorum.

Alper K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper
    ogrenci
     RR 250 E10
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    merhaba,

acaba çok kısa mesafelerde mi kullanıyosun? kalkış---2-3 km----stop (en az yarım saat) ----sonra tekrar kalkış gibi..

ozzy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozzy ozel
    turızm
     dd 250 e9
     mugla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tek slındır asınmıs olma ıhtımalı yuksek senın motorda yanan bujının bulundugu pıston uzerındekı yag segmanı kırılmıs asınmıs .yada segman kırmıs olabılır.bunu bujıyı sokerek parmagını bujının oldugu yere haa kacmıyacak sekılde bastırarak marsa basarsan eger bellı bır gucte hava parmagına basınca yapıyorsa sorun bujıden yada atesleme sıstemındendır.ama ustaya gotur olayı daha ıyı netlendırecektır.

Emin
    Öğrenci
     250B9
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Alper K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba,

acaba çok kısa mesafelerde mi kullanıyosun? kalkış---2-3 km----stop (en az yarım saat) ----sonra tekrar kalkış gibi..
    Merhaba , hayır kısa mesafeler için pek kullanmıyorum.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar , İzmir'de kahramanlar'da İlhan Sarı diye işinin erine benzeyen 50'li yaşlarda bir ustaya bıraktım motoru.İşi yoğundu yarın sabahtan bakıcak , sadece motoru çalıştırdı ve gaz verdi.Silindire pek ihtimal vermedi.Karbüratör gibi diğer aksamlara bakacağını , sibop ayarından da yapabileceğini söyledi.Bakalım yarın ola hayrola..
    Konu Eminn tarafından (23.July.2012 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.

SİYAH İNCİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Güneykan İnce
    Bilgisayar Müh.
     Regal Raptor DD250E-9
     İstanbul - Göztepe (Anadolu Yakası)
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Eminn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba , hayır kısa mesafeler için pek kullanmıyorum.

Hepinize teşekkürler arkadaşlar , İzmir'de kahramanlar'da İlhan Sarı diye işinin erine benzeyen 50'li yaşlarda bir ustaya bıraktım motoru.İşi yoğundu yarın sabahtan bakıcak , sadece motoru çalıştırdı ve gaz verdi.Silindire pek ihtimal vermedi.Karbüratör gibi diğer aksamlara bakacağını , sibop ayarından da yapabileceğini söyledi.Bakalım yarın ola hayrola..

Dostum bende izmirdeyim.Yeni motor kullanıcısıyım.Motorunun durumu hakkında bilgi verirsen sevinirim.Ayrıca usta iyi mi fln diye söylersen..cünkü bende de yag yakma sorunu var..sekmanlarda fln.Bizide bilgilendir kardes.Ayrıca memnun kalmazsan alsancak stadının arkasında soylu motor da ibrahim abi var ona gostereblrsn.Bnm gonderdigimi belirterek.Bise olursa mesajlasırız burdan.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)