Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Ferd@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ali ferda
    serbest
     regal raptor
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Giderken şarj bitmesi

Arkadaşlar merhaba bende 2006 model dd 250 9B var. son 3 haftadır yaşadığım sıkıntı beni yormaya başladı. Motorumu kullanırken farlar hep açık olur. 2 hafta önce kornaya bastığımda farların sönük yanmaya başladığını farkettim kornada güçlü çalmadı zaten kurtköy den dönerken sigara almak için durdum yaklaşık 4-5 dakika sonra motora bindiğimde marş basmıyordu farlar yanıyordu fakat güçlü değildi. ittirerek açlıştırdım. yola devam ettim sabahları çalışmasında bir sıkıntı yok ama giderken durdummu bir daha çalışmıyor. Ali usta ile konuştuk konjektör dedi orjinalini aldım taktım, ölçtük statörde elektrik üretiyor fakat aynı sorun devam ediyor konu hakkında bilgisi olan yada daha önce başına buna benzer bir olay gelen varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim. selamlar. teşekkürler.

Erkan 28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan ŞENGÜN
    bisiklet tamircisi + ofisboy
     sattım
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    akü değişimi yaptınmı ? veya akünü ne zaman aldın ?

mrtglc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Murat GÜLEÇ
    tekniker
     GV 250
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    problem aküde gibi

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,282
    Beğenilmiş
    6,843
    Alıntı Ferd@ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar merhaba bende 2006 model dd 250 9B var. son 3 haftadır yaşadığım sıkıntı beni yormaya başladı. Motorumu kullanırken farlar hep açık olur. 2 hafta önce kornaya bastığımda farların sönük yanmaya başladığını farkettim kornada güçlü çalmadı zaten kurtköy den dönerken sigara almak için durdum yaklaşık 4-5 dakika sonra motora bindiğimde marş basmıyordu farlar yanıyordu fakat güçlü değildi. ittirerek açlıştırdım. yola devam ettim sabahları çalışmasında bir sıkıntı yok ama giderken durdummu bir daha çalışmıyor. Ali usta ile konuştuk konjektör dedi orjinalini aldım taktım, ölçtük statörde elektrik üretiyor fakat aynı sorun devam ediyor konu hakkında bilgisi olan yada daha önce başına buna benzer bir olay gelen varsa ve bilgilerini paylaşırsa sevinirim. selamlar. teşekkürler.
    merhaba

1-akü şarz tutmuyor olabilir
    2-far ampülün yüksek wattlımı öyleyse çok voltaj çekip aküyü bitirebilir
    3-farı açınca bir yerden elektrik kaçak yapıyorsa aküyü itirebilir
    kolay gelsin

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    banada akü şarj atmiyor gibi geldi ama aklıma yatmayan şey şu : sorun akude ise sabah çalışmalarında neden sıkıntı olmuyor? asıl sorun cıkarması gereken zaman sabahları olurdu ozaman.
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

Erkan 28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Erkan ŞENGÜN
    bisiklet tamircisi + ofisboy
     sattım
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    onu sana şöyle açıklayayım
    evinde şarjlı pil vardır mutlaka bu şarjlı piller zamanla ömrü biter (Akü gibi) ve artık şarj tutmaz. yalnız içinde her zaman ufak bir enerji kalır bu enerjide ilk çalıştırmada açığa çıkar.
    yani akşamları dinlenen akü sabah ilk marşa bastığında çalıştırır.

DIESEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alper bayrak
    ÇELEBİ P.S
     RR DD 350 E6-C
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı theonlygun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    onu sana şöyle açıklayayım
    evinde şarjlı pil vardır mutlaka bu şarjlı piller zamanla ömrü biter (Akü gibi) ve artık şarj tutmaz. yalnız içinde her zaman ufak bir enerji kalır bu enerjide ilk çalıştırmada açığa çıkar.
    yani akşamları dinlenen akü sabah ilk marşa bastığında çalıştırır.
    motoru park edıp bakkala gıdıp geldıgımde calısmıyo dıyo... asıl bu esnada max. şarjda olması gerekmezmi? netıcede motor calıstıkca şarj ediyo. yani en zahmetsız o an marş basması gerekir gibi geliyor bana... akünün dinlenme olayını ilk defa duydum yanlış anlama beni de.
    insan aklının erdiği karadar değil, deposundaki benzini kadar özgürmüş meğer...
    Benzinim bittiğinde anladım

ozzy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozzy ozel
    turızm
     dd 250 e9
     mugla
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aku yada konjektordedır problem sanırım benım motorda ekstradan ıkı tane daha far var uzunları yakınca yanıyor bırde fan calıstımı durunca mars basmıyor.ıkıtane aku degıstırdıkyıne aynı onun ıcın uzunları yakmıyor sadece goruntu oldu extra farlar bnm motorda
    By ozzy1453 at 2012-07-27

Ferd@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ali ferda
    serbest
     regal raptor
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar sanırım sorun aküdeydi yeni akü aldım evde 1.2 amper 16 voltluk bir adaptörle 2 günde 13.8 volta kadar şarj ettim şimdilik sorun yok gibi fakat dikkatimi çeken geceleri (ben gündüzde sürekli farlarımı yakıyorum) gazı açınca hafif parlama yapıyor. biraz daha süre geçsin bakalım sorun devam ederse buradan yazacağım. Tüm arkadaşlarıma ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)