Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 23 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Yeni bir motor tavsiyesi hk.

Merhaba arkadaşlar,

Benim ilk göz ağrım düldülüm (2006 DD250E-9), üzülerek söylüyorum ama bana yetmemeye başladı :( Aklımda hep araba almak vardı ve bu sebeple düldülümü kenarda bırakıp, araba satın alıp ikisinide kullanmak istiyordum ve motora açıkcası çok para vermek istemiyordum. Ancak sonra birden fikrim değişti ve araba almaktan vaz geçtim. Çünkü motor kullanmayı çok seviyorum ve araba bana keyifli gelmiyor. Bu gibi durumları düşünerek benim şehir içi ve şehir dışı ihtiyaçlarımı karşılayacak konforlu bir motor almaya karar verdim ve bütçemi 10.000 - 15.000 TL arasına yükselttim. (Yani şu an bu kadar param yok ama fikrimi yükselttim en azından Fikir olayını çözdükten sonra gerisi gelir diye düşünüyorum :mrgreen: )

Geçen Balmumcu (Beşiktaş) taraflarında bir motor satış yeri gördük ve önünde 2. el Honda Pan Europe (1300 CC) ve Honda Deauville (650 CC) gördük. Pan Europe çanta olayı, duruşu, konforu vs.. tam bir uzun yol motoru ve bize hitap ediyor ama ufak bir sorunu var o da 25.000 TL olması :mrgreen: Ona benzeyen CC' si küçük Honda Deavuille, 18.000 TL falan dediler ama araştırılırsa bu fiyatların daha uygunu bulunacaktır. Çünkü Beşiktaş çok pahalı bir yer. Neyse burada ki motor satıcısı kardeş beni biraz bilgilendirdi sağolsun. Benim sıkıntım motoru şehir içinde sürekli kullanmam ve şehir dışındada konforlu bir şekilde gitmeyi istememden kaynaklanıyor.

Motoru eşimle beraber kullanıyoruz. (Kilo açısından maşallahımız var ) Satıcının söylediği seni idare edebilecek motor tipi maxi scooter diyor. Hem şehir içi, hem şehir dışı olarak en az 650' lik bir makine alırsan hem konfor olarak hem makine olarak işini görür diyor. Ama bende maxi scooter tipini sevmiyorum ama beğendiğim motorlarıda incelediğimde hep yerden yüksek ve dediği gibi şehir içi kullanımlarda beni çok yoracaklar ve çoğu zamanda şehir içi kullanacağım.

Yakıt ve çanta önemli 2 kriter. Honda Deauville çanta olarak sanki işimi görecek gibi ama yakıtı falan nasıldır bilmiyorum. Öyle ilk beğendiğim 1300 CC gibi bir motora zaten sahip olamayacağım için hiç irdelemiyorum bile

Kısacası ne alacağımı bilemiyorum. Aman arkadaşlar ocağınıza düştüm bana acil akıl fikir Bütün fikirlerinize açığım belki ufkumu genişletir ufacık bir fikir.

Cevaplarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Gerede dönüşü çay molasında şunu görmüştüm dün; çok hoşuma gitmişti.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...95014558/detay

Bir de, her sene Emniyet'ten satışa çıkan BMW R1100RT'ler var. 10 yaşını doldurur doldurmaz çekme belgesiyle satıyor emniyet. Genellikle tamirciler falan alıyor, toparlıyor, boyuyor falan; 10.000 - 12.000 TL arası satıyorlar. Bence bu fiyat aralığında alınabilecek en kral makina. Tabii güzel toparlanmışsa.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...82777386/detay
    Konu Emrehan tarafından (06.August.2012 Saat 11:40 ) değiştirilmiştir.

cpiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cem Piler
    Proje Yöneticisi
     Hyosung GV250
     Bursa
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    Ne yalan söyliyim motorcuyla hemfikirim.hatta bazen ben bile diyorum bi maxiscooter alsammi diye cünkü cidden konforu çok iyi.bi arkadasimda var kullandim benim 250 den inip fark anlatilmaz yasanir ama sonra tiplerini kyasliyorum yok yok diyorum benim motorum 1 numara )

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    basıcaksın parayı

burgman 650 alıcan çift silindir ister otomatik ister triptonik

http://www.youtube.com/watch?v=qmaQmaCWqws :d
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    basıcaksın parayı

burgman 650 alıcan çift silindir ister otomatik ister triptonik

http://www.youtube.com/watch?v=qmaQmaCWqws :d
    Ben de onu dedim Emil. Hem 2004'leri falan çok da pahalı değil.

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de onu dedim Emil. Hem 2004'leri falan çok da pahalı değil.

güzel makina ya param olsada alıp yardırsam uzaklara konforlu konforlu :D
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    öncelikle hangi motoru alacağına değil ,hangi tip motor alacağına karar ver,
    ne alacağına emin olamassan çabuk kanarsın , sonrasında aldığın motordan çabuk pişmanlık duyabilirsin
    pazarlamacılara en sevdiği müşteri modeli kararsız müşteridir ,çabuk inandirılır hemen satılrı)
    durumuna uygun bir tavsiyede ben vermek istiyorum
    uzun yol ve rahatlık açısından endro fazlasıyla işini görün

şimdi değil ama kış aylarına kadar sabredersen
    15 bin tl ye iyisinden transalp,v-storm yada, varadero
    bulabilirsin

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ağfndrdm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle hangi motoru alacağına değil ,hangi tip motor alacağına karar ver,
    ne alacağına emin olamassan çabuk kanarsın , sonrasında aldığın motordan çabuk pişmanlık duyabilirsin
    pazarlamacılara en sevdiği müşteri modeli kararsız müşteridir ,çabuk inandirılır hemen satılrı)
    durumuna uygun bir tavsiyede ben vermek istiyorum
    uzun yol ve rahatlık açısından endro fazlasıyla işini görün

şimdi değil ama kış aylarına kadar sabredersen
    15 bin tl ye iyisinden transalp,v-storm yada, varadero
    bulabilirsin
    Tabi tabi niyetim zaten hangi tip motor alacağıma karar verebilmek, onun için sizin fikirleriniz çok önemli ve kış ayına kadar beklerim hiç problem değil. Peki endro alırsam şehir içi kullanımda çok zorlanır mıyım? Bende başka araç olmayacağı için sürekli alacağım motoru kullanacağımdan şehir içinde neredeyse her gün kullanacağım. Durum böyle olunca benzin sarfiyatı ve günlük kullanım kolaylığı önemli kriterler haline geliyor. Bu konuda fikrin nedir?

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi tabi niyetim zaten hangi tip motor alacağıma karar verebilmek, onun için sizin fikirleriniz çok önemli ve kış ayına kadar beklerim hiç problem değil. Peki endro alırsam şehir içi kullanımda çok zorlanır mıyım? Bende başka araç olmayacağı için sürekli alacağım motoru kullanacağımdan şehir içinde neredeyse her gün kullanacağım. Durum böyle olunca benzin sarfiyatı ve günlük kullanım kolaylığı önemli kriterler haline geliyor. Bu konuda fikrin nedir?
    dostum ortaköy trafiği tarzı yerlere girdiğinde zorlar ama,bizimliker kadar zorlamaz genişlilerileride göze alacak olursak bizdeki spyder ve daytonalarda daha kısa olması avantaj ama bacak boyun kısa ise çile çekebilirsin
    yakıt olara ise 650 transalp i baz alacak olursak
    şehir içi 6 lt yakarsın uzuarsan 5 altına düşürebilirsin

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı ağfndrdm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum ortaköy trafiği tarzı yerlere girdiğinde zorlar ama,bizimliker kadar zorlamaz genişlilerileride göze alacak olursak bizdeki spyder ve daytonalarda daha kısa olması avantaj ama bacak boyun kısa ise çile çekebilirsin
    yakıt olara ise 650 transalp i baz alacak olursak
    şehir içi 6 lt yakarsın uzuarsan 5 altına düşürebilirsin
    Tamam ağa sağolasın söylediğin modelleride inceleyeceğim. Bacak boyum kısa değil ama ne bileyim benim motor çok alçak yaa, diğer modelleri görünce durunca nasıl olacağını kafamda canladıramıyorum ondan soruyorum.

Motor olarakta sadece cruiser (chopper) tipi hoşuma gidiyor, dünya güzelide olsa benim motorum onlardan güzelmiş gibi geliyor Neyse yavaş yavaş bu fikirdende uzaklaşmaya başladım. Gözümü diğer modellerede alıştırmaya çalışıyorum

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)