Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 4 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 4 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    kofitürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abuzer
    BOŞ
     Marauder 800
     İZMİR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Debriyaj sorunu

3 yıl E9 modelini kullandıktan sonra Spyder 350 modelinide 2 yıldır kullanıyorum. ilk defa karşılaştığım bir sorunu mu paylaşmak istedim. 10km kadar gittikten sonra debriyaj kolu kaskatı oluyor. 1ml bile sıkalamıyor. Debriyajı sıkmadan boşa takma işlemini başardığımda normale dönüyor ama gene 5-10 km kadar gidince aynısı yapıyor. Boşa geçmeden düzelmiyor. Gene boşa al devam et. Çevremde ki aktif kullanıcılara sordum yaşayan olmamış, motorcuma sordum o da ilk defa sende duydum dedi. Sitedeki kullanıcı arkadaşlarımdan böyle bir tecrübe edineni var mıdır. İkinci bir sorum ise Kitapçıkta yağ için 1,8 lt doldurun yazıyor. 1lt koyunca çubuğun üst çizgisine geliyor. kitapçığa mı inanayım çubuğa mı.

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    kardeşim geçmiş olsun
    sorun yağda yada sanzıman dişlilerinde olabilir
    eğer normal devirlerde vites küçültüyorsan ve 2 veya 3te kilitleniyorsa birde yüksek devirde vites küçültmeyi dene
    kilitlenme olmassa dişlilerin geçişini sağlayan pullardan biri veya birkaçı küçük tür ayırmaya izin vermiyordur(umarım bu değildir,aksi halde şanzımanı indirmen gerekir)
    eğer bu dediğimle alakalı değilse
    ya
    -kullandığın yağda
    yada
    debrajın ayarında anormallik var diye düşünüyorum

en çok rastlanan sorun ise park halindeyken boşa düşürememek bu motorların
    ve onun çözümüde başta söylediğim gibi "dişli pulu

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    Gerçektende görülmemiş bir arıza bence debriyaj kolunu kaskatı yapabilecek tek şey debriyaj balatsının baskı yaylarıdır debriyaj telinin çektiği hareketi alan yer orası dişlillerle ilğili olacagını sanmıyorum dişli olsa debriyaj kolu normal çalışır
    bence 1 lt yağ az bu hafta erayla benim makinanın (250cc blansörlü spyder) yağ değişimi yaptık 1.9 lt yağ aldı çubuktaki yağ oranı olması gereken yerde ortadaydı
    belkide sorun makinada az yağ olmasından kaynaklanıyordur kolay gelsin

kofitürk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Abuzer
    BOŞ
     Marauder 800
     İZMİR
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    1lt yağ başından beri gözümü kesmedi ama bir de standartlar var. Aldığımdan beri bu ikilemde çok kaldım. Bas 1.8 Lt dediğimde yapma motora zararı olur diyen çok oldu. Aksini de söyleyen çok oldu: 1lt ne ki be boşver çubuğu koy 1,8lt yi... Gerçekten bu motorun kitapçığıyla gerçek kullanımı arasında ki bazı farklar motoru bir gün ele aldıracak gibi. Herkese kazasız sürüşler...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler