Merhaba arkadaşlar,
Ben bu motor konusunda çok teknik bilgi sahibi değilim. Şu sıralarda yeni motor bakınma dönemine girmişken bu konuda biraz bilgi sahibi olayım istiyorum. Benim gibi bu konularda bilgisi olmayan arkadaşlarda, bu başlığı takip ederek diğer arkadaşların bilgilerinden faydalanabilirler diye düşündüm. Bazı sorduğum soruların cevaplarını biliyorum ama herkes faydalansın diye aklıma gelen soruları paylaştım. Sizinde aklınıza takılan soruları bekliyorum.
1. Tork nedir? CC ile doğrudan bir alakası var mıdır? Beygir gücü ne kadar çok olursa torkda o kadar çok mu olur? vs..
2. Beygir gücü nedir? Tork ile arasındaki bağlantı nedir? 2 araçtan birisin beygir gücü daha düşük ama torku daha fazlaysa hangi araç önde gider? vs..
3. Silindir sayısı neyi etkiler? 4 silindir olan bir makinenin 2 silindir makineye göre artıları ne olacaktır? Silindir sayısı arttıkça yakıta etkisi var mıdır? CC ile silindir sayısı arasında doğrudan bir bağlantı var mıdır?
4. Bu 3 madde içerisinde (Tork, Beygir, Silindir sayısı) gücü doğrudan etkileyen en önemli kavram hangisidir?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
İyi günler.

BMW R1150 GS - 2003
İstanbul
0 Rh (+)