topuz kardeş;
sen mevcut şartların içinde en iyisini yapmışsın,yaptırmışsın debriyaj balatası konsunda.
buna emin olabilirsin.ustanın elinde 5li paket varmış varsın olsun.ustan en iyisini yapmış senın çıkanlardan birini eklemekle.doğrusu budur.
ışıklarda bekleme konusunda herkez kendi doğrularını yada kabul görmüş uygulamaları savunuyor.
ben ışıklarda boşta bekliyorum.yolda ilerlerken ışık sarıya döndümü yavaşlayıp vites küçültüyorum ışıklara geldiğimde hala kırmızı yanıyorsa
zaten boştayım demektir.ama büyük çoğunlukla ışıklara geldiğimde tekrar yeşil yandığı için durmuyorum bile.
hatta içten içe yarışıyorum bununla. bu ışıktada durmayacağım diye ..buna yeşil dalga denir.
bilirsiniz bazı ana arter yollarda yol başında bir tabela vardır. yeşil dalga yazar. maksat şudur belli bir hızda ilerlerseniz hiç kırmızıya
denk gelmezsiniz.
benim yaptığım ise kendimi bu hıza ayarlayıp kırmızı ışığa en az sayıda denk gelmem..bazen çok hızlanıyorum bazen ise oldukça yavaş...ama kırmızıya denk gelmiyorum %80 civarı.
bazen sıkışık trafikte farklı varyasyonlar yapmam gerekebiliyor.sebebi ise bir sonraki ışıklardada kırmızıya düşmemem.bir yakalanırsanız kırmızıya
hepsine yakalandınız demektir.25 km lik sık ışıkların bulunduğu sahilden kadıköye kadar hiç durmadan gidebildiğim sanırım 10 kez dir.
ışıklar konusunda yukarıda yazdıklarım sadece beni bağlar. denememenizi öneririm.

son olarak vitese geçme sorunun varsa debriyaj teliini hem el kontrollerinin ordan yada şanzıman girişinden ayarlayabiirsin.en doğru kavramayı
bulacağından eminim. ilk çalıştırmada 1. vitese geçişte tak diye ses yapıyorsa debriyajı bir kaç kez sık bırak. ve 2. vitese al, sonra 1. vitese al
ses yapmadığını göreceksin.bununda sebebi 1. vites dişlisi en güçlü dişlidir ve çapı diğerlerinden büyüktür. ve yaptığı takırtı da normaldir zararıda yoktur.