Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

.
    Grafiker
     Regal Raptor DD 250E-9
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Gaz Sabit Kalıyor?

Merhaba arkadaşlar. Motorumu daha yeni aldım. Benden önce ki sahibi uzun yolda rahatlık bakımından gazın biyerine birşey yapmış gazı çevirip bırakınca sabit kalıyor. Ben daha motora alışma evresinde olduğum için bu durumdan rahatsız oldum açıkçası. Neyse işte sağ panel aşsa yukarı oynuyor sabit değil yani bundan dolayı gaz koluda sabit kalıyor olabilir mi ? Biyerinden vida falan mı sökülmüş ? aslında ben ilk zamanlar böyle düşünmüştüm almadan önce falan, işte şimdi bakınca eksik bir vida da göremedim. yardımcı olur musunuz ?

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    gaz sabitleyici uzun yol için kullanışlı.. nasıl takılır çıkartılır bilmiyorum usta çok basit bir şekilde çıkartabilir
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

.
    Grafiker
     Regal Raptor DD 250E-9
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gaz sabitleyici uzun yol için kullanışlı.. nasıl takılır çıkartılır bilmiyorum usta çok basit bir şekilde çıkartabilir
    ekstra bir aparat yok.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Merhana Samim
    sağ gaz kolunun yanındaki düğmelerin oldugu nikalaj yer ( sağ kütük) gidona vida ile değil plastik tırnakla sabitleniyor tırnak kırılınca yerinde oynar servis komple değiştiriyor fakat alttan vidalarını süküp gidona basan yerlere araya şamyel kes sıkıştır vidala oynamaz

gaz kolunun takılması durumuda tahminimce gaz tellerinin karbiratöre girdiği yerde gergi yayı var onu sökmüş olabilir onun dışına müdahale edebilecek bir yer yok

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    millet harbi ölüm makinesi yapıyor ne manyaklar var ya bizde aynı yolu kullanıyoruz bunlarla. Sen en iyisi bilen bi adama götür orjinale çevirsin. çok büyük kazaya sebebiyet verir sonra çok üzülürsün.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    benim motorda öyle ama 9'larda öyle mi bilmiyorum. Gaz koluna bağlı iki tel var biri germe biri boşaltma. Yani senin söylediğin gibi, geri çekmeye yarıyor. Gaz teli ve geri çekme teli. Celil abinin söylediği; gidondaki gaz tarafı kütüğünü açıp gaz elciğindeki geri çekme teli yerinde duruyor mu onu bir kontrol et. Elcikten kopmuş olabilir.. Ya da kütüğün içinde bi kırılma falan olmuştur, geri çekme teli oraya takılıyor olabilir. Aç sen o kütüğü aç :mrgreen:
    "CaRPe DieM"

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim motorda öyle ama 9'larda öyle mi bilmiyorum. Gaz koluna bağlı iki tel var biri germe biri boşaltma. Yani senin söylediğin gibi, geri çekmeye yarıyor. Gaz teli ve geri çekme teli. Celil abinin söylediği; gidondaki gaz tarafı kütüğünü açıp gaz elciğindeki geri çekme teli yerinde duruyor mu onu bir kontrol et. Elcikten kopmuş olabilir.. Ya da kütüğün içinde bi kırılma falan olmuştur, geri çekme teli oraya takılıyor olabilir. Aç sen o kütüğü aç :mrgreen:
    satan adam ben özellikle yaptım demiş sıkışma olacagını sanmıyorum ama kontrol etmekte fayda var

cihan RR makinaların hepsinde iki tel var dediğin gibi biri gaz verme diğeri geri çekme teli ama aklınızda bulunsun yolda falan kalırsanız çekme teli olmasada makina normal çalışıyor sadece arada sırada rolantide yüksek kalma sorunu yapabiliyor yani teli tam bırakamıyor

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Çekme gaz teli komple iptal edilmiş olabilir. Bu durumda gazı açtığında ters yönde çekme olmayacağından elciği ters yöne itmediğin sürece gazı kapatmaz.

.
    Grafiker
     Regal Raptor DD 250E-9
     Denizli
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    tekrar merhaba Motoru aldığım kişi ile görüştüm, daha öncede almadan önce sorduğum zamandan hatırladığım bir vida muhabbeti vardı. Sizlerin cevaplarınız ile kafam biraz karışmıştı açıkcası ondan dolayıda cevap verememiştim. işte az önce aradım satıcı arkadaşı tekrar aşsa yukarı oynayan sağ panele uygun bir vida takılarak sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Çıktım eğildim tekrar baktım sağ panelin altına bu sefer o vida yerini gördüm. orayı elimle sabitleyip gazı çekip bırakınca geri bıraktığınıda test etmiş oldum bu sefer. yani gazın takılı kalma sorunu o kısma uygun bir vida takılıp sabitlenmesi ile düzelecek çok şükür.

hepinize teşekkür ederim.

RidersOnTheStorm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Doğukan
    solutions center management
     yok
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı samimkymk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tekrar merhaba Motoru aldığım kişi ile görüştüm, daha öncede almadan önce sorduğum zamandan hatırladığım bir vida muhabbeti vardı. Sizlerin cevaplarınız ile kafam biraz karışmıştı açıkcası ondan dolayıda cevap verememiştim. işte az önce aradım satıcı arkadaşı tekrar aşsa yukarı oynayan sağ panele uygun bir vida takılarak sabitlenmesi gerektiğini söyledi. Çıktım eğildim tekrar baktım sağ panelin altına bu sefer o vida yerini gördüm. orayı elimle sabitleyip gazı çekip bırakınca geri bıraktığınıda test etmiş oldum bu sefer. yani gazın takılı kalma sorunu o kısma uygun bir vida takılıp sabitlenmesi ile düzelecek çok şükür.

hepinize teşekkür ederim.
    Tam yorumları okumuştum daha yeni yazılanları okumadan aldığın kişiyle bir görüş diyecektim ki zaten yapmışsın nede iyi yapmışsın

kazasız belasız sürüşler [smilie=greencolorz:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)