Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: 250e 9

Hybrid View

mustafa yıldırıcı
    bilgisayarcı
     yok
     mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Exclamation 250e 9

s.a ehliyetimi elime almama az kaldı. motor olarak regal raptor 250e d yi düşünüyorum tip olarak ve rahatlık olarak çok hoşuma gidiyor çok profesionel değilim ama size sormak istediğim önemli şeyler var
    1- regal raptor kaliteli değil diye soyleyen çok kişi var 1-2 tane motor tamircisine sordum uzakdur çin malı dedi. 2-3 ay kullanır atarsın bi kenara 3.500-4.000 lira para bağlama sakın git honda ybr 150 al keyfine bak dedi. Bu konudaki görüşlerinizi alabilirmiyim bu motor gerçekten çok sık arıza veriyormu sürekli sorun çıkartıyormu?
    2- 250e-9 serisi motor 2. el alırken nelere dikkat etmem gerekir.(km,teker,motor çalışırken titremesi, model....) uzman olan si,zsiniz max. kaç kilometrede olmalı alacağım motor uzun süre binmek istiyorum.
    3-mersinde ikamet etmekteyim istanbuldan yada izmirden bir motor bulursam nasıl getireceğim çok profesiyonel olmadığımı söylemiştim. aslında getirebilirim gibi geliyor ama hiçbirşey dışardan görüldüğü kadar kolay değil pişman olmak istemiyorum. (Benim aklıma şu geliyor motorunu satan adam dürüst adam herşeyini söyler yazar satıcı ile konusup motoruna güveniyorsa ve herşey soylediği gibi ise kendisinin gelmesini istiyeceğim. gelirkenki yakıt ve yol parasınıda karşılayacağım. fakat söylediği sorunlardan 1 krşluk masraf olsa almaktan vazgeçeceğim.) benim aklıma bu geldi bunun haricinde nasıl yapabilirim..
    4- boyum 171 kilom 55 çok iri yarı değilim ama arabada da hep ağır ve yüksek motor hoşuma gider torku hissetmek hoşuma gidiyor fakat hız meraklısı değilim bu motor sizce bana uygunmudur?
    5- ve son olarak yakıtı nedir. km de ne kadar yakmakta yada 1 depo ile kaç km gitmekte ve depo nekadara doluyor.

arkadaşlar abiler... görüşleriniz benim için çok önemli. sonuçta canımı taşıcak bir alet alacağım. almışken güzel birşey almak istiyorum.motoru alırken baya sıkışacağım ort. 300 liralık bir masraf bile motorun 1-2 ay yatması gerekebilir. asgari ücretle çalışıyorum sonuçta:D yanı yazılan her cevap benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler...
    Konu mustipasa33 tarafından (06.September.2012 Saat 20:22 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,672
    Beğenilmiş
    7,110
    Merhaba Mustafa aramıza hoş geldin
    1- regal raptor dışında gerçekten çin makinalara bulaşmamak lazım ama bu işler tamamiyle bütçe olayına bağlı kimsenin beğenmediği çinli makinalar olmasa kaçımızın motor hayalini gerçekleştirme şansı olurdu
    regal raptorun kalitesi diğer çin makinalardan çok üsttedir dayanıklıdır bakımını yapar hor kullanmazsan yolda bırakmaz ve servis parça sorunu yoktur ikinci el piyasası uturmuş tek çin makinadır
    cbf güzel makinadır ama tarzı faklı ve fiatı daha yüksektir
    2-ikici el makina alırken bütçenin yettiği en düşük km li en yüksek modeli tercih et uygun fiatlı ve bakımlıysa 15000 km ye kadar alınabilir üstü km lerdeki makinalar sorun olup olmayacagı şansa kalmış sonuçta parasına göre makina olur almadan servise mutlaka makinayı kontrol ettir
    3- bulduğun makina için ilan veya telefonda yazılan ve söylenenler sana fikir verir ama son kararı makinayı görüp inceleyince karar ver insanlar dürüst olmayabiliyor

bulunduğun mersin e makinayı getirecek satıcı zor bulursun kimse yanaşmaz am sans belki kabul eden çıkar

4- fizik ölçülerine göre makina sana uygun rahat edersin
    fakat yüksek tork için enaz 600 cc bir makina almalısın RR 22 bg 250 cc bir makinadır

5- 250cc RR 100km de 3.5 - 4 lt yakar deposu ortalama 50 tl ye dolar ortala 250 km gider

işallah kısa sürede gönlüne göre bir makina bulursun

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    zaten asıl cevap vermesi gereken, ehil kişilik, yüce insan, fikir alabileceğin yegane büyüğümüz cevap vermiş sana

Söylediklerine harfiyen katılıyorum.. Evet RR çin makinesidir, fakat aralarında en kalitelisi ve diğer çin ürünlerinden kopmuş tek markadır. Kaldı ki, johnny pag tasarımı kullanan bir markadır. Aslında diğer çinlilerle aradaki fiyat farkı da buradan gelir :| arıza ve yolda bırakma konusunda şöyle söyliyim, en kral makineyi al, bakmazsan hor kullanırsan insan gibi davranmazsan o da arızalanır o da yolda bırakır. Ama yemeğini suyunu verirsen, onu üzmeyip seversen o da seni üzmez :|

ikinci el alırken gözüne kestirdiğin ilanı telefonla ara görüş. Karşıdakinin konuşması sözleri samimi geliyosa ve motoru da sana temiz geldiyse beğendiysen gözünü karartırsın. Ama kimse sana motorunu getirmez onu söyliyim. hele hele uzaktaysa... O yüzden yakınlardan bakmaya çalış. En olmadı bazı kargolama yöntemleri var, tamam, ucuz değil ama elden ne gelir. illaki o motoru alacaksan kargolatır göndertirsin. ama alım satım işlemleri var bunun bir de, onu da bir şekilde halletmen gerekir.

Boy kilo km'de yakıt sarfiyatı kolay kullanım hız vs. bunlara hiç takma.. Sana sıkıntı çıkarmayacaktır...
    "CaRPe DieM"

mustafa yıldırıcı
    bilgisayarcı
     yok
     mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Degerli cevaplariniz icin tesekur ederim. Ehliyetimi alkolden kaptirdigim icin bi 5-6 ay kadar birsey kaldi beklemek zorundayim. Fakat ehliyetimi aldigim an ins. Motorumuda alacagim. Tabi alkoldende uzak duruyorum. :-) peki arabayla uzun yolculugum var gece ve gunduz peki sizce motor ile istanbul mersin arasi yapabilirmiyim yoksa yari yolda isyan mi ederim. Tabi vitesli motoru cok kullanmadim en fazla 5 km :-) ama dengede vs.. Sorun yok scooter cok surdum. Sizce nedir gidebilirmiyim ?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,672
    Beğenilmiş
    7,110
    istanbuk - mersin arası çok uzun yol bence alışmadıgın bir motorla bu yola çıkmak çok riskli olur

mustafa yıldırıcı
    bilgisayarcı
     yok
     mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Dogru soyluyorsunuz hicbirsey canimdan onemli degil. Tabi yanima ciddi bir sofor bulabilirsem o ayri. Hayirlisi bakalim ama sizleri daha cok rahatsiz etmeyi planliyorum bilginize. Ozellikle bulundugunuz sehirde bi motor bulursam. :-)

Osman Göcen
    Elektronik Mühendisi
     Regal Raptor DD250E-9B
     Eskişehir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Regal Raptor 250E-9B kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim... Bu motoru sıfır olarak aldım. Motor açılıncaya kadar biraz sabırlı olmak gerekiyor. Başlangıç motoru olarak düşünmüştüm, sonrasında satar büyütürüm düşüncesiyle, sıfır motora çok fazla nakit bağlamamak amacıyla da bu modelde karar kıldım. Başlangıçta beni de vazgeçirmeye çalışanlar oldu ama 2011 Mart ayından bu yana biniyorum, satıp büyütmekten de vazgeçtim. 3000 bakımını yeni yaptırdım ve kullanmaya devam edeceğim. Kısaca özetlemek gerekirse, iyi ki almışım. Radyatör soğutma fanı dışında bir sorun yaşamadım. Onu da garanti kapsamında değiştirdiler, şu an sıkıntım yok. Sonuçta adrenalin tutkunu değilsen, tavsiye ederim. Bu gün itibarıyla yağ fiyatı dahil, toplam 50TL bakım ücreti ödedim... Daha ne diyeyim....
    ----------------------
    Işık, ışıktır görene;
    Işıktan köre ne?!?

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)