Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Şanzımandaki ses hakkında

Merhaba arkadaşlar,

Ben şanzımanımı yeni değiştirdim, tam hatırlamıyorum ama sanırım 3 ay oldu, bazı arkadaşlar hatırlayacaktır. 4. vitesin dişi kırıldığı ve ses geldiği için Ali Usta' da hemen değişiklik işine giriştik ve aşınan diğer parçalarıda değiştirdik. Ali Usta' ya uğramadan sizin fikrinizi almak istedim. Ege turuna çıkmadan önce (yaklaşık 2.000 km yaptım, maşallah hiç bir sorunum yok ) şanzımandan tuhaf bir ses gelmeye başladı. Özellikle 1 den 2' ye, 2 den 3 atarken bu ses çıkıyor (her zaman değil). Nasıl tarif edeceğim bilmiyorum ama böyle trakt diye bir ses , sanki yayımsı metal bir çubuğu gerdirip bırakıp başka bir metale değdiğinde çıkan (bana göre) kötü olmayan değişik bir ses. İnşallah anlatabilmişimdir

Bu ses aynı zamanda bazen hızlı giderken çukura girip çıktığımdada oluşuyor. Başka viteslerde hiç duymadım ve vites düşürürkende hiç olmuyor. Yani 3' ten 2' ye, 2' den 1' e düşürdüğümde hiç bir ses yok. Ayrıca giderkende bir problem oluşmuyor.

Bunun sebebi sizce neler olabilir?

1. Ben uzun yola çıkmadan önce Ali Usta' da uzun yola çıkacağım için tam sentetik 10 40 yağ koyduk 3000 km yapabileceğimi söyledi. Tam sentetik olunca debriyaj kaçırıyor falan diye konuşmuştuk ama o olmayacağını söylediği için itiraz etmeden koydurdum. Bundan kaynaklanabilir mi? Ama bu yağı koydurduktan sonra vites geçişleri acayip değişti, yumuşacık oldu, yağdan kesinlikle memnunum yani.

2. Kilolu olduğumuz ve tatile çıkarken motoruda yüklediğimiz için kiloyla alakalı bir şey olabilir mi? Bugün tek bindiğimde yanlış hatırlamıyorsam bu sesi hiç duymadım.

Fikirlerinizi bekliyorum

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    emre acaba debriyaj ayarı veya baskı balatasıyla ilğili bir durum olabilirmi
    değişik bir ses en net ali usta bakınca belli olur

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Benimde aklıma debriyaj ve baskı balata geldi abi ama benimkisi tahmin tabi ki sadece. Tecrübem olmadığı için size bir sorayım dedim. Benzer sorunu yaşayan varsa belki direkt yorum yapar diye yazayım dedim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)