Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: akü sorunu

Umut can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     YAMAHA DRAGSTAR XVS 650 A
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

akü sorunu

3 ay önce aldığım akü yine bitmiş gibi görünüyor.motoru vurdurmadan çalışmıyor.depo üzerindeki kontağı çevirince elektirkle ilgili hiç bir şeyde kıpırtı yok.:evil:

1..arkada flaşör var.stop lambasının düzeneğine bağlı.flaşör kablosu kesikti bantla yapıştırdım.ancak stop lambası bağlantı kısmından herhangi bir kablo ayrılması ile şase yapıp akü yeme durumu olabilir mi?

2..arka sinyal,yeni taktığım sis farları,stop lambaları patlamaya başladı.yine yukarıda dediğim gibi lambalarda ve flaşörde çalışmama söz konusu var.motor üzerinde bir şekilde kısa devre var ondan mı oluyor.

3..konjektör mü ne bir dalga var ya onda bir bozukluk olabilr mi.3 aylık akünün bu kadar çabuk bitmesi normal değil.

şimdi ban önerileriniz neler..önce akü mü almalı yoksa konjektörü mü değiştirmeli..konjektör ölçümü nerde yaptırabilirim.oto tamircileri yapar mı? sıkıntı konjektördense motor üzerindeki akü yeni konjektörle normal kullanımına geçer mi.

son sorum şu regal konjektörü 80 tl görünüyor ali ustada vsvs yerlerde ona eş değer başka markaların daha ucuzu varmıdır ?

tekrar okuyunac soru bombardımanına tutmuşum konuyu.ama ihtimaller çok olunca çözüm üretmek zor oldu
    Konu Umut can tarafından (15.September.2012 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.

turq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ibrahim a
    serbest
     RR 250E-9
     BURSA
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    2
    Önce konjektör ölçimünü yaptırmanı öneririm, oto elektrikçide yaptırabilirsin.

Şarj etmede sıkıntı yoksa bahsettiğin mevzudan kaçak yapma ihtimali olabilir. Böyle bişey varsa da ölçümü yaptırdığın yerde sorunu çözerler.
    SIRADAN ÇİNKOKARBON PİL

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    İbrahim haklı kardeş. Konjektörün şarj edip etmediğini kontrol ettirmeden katiyen akü alma. Akün daha yeni. Aydınlığın çıkışında zorunlu sağa dönüş var ya; oradaki oto elektrikçi bile bakar diye tahmin ediyorum.
    Sorun aküde değil bence; ya konjektörde sıkıntı var, ya da kısa devre var. Akçakoca'ya giderken sigortan da atmıştı çünkü.
    Aslında en güzeli senin aküyü başka motora takıp denemek.

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Dün Behzat Ustaya da gidip bazı kaçakları elden geçirdiğimi de söylemek isterim. Ama tabii ki flaşör bu işin içinde değildi. Şuan flaşörü komple sökmeyi düşünüyorum. Sonra oto tamircisine yol alırım bir şekilde.

Evet aslında aklıma gelmedi, Behzat abide başka motorda deneme fırsatım vardı. :evil:

Neyse artık bu hafta da buna ayıracağım zamanı..

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Haklıymışsınız. Sorun konjektörde. Bahsettiğin oto tamircisini tanıyorum ama gittim ben anlamam dedi. (Keyfi bilir, işime gelir anlayana göstermek) Eyvallah diyip Yiba'nın oraya gittim. Orada ölçümünü yaptık ve değerler 32 çıktı. :? Hep birlikte oha dedik. Elinde vardı, ufak bir konjektör taktı 22'ye düşürdü. Orijinal konjektör lazım, açıp bakınca zaten boy olarak normallerinin iki katı. Şu an için konjektör derdine düştüm anlayacağınız.

Ampüllerin patlama derdi de o yüzden. Akünün de ölü olma ihtimali çok yüksek..
    Konu Umut can tarafından (15.September.2012 Saat 18:18 ) değiştirilmiştir.

Alp DUYGUN
    GÜVENLİK YÖNETİCİSİ
     DD 250 -e
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Umut Can geçmiş olsun. Merakla sonucu bekliyorum çünki dün aynı sorun benim başıma geldi. Konya yolundan, Ankamall istikametine giderken birden motorda bir gariplik hissettim. Kenara çektim ve bir daha çalışmadı. Senin başına gelenleri okumadan önce sigorta, marş motoru, statör v.s. nin yandığını düşünüyordum ama bu hiç aklıma gelmedi. Sonuçları, problemi nerede kaça halletiğini paylaşırsan çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim. Tüm RR'cılara selam ve saygılarımla.

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar problemim çözüldü.

Behzat Ustamız - Abimiz sağolsun 'dediğim dedik' dedi ve problem aküde çıktı. Evvelden beri 'akü' dedi ve bugün öğlen itibariyle yeni aküyle değiştirdik. Motor güldür güldür. :mrgreen: Aman ha Maşallah diyin, bir şey diyin.. Bu aralar hem bireysel hem de Ankara Çetemiz olarak sıkıntılar çekiyoruz. Nazar değmesin, kaza bela gelmesin başımıza.

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı Umut can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Behzat Ustamız - Abimiz sağolsun 'dediğim dedik' dedi ve problem aküde çıktı. Evvelden beri 'akü' dedi ve bugün öğlen itibariyle yeni aküyle değiştirdik. Motor güldür güldür. :mrgreen: Aman ha Maşallah diyin, bir şey diyin.. Bu aralar hem bireysel hem de Ankara Çetemiz olarak sıkıntılar çekiyoruz. Nazar değmesin, kaza bela gelmesin başımıza.
    Genç arkadaşım geçmiş olsun; hayırlı olsun.
    İnşallah Behzat Abi haklıdır ama şarj edip etmediğine de baktınız mı?
    Yeni akü şarj etmeden de bir müddet güldür güldür götürür zaten. Ama şarj etmezse yarın yeni aküyü de alırız kucağımıza.
    Konu Emrehan tarafından (18.September.2012 Saat 09:53 ) değiştirilmiştir.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı Umut can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

MAŞALLAAAHHH DEĞMESİNNNNN

Umut Can Özdemir
    Turizm ve Otelcilik
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tanis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Genç arkadaşım geçmiş olsun; hayırlı olsun.
    İnşallah Behzat Abi haklıdır ama şarj edip etmediğine de baktınız mı?
    Yeni akü şarj etmeden de bir müddet güldür güldür götürür zaten. Ama şarj etmezse yarın yeni aküyü de alırız kucağımıza.
    Sağolasın üstat. Baktık, kontrol ettik şarjını. Saygılar sevgiler hörmetler...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)