Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 5 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu
Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 41 ile 50 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Tayfun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tayfun Kinyas
    Hamamda Tellak
     Yamaha Royal Star 1300
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Alıntı ilkerkoparal Nickli Üyeden Alıntı
    İSMAİLİM CİDDEN ÇOK BASİT BİR İŞLEM. ELBETTE YARDIM EDERİM. HELE SEN CTESİ SESİNİ BİR DUY MAKİNANIN ONDAN SONRA BAK NASIL KOŞTURUYORSUN EN YAKIN EKSOZCUYA. BU ARADA 15 YILLIK EKSOZ USTASI BİLE BU ARA BORUNUN MANTIĞINI ANLAYAMADI

O boru orda varsa bir hikmeti vardır bence, benim düşüncem, egzostlardan birinin çıkışı kurum nedeniyle tıkanırsa tıkanmış olan ekzosttaki hava bu boru yardımıyla diğer egzosttan dışarı atılır, bu sayede yanmaktan kurtulursunuz ve motorunuza gelecek büyük zararlardan, yanlışmı düşünüyorum yoksa :!:

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bana göre o boru hikaye
    diğer çift egsozlu motorlarda da öylemidir acaba ? yoksa çinliler mi uyanık

aslında okanın da farkına vardığı gibi motorun pistonların ayrı ayrı performanslarını görüyorsun egsozlar ayrı olunca ve hemencik tedbir bakım yapıyorsun

bak okan egsozlar ortakken pistonların birindeki hatayı algılıyamamış egsozları ayırınca ortaya cıktı

hani beyaz kağıt koyup ayarlarına bakıyorduk ya egsozlar ortakken bu kagıt işi yaş abicim ; ahanda şimdik yapabilirsin bu kontrolu

bana göre biraz da motor rahatlıyor gibi geldi okan sen nediyorsun motorun rahatlaması konusunda ? gerçi senin 1 piston da ayarsızlık vardı ama yine de belli olması gerekir

bu arada aksu dostum hakikaten biraz da motoruna bak abicim yani vakit ayır özellikle artçı olayını hallet yengeye ayıp olacak ( yani gezmelerden diyorum ha yanlış anlama )
    karayolları halt etmiş abicim senin yanında maaşallah allah dan esirgesin senide başımızdan eksik etmesin
    senle yol yapmak gerekliymiş valla ( yapamadık ama inşallah yaparız ) ne pusula ne gprs aksu yanında olsun yeter

okan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Tayfun Nickli Üyeden Alıntı
    İSMAİLİM CİDDEN ÇOK BASİT BİR İŞLEM. ELBETTE YARDIM EDERİM. HELE SEN CTESİ SESİNİ BİR DUY MAKİNANIN ONDAN SONRA BAK NASIL KOŞTURUYORSUN EN YAKIN EKSOZCUYA. BU ARADA 15 YILLIK EKSOZ USTASI BİLE BU ARA BORUNUN MANTIĞINI ANLAYAMADI

O boru orda varsa bir hikmeti vardır bence, benim düşüncem, egzostlardan birinin çıkışı kurum nedeniyle tıkanırsa tıkanmış olan ekzosttaki hava bu boru yardımıyla diğer egzosttan dışarı atılır, bu sayede yanmaktan kurtulursunuz ve motorunuza gelecek büyük zararlardan, yanlışmı düşünüyorum yoksa :!:
    yok olm yok .. bi işe yaramıyo valla..motorun hatasını gizlemek için koymuşlar sanki ...

bi defa birsürü motoru inceledim hiç birinde yok bu dalga.. ne hikmetse koymuşlar bizim motorların bazılarına... :?
    vala ben söktürdüm ..iyimi oldu kötümü oldu bilemem.. ama hemen motorun hatası çıktı ortaya.. silindirin birinin karışımı bozuktu.. gözle bile görülebilecek derecede hemde....motorda son zamanlarda bi yumulma vardı demekki bu sebeptenmiş.. bizim buralarda senkron menkron ayarından anlayan yok...hatta yılların motor ustaları boş boş bakıyolar senkron kelimesini sööleyince...en sonunda kendim ele alacam zaten deneye yanıla doorusunu bulurus heralde...

Kino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

İ.Ergun KANCAAL
    Jeoloji Mühendisliği
     2006 250e
     Mersin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    okan baban bilir bu işleri babaya danışşş o hallederr..

bana göre %100 güzel de ayar çeker

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Kino Nickli Üyeden Alıntı
    okan baban bilir bu işleri babaya danışşş o hallederr..

bana göre %100 güzel de ayar çeker
    anlamasına anlıyoda .. işine gelmiyo.. muhalefet olduğu için ....(her babanın olduğu gibi)...yannız eksozların sesli olması hoşuma gitti valla....zevkli oluyomuşş.... :lol:

Mehmet Aksu
    Muhasebe ve Finansman
     Regal Raptor DD250E
     Ankara
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    3
    Akşam erken kaçtım eve gittim, motoru şöyle adam akıllı bir yıkadım ve eksozu teftiş ettim. Kesilmesi gereken ara parça şaseye tutmuyormuş boştaymış. şaseye tutan yer çıkışa doğru olan yerdeymiş.
    Kino Baba artçı koltuğu da halledeceğim inşallah, doğru diyorsun çok rahatsız orijinal hali.
    Karayolları meselesi de 1977-1990 arası ek iş sürücülük yaptığım için hemen hemen her yola tekerimiz değdi o yüzdendir. Birde İstanbul Afyon İstanbul Muğla ve Ankara Muğla arasını çocukların okulları nedeniyle bol bol arşınladığım için artık bahsi konu her iki yoluda ezberledim sanki. Ara yollardan çok gittim ama en iyisi, ana yollardır.

ilkerkoparal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ilker koparal
    Uluslararası İlişkiler
     R&R + Honda Shadow
     iSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Tayfun Nickli Üyeden Alıntı

ya arkadaşlar zaten bir sonraki sürüm regallerde bu boru yok. Anladığım kadarıyla hatayı farkedip 3. sürümde düzelttiler
    Ömür dediğin üç gündür,dün geldi geçti yarın meçhuldür,
    O halde ömür dediğin bir gündür,o da bugündür...

yenikoylu_ua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kubilay BURSALIOĞLU
    Serbest Meslek
     Aprilia Caponord
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 4
    Evet İlker haklısın bende eğilip baktım neresini kesiyorlar diye baktım baktım bişi göremedim bende o boru yok boruyu iptal etmişler ama zırıltıyı iptal etmemişler boruyu iptal edince zırıltıyı başka biyere monte etmişler herhalde
    Mesele Motor kullanmak değil YEĞEN Mesele Çevrendekileri düşünerek kullanmak !!!

ilkerkoparal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ilker koparal
    Uluslararası İlişkiler
     R&R + Honda Shadow
     iSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı yenikoylu_ua Nickli Üyeden Alıntı
    Evet İlker haklısın bende eğilip baktım neresini kesiyorlar diye baktım baktım bişi göremedim bende o boru yok boruyu iptal etmişler ama zırıltıyı iptal etmemişler boruyu iptal edince zırıltıyı başka biyere monte etmişler herhalde
    :D :lol: :D :D :D :D
    Ömür dediğin üç gündür,dün geldi geçti yarın meçhuldür,
    O halde ömür dediğin bir gündür,o da bugündür...

okan verim
    Tekstil
     caponord
     Samsun
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    ilkerim rakı dublelim...valla ne diim bu işe ön ayak oldun bizde gittik kestirdik.. susturucuların yarısınıda çıkardık...şu anda çok hoş bi ses oldu.. daha öncede yazdığım gibi motorun arızasıda çıktı ortaya...

kendi adıma teşekkür etmek istiyorum kardeşş.. saolasın ...

Sayfa 5 Toplam 7 Sayfadan BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)