İlker helal olsun üstadım o dediğin zırıltıyı belli devirlerde çok aradım ama bulamadım..Eğer dediğin gibi egzost dansa hiç şansı yok iki parça edeyim o egzost'u da aklı başına gelsin :evil:
Teşekkürler :D
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
İstanbulİlker helal olsun üstadım o dediğin zırıltıyı belli devirlerde çok aradım ama bulamadım..Eğer dediğin gibi egzost dansa hiç şansı yok iki parça edeyim o egzost'u da aklı başına gelsin :evil:
Teşekkürler :D
RR'dı eskiden
İstanbul
A Rh (+)Tamamdır! Bi bakalım!! :D
We believe in going our own way, no matter which way the rest of the world is going...
RR-250 e9
Ankara
0 Rh (+)Ortadaki boru aslında her bir silindir için bir değil iki eksoz (1.5 diyelim) oluşturmak içindir. Yani diğer silindir eksoz konumunda değilken eksoz konumundaki silindir diğerinin elsozu da kullanmış oluyor çıkış için. Aslında bu performansı artırıp sesi azaltıyor olmalı (zırıltı hariç). Dolayısıyla kesince aynı eksozu tek çıkıştan zorlamış oluyorsunuz. Performansı düşürmeli yada ayar çekilmeli derim ben. Zırıltının eksozdan çıktığını bende farekettim. Sogukken çalıştırıp gazlayınca acayip zırlıyordu. Elimi (hala soğukken) eksoza bastırınca kesiliyordu. Bu arada bir zırıltı kaynağı da benden. Geçen Aksu abimle gezerken 50'lerde bi zırıldı bi zırıltı. Soldan soldan geliyorlar. Zincir midir şumudur derken durdurdum boşa altım, indim aşağı bi gaz verdim. Yandaki çantanın mandalı bi zırıldıyor ki görmeyin. Ayarı sonda daha da sıkışmıyor ama arada hala boşluk var. Mandal da zaten gevşek. Arkadaki € rondelayı söküp pulu çıkardım ve kalın bir pul bulamadığım için jonta koydum. Şimdilik iyi ama sağlam olmadı. Kalın bir pul istiyor.
2006 250e
Mersin
0 Rh (+)ilker
abicim beni koparıp aldın gittin walla ilerde ne olur bilmem şimdilik teşekürler ilker :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
arkadaşlar ilkerin dediğini yapan başka kimse varmı YOKKKK ben hariççç
ilker senin yüzünden motor km göstergesi kırmızıyı vurdu yaaa ( 80 geçtim 90 km![]()
) biraz gaz verdim o neee motor aldı başını gidiyor dur durak yokk manyak mıdır nedir. sanki oldu bir racing motor
benim motor ilker'in sayende rahatladı ve ben kendim yaptım söktüp egsozları aldım gittim demirciye (arkadaşım tabii) kes abicim şu boruları yap bir kaynak gaz altı falan dedim kapat delikleri aynen getirip taktım daha ayar mayar yapılmadı haa
MOTOR altımdan kayıp gidecek gibi yol alıyor
o boru motoru kasıyormuş abicim
ses olayına gelince o kadar cok ürkütücü korkutucu değişiklik yok gibi ben üstündeyken böyleydi. varsa da iyi gibi
caponord
Samsun
B Rh (+)yaavv şimdi bisdemi yapalım aynısını kino baba... iş açıcaanıs başımısa yavv....
OKAN VERİM -1973 -SAMSUN
APRİLİA CAPONORD ETV 1000
APRİLİA PEGASO 650 ie
SUZUKİ AN 125
2006 250e
Mersin
0 Rh (+)Okan' ım , Samsun' lum , Karadenizin yiğidi ,
yapma kıyma boruyaaaaa![]()
![]()
![]()
neee kestirdin mi ahanda şimdi hapı yuttunnnn getttiiii boru![]()
![]()
![]()
İLKER
bak kanımıza giriyon wallahi billahi sebebimiz sensinn
eğer ileride bir şey olursa Eskişehir'de buluşuruz![]()
![]()
![]()
okan nasıl olduuu :? :? :?![]()
![]()
![]()
hadi yorumunu bekliyorum.
İstanbulvalla ben ilkerin motorun sesini kapıdağı gezisinde bol bol duydum. oldukça güssel ses geliyo motordan.
bende bu hafta için yaptırmayı düşünüyorum bakalım...
caponord
Samsun
B Rh (+)Valla kino baba seni aradıktan soora gittim sanayiyi kes dedim ustaya ucundan accuk... :lol: :lol: :lol:
o da ahan bööle kesti...
ÖNCE YIKAYIP SOĞUTTUK.. Kİ LEKE OLMASIN DİYE.. İÇİNİDE SU DOLDURDUK...
SOORA ARA BORUYU KESTİRDİM...VE KAPATTIRDIM. PIISSTT Bİ DE BOYA.....
SOORA DEDİM İÇİNİDE BOŞALTALIMDA BİRAS GÜRLESİN....İLK 2 SUSTURUCUYU KAYNAKLA ÇIKARDIK....İÇİNDEKİ SU BURDA İŞE YARADI...DIŞINA LEKE YAPMADI KAYNAK.....
ŞİMDİ DE GÜÜÜRRRRR...İYİ OLDU BEAAA...YANNIZ Bİ HATA ÇIKTI ORTAYA .. ESİT ÇALIŞMIYOMUŞ SİLİNDİRLER.. ARADAKİ BÖLME İPTAL OLUNCA ANLADIKK..YARIN BİDE İNCE AYAR YAPILACAK HERALDE SANIRSAM Bİ İHTİMAL...
Regal Raptor DD250E
Ankara
A Rh (+)Okan helal olsun demek sende kestirdin ha.
Cumartesi artçı koltuğu ve eksoz ile uğraşacağım başka da bir işle ilgilenmeyeceğim. Vakit ayırmayınca olmuyor, işler yoğun, motor da orjinalliği dışında işe yarar hiçbir değişiklik yapamadım.
Aradaki bağlantıyı çıkardınız tamam, eksozlar bağımsız çalışıyor o da tama da eksozu şaseye nereden tutturuyorsunuz. onu anlatabilirseniz.Bir ucu manifolda bağlı tamam çıkışa doğru şaseye nerden bağlıyorsunuz.
regal raptor
İzmir
0 Rh (-)aksu abi eksozun sonuna doğru bakarsan artçı koltuğunun altında bağlantı var oradan bağlanıyor.Birde şu bahsi gecen eksoz ara bağlantısı benim motorda doğuştan yok ama bağlantının şu işe yaradığını duydum eger sağ veya sol eksozlardan birisi tıkanır ise ki daha önce yaşanmış olay aradaki bağlantı devreye giriyor ve eksoz dumanı sağlam olan eksozdan dışarı atılıyor ve motor tıkanmamış oluyor işte bu ara bağlantının esrarı budur.
motorda son karar R&R
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)