Alıntı Kino Nickli Üyeden Alıntı
ya kusura bakmayın şimdi taaa eski konuyu gündeme getirdim ama bende de akü problem oldu

3 gün motor cadır altında kaldı akü şişti galiba, bitmiş yani ömrünü tamamlamış , bir arkadaşa götürdüm ölçtürdüm maalesef akü ile vedalaşacam

ama şimdi bir şey dikkatimi çekti topuzun mesajında ki resim de akü kutup başları tersmidir nedir br baksanız derim kutup başları motordan içe doğru takılmıi gibi halbuki kutup başları dışa doğru olması gerekmiyormu yoksa ben mi yanlış görüyorum yoksa model model değişiyormu ?

yani kutup başına değmiş ve kısa devre falan yapmış demiş eee tabii kutup başı içeri doğru olursa orada kablolar falan sıkışık oluyor?

yuasa bakımsız akü sordum 12V 9 A ... o ne yaa 136 ytl dedi mersinde ve adam da yok sipariş verecekmiş falan filan (oto aküsü 60 ytl)

birde al orjinal kuru akü ( orjinal dediğim motor çin malı ya aküde çin olursa orjinal oluyor dimi) 45 ytl falan tak gitsin

nedersiniz

Okan dostum telefonda söyledi kuru akü orjinal (çin) alacaksın diye aslında katılıyorumona ama akıl akıldan fikir fikirden üstündür.
kıno babam guldurdun benı cok haklısın koskoca aku 60 ytl ve onun kat kat kucuk aku 136 ytl bu ıste bır terslık var hadı bakalım :mrgreen: :mrgreen: