kaldera, ben yanlış bilgi vermek istemem. öğreniyor olabiliriz. ancak, üslubunuz beni azarlar gibi duruyor. lütfen efendim.. istirham ediyorum.
üç sorum olacak,
- benim motora 1,5 lt civarı yağ koyduk. neden acaba? cidden merak ediyorum. 2 lt yağ alıyorsa, benimki niye böyle aldı. bugün kontrol ettim, halen dahi o doldurduğum yağ için, yağ çubuğu max gösteriyor.
- motorun altındaki hortumun su tahliye hortumu olduğunu yazdınız. orda iki tane böyle hortum var. birinin ağzı açık. birinin ağzında kelepçe gibi bir şey var. ben bu kelepçe gibi olan borudan bahsettim. o borunun ucunu ne zaman ellesem, elim yağlı yağlı oluyor. acaba sizin bahsettiğiniz boru da bu boru mu. eğer aynı boru ise, benim motorda hep antifiriz olduğundan, ben onu yağ gibi mi algılamış oluyorum. eğer bu boru ise, ağzı açık olan boru ne işe yarıyor.
ayrıca, motor sizin bahsettiğiniz borudan su atıyorsa .. niye fazla suyu atıyor. halbuki bu hortumun arkasında bir plastik kutu daha var. o kutunun ne işe yaradığını sormuştum. o kutuda fazla suyun depolandığını, motorun gerektiğinde ordan su çektiğini söylemişlerdi. o kutuda su niye durmuyor da dışarı atılıyor.
- yağ konusu ile ilgili değil, yaz ayındayız. benim motorun radyatörü hep antifiriz dolu. yani hiç su yok. gittiğim usta, bunun sakıncalı olduğunu, motorun sık sık hararet yapacağını, yarı antifiriz yarı su konulsa daha iyi olacağını söyledi. ben su koymak istemiyorum, paslanmaya neden olmasın diye. sizin görüşleriniz nasıldır? hangisi doğrudur.

Regal Raptor - 2005
Erzurum
0 Rh (+)
Abi ikinci madde doğru cevap olmuş anladığım kadarıyla! Çarşamba günü Altan Motor'a gittim ve Taner Usta "eğer ben bu makinayı tanıyosam bloklar arasından yağ falan gelmez. Olsa olsa keçedendir" dedi. Ve hakkaten de keçenin altından süzülen yağ yol yapmış, iz yapmış açtığında gördük.