Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 7 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu
Toplam 86 adet sonuctan sayfa basi 61 ile 70 arasi kadar sonuc gösteriliyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Anıl paylaşım için teşekkürler sayısız kere dilekçe imza kampanyası mail bombardımanı yapıldı bizde destek verdik ama hiçbir gelişme olmadı malesef

anilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Akıtürk
    öğretmen
     Regal Raptor Spyder dd-e6 350
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ağabey kanımca daha ses getiren, medyada yer alması gereken şeyler yapmak diye düşünüyorum. Yarın sizlerle paylaşacağım bir fikrim oluştu bile.

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    53,604
    Beğenilmiş
    7,103
    Alıntı anilaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ağabey kanımca daha ses getiren, medyada yer alması gereken şeyler yapmak diye düşünüyorum. Yarın sizlerle paylaşacağım bir fikrim oluştu bile.
    OK hertürlü fikre eyleme açığız bu arada medyadada konusu oldu geri adım atmadılar

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Her türlü fikrine destek olmaya açığız Anıl. İnş. böyle bir şeye ön ayak olabiliriz. Ama yasal olarak motorlardan para alınmayacak şeklinde bir karar çıkmazsa, ben plakayı kapatarak ya da kaçak geçişe karşıyım. Çünkü bunun kul hakkı olarak çok büyük bir vebali olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu benim düşüncem, görüşüm.

Bunun dışında geri kalan her şeye destek olmaya hazırım

Merhaba arkadaşlar, şu HGS saçmalığı için yeni konu açacaktım ki, bu başlığı gördüm.
    Öncelikle, 1997-1998 yılları arasında (Uğur Dündar ın gişe yolsuzlukları haberi üzerine) 1 yıl Boğaz köprüsü gişelerinde bizzat çalışmış biri olarak bu yazıyı yazıyorum. Ardından Ogs nin kademeli olarak gelişi ve benim üniversiteyi kazanmamla görevimden ayrıldım.

Aşağıdaki yorumlarınızı okuyunca, biraz şaşırdığımı söyleyerek başlamak istiyorum. Motorculara yapılan bu büyük haksızlığı görmezden gelip, hgs yi nereye yapıştıracağınızı tartışmışsınız. Benim köprüde çalıştığım dönemde araba 500 bin(eski parayla) motor 250 bin di. yani yarı yarıya. Kamera sistemi olmadığından, işi bilen motorculardan para almazdık bile. Ancak gişelerin hemen önünde iki tane paralel şerit vardır, bu şeritlere komprasör hava basarak, şeridin üzerinden geçen aks sayısını bilgisayara ileterek, geçen aks sayısına göre içeriye hesap verirdik. İşi bilen Motorcular, büyük taşıtların geçtiği 1 No lu gişenin kenarından (polis motorlarının şeritleri ezmeden)geçtiği ve gişecilerin gözyumduğu bir yerdir. ordan geçerlerdi. Ogs den sonra orada öyle bir boşluk kaldı mi bilmiyorum, eğer ki varsa Ogs hgs kgs farketmez alarımlari öttürmeden geçiş yapılabilir.
    Ancak burada bence asıl tartışılması gereken 1 tonluk bir araçla max 200 kiloluk bir aracın aynı fiyatla ücretledirlmesi. Dunyanın hiç bir yerinde böyle bir ornek olduğunu sanmiyorum. Bununla ilgili yasaları çiğnemeden, ama yasaları biraz zorlayarak, ses getireceğini düşündüğüm bir eylem planı kafamda oluştu. Yarınki buluşmada deneyimli sürücülerle yüz yüze paylaşacağım. Sizlerin de aklına bu haksız uygulamayla ilgili çözümler gelirse lütfen paylaşınız. Herkese iyi ve ucuz sürüşler.

anilaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Akıtürk
    öğretmen
     Regal Raptor Spyder dd-e6 350
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı xcell Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her türlü fikrine destek olmaya açığız Anıl. İnş. böyle bir şeye ön ayak olabiliriz. Ama yasal olarak motorlardan para alınmayacak şeklinde bir karar çıkmazsa, ben plakayı kapatarak ya da kaçak geçişe karşıyım. Çünkü bunun kul hakkı olarak çok büyük bir vebali olduğunu düşünüyorum. Tabi ki bu benim düşüncem, görüşüm.

Bunun dışında geri kalan her şeye destek olmaya hazırım
    Tabii ki plaka kapatma ya da ücretsiz kaçak geçiş gibi birşey değil, dediğim gibi, yasal ama sistemdeki bir açığı kullanarak yapılabilecek oldukça eğlenceli bir eylem.

Sabahtan beri bu konuyu araştırıyorum. Gişelere 20 yıldan fazla hizmet etmiş bir ağabeyimle görüştüm. Anlattıkları ilginçti. Bir önceki yazımda gişelerin çalışma mantığını azcık anlatmıştım. Biraz detaylandırayım.

Her gişenin çıkışında kauçuktan yapılmış içi basınçlı havayla dolu, gişeyi bir uçtan diğer uca kaplayan borular var. Bu borulara herhangi bir aracın tekeri bastığında, borunun içindeki hava sıkışarak gişe bilgisayarına bilgi gönderir. Ancak o borunun üzerine ayakla bile bassanız sistem bunu ayirt edemediginden alarmlar çalmaya başlar. Simdi bu hgs ve Ogs gibi uygulamalar, boruya basınç yapan gücün motor mu, araba mı olduğunu ayırt edemiyor. Kotu niyetli otomobil sürücüleri motor hgs si ile alarmları öttürmeden daha ucuza geçmesin diye fiyat aralığını haksız bir sekilde ortadan kaldırıyorlar. Buradaki amac motorlardan yüksek ücret almak degil, arabaların az ücret ödemesini önlemek. Yani kurunun yanında yanıyoruz. Şu anda işin yasal boyutu ve dünyadaki kullanlarini araştırıyorum.

Eylem yaparak ses getirebiliriz, lakin ortaya bir çözüm önerisi sunmak da çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudaki çözüm önerilerini berabere tartışırsak sonuç alabiliriz.

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Tabii ki plaka kapatma ya da ücretsiz kaçak geçiş gibi birşey değil, dediğim gibi, yasal ama sistemdeki bir açığı kullanarak yapılabilecek oldukça eğlenceli bir eylem.

Sabahtan beri bu konuyu araştırıyorum. Gişelere 20 yıldan fazla hizmet etmiş bir ağabeyimle görüştüm. Anlattıkları ilginçti. Bir önceki yazımda gişelerin çalışma mantığını azcık anlatmıştım. Biraz detaylandırayım.

Her gişenin çıkışında kauçuktan yapılmış içi basınçlı havayla dolu, gişeyi bir uçtan diğer uca kaplayan borular var. Bu borulara herhangi bir aracın tekeri bastığında, borunun içindeki hava sıkışarak gişe bilgisayarına bilgi gönderir. Ancak o borunun üzerine ayakla bile bassanız sistem bunu ayirt edemediginden alarmlar çalmaya başlar. Simdi bu hgs ve Ogs gibi uygulamalar, boruya basınç yapan gücün motor mu, araba mı olduğunu ayırt edemiyor. Kotu niyetli otomobil sürücüleri motor hgs si ile alarmları öttürmeden daha ucuza geçmesin diye fiyat aralığını haksız bir sekilde ortadan kaldırıyorlar. Buradaki amac motorlardan yüksek ücret almak degil, arabaların az ücret ödemesini önlemek. Yani kurunun yanında yanıyoruz. Şu anda işin yasal boyutu ve dünyadaki kullanlarini araştırıyorum.

Eylem yaparak ses getirebiliriz, lakin ortaya bir çözüm önerisi sunmak da çok faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Bu konudaki çözüm önerilerini berabere tartışırsak sonuç alabiliriz.
    Motosikletler için ayrı bir kulvar yapılamaz mı mesela? Arabaların geçemeyeceği kadar dar olsa?

Salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih Özler
    Serbest
     Harley Davidson XL883L Superlow
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    24
    Az önce (Yalova fest. dönüşü) HGS için sorgulama yaptım (ilk kez yapıyorum bu arada:lol. Karadeniz Ereğli, Sakarya gidiş, Mart ayı Orhangazi gezisi, vs.. nasılsa bir şekilde hesaptan düşerler deyip elimi kolumu sallayarak gerçekleştirdiğim tüm geçişler hesabımdan düşmediği gibi, kaçak geçişim de yok:?. Bunun haricinde iki kez (Sakarya dönüşü ve geçen hafta Bahçeşehire gidişte) elimde kartı tutarak yaptığım iki geçişin kaydı var. Plakam mı okumadı, göz mü yumuluyor çözemedim:?:

Mustafa Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa hoca
    öğretmen
     dominar 400
     istanbul
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    15
    Nedeni senin makinanın göz kamaştırıcılığı galiba,
    kelebek gibi uçuyor
    Başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız
    yaprakla yağmurun aşkı meselâ
    kim olsa serpilen coşturuyor bizi
    ...
    Diyorum hepimizin bir gizli adı olsa gerek
    belki çocuk ve ihtiyar,belki kadın ve erkek
    hepimiz,herbirimiz gizli bir isimle adaşız
    yoksa şimdiye kadar hesapların tutması lâzımdı
    hayatımıza kendi adımızla başlardık

Recep YAŞAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Recep YAŞAR
    işçi
     HONDA CBF 600 ABS
     İstanbul-Esenyurt(Avrupa)
    Beğenmiş
    1,445
    Beğenilmiş
    555
    Salih abi bu durumun aklıma gelen tek açıklaması
    Bizim motorlarda ön plaka yok
    tabi bazı giselerde de arkadan çeken kamera yok diye biliyorum
    bu yüzden olabilirmi
    Yollar ne zaman biter ?
    Artcımız olan azrail ,rahatsız olup yeterbe dediği zaman mı ?
    :?

Salih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Salih Özler
    Serbest
     Harley Davidson XL883L Superlow
    Beğenmiş
    90
    Beğenilmiş
    24
    Alıntı recep86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Salih abi bu durumun aklıma gelen tek açıklaması
    Bizim motorlarda ön plaka yok
    tabi bazı giselerde de arkadan çeken kamera yok diye biliyorum
    bu yüzden olabilirmi
    Recep benim korkum geçmişte yaptığım geçişlerin sonradan farkına varılması, bakiyemin bitmesi (30 tl vardı) , ''arkadaş sen 2 ay evvel bakiyeni doldurmuşsun, düşecek bişey kalmamış al sana son iki ayın cezası'' deyip KGM nin borç çıkarması. Paranoya yapıyorum belki, taa Mart ayının geçişini bile sonradan farkederler mi, ama burası Türkiye olunca paranoyalar meşru hale geliyor maalesef.:mrgreen:

Sayfa 7 Toplam 9 Sayfadan BirinciBirinci ... 56789 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)