Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 30 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Ultragore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

enes parlar
    gıda mühendisi
     mct 250 cc
     bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

dd 250 e su eksiltme acil yardım :(

dostlar yaklaşık 2 ay önce rr ailesine bende katıldım .Acemi olduğum için ilk başta çok param gitti (yaklaşık 1600 lira ) elektrik aksamı sinyaller fan vs hepsini yaptırdım lastik değişti zincir değişti akü bujiler ısacası herşey ilk etapta bunları yaptırdım 400 tl ödedim .DAha sonra motorun su eksilttiğini hemde ciddi şekilde eksilttiğini anladım aynı tamirciye götürdüm bana dedikleri silindirde kırık var oradan kaçırıyor dedi motor ciddi anlamda yağda eksiltiyodu ok dedim o ve bir kaç ufak tefek şey içinde 1200 tl ödedim .Bu sabah motoruma bindim çalışır haldeyken suyunu ağzına kadar doldurdum gaz werdim suyu içine çekiyor bırakınca eski sewiyeye geliyor su .10 km kadar gezdim geldim tekrar su koydum yarım litre falan su koydum ilk sewiyeye geldi .Birde şu var ilk su koyduğum giderken farkettim ki bir miktar suyu kapağın kenarlarından atmaya başladı bi süre sonra kesti bu ne anlama geliyor normalde olması gereken su miktarı nedir ve bunun sewiyesine arabadaki gibi bakamıyomuyuz acil yardım istiyorum motor bana 3250 liraya geldi birazda pişmanım aldığıma ...motorun fan müşürü iptal edilmiş yerine switch takılmış fanlar buraya basıldığında sıkıntısız çalışıyor nasıl kullanmalıyım sürekli çalışmasımı lazım ?

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    ihtimaller:-devir daim hortumu
    - radyatör
    -hortumlar ve kelepçelerin durumu
    -silindir kapak contası(en kötüsü).yani silindire su kaçırıyor olabilir.fanlarda manuelse harareti anlayamayabilirsin.bence fanları otomatik müşür sistemine geçir.su kaçağınıda biran evvel ustana tesbit ettir..hatta başka bir ustaya..zira silindir ve contalarıyla ilgilenmişler zaten..kolay gelsin..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Merhaba Enes aramıza hoş geldin
    şanssız bir başlangıç yapmışssın makinanın sağlam bir yeri yokmuş anlaşılan o yüzden o kadar ucuz bir fiyata vermiş
    su eksiltme için motor bloğundaki sorun çözüldüğüne göre başka bir yerde kaçak vardır radyatör veya hortumlarından veya radyatör yedek su deposunda delikte olabilir su tamamlama işinide bu depo üzerinden yapman gerekir bu deponun yeri sürücü koltunun alt hızasında motorun yere bakan en alt kısmında akünün altına doğru beyaz plastik bir kutu motorun altından bakınca görülebilir deponun su tamamlama kapagı akünün yanında ufak siyah yuvarlak bir kapaktır ve zor su alır depodaki su seviyesi deponun yarısına kadar olması gerekiyor depoyu fuul doldurursan fazlasını depo dışarı atar ve sen radyatörden su koydukça aşagı depoya atar ve sen eksildiğini düşünürsün böyle bir olasılıkta var ama mutlaka makinayı yaptırdığın servise götür ve baktır
    ayrıca fan müşürünü orjinale çevirmek daha sağlıklı olacaktır fanı sürekli çalışır tutmak hem aküye yük verir hem fanların ömrünü kısaltır işallah başka sıkıntı çıkarmaz motoru keyifle sürersin kolay gelsin

enes parlar
    gıda mühendisi
     mct 250 cc
     bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    yardımlarınız için teşekkür ederim .Dediğiniz yerden yani akünün yanındaki dar hazneden suyu koydum yaklaşık bir litre kadar koyduktan sonra motorun en altındaki beyaz deponun sol tarafından yere su akımaya başladı fazla ancak ilk yarım litreyi koyarken akıtma yoktu..Dediğiniz fazlasını boşaltma olayı bumudur ? yoksa birdelikmi söz konusu .Çünkü radyatörün ek haznesinden ağzına kadar doldurduğu halde akünün ordan yarım litreye kadar aldı daha fazla koyuncada altından akıtmaya başladı ne olur yardımcı olun kafanızı şişirdim ama daha binmeden soğudum motorumdan teşekkür ediyorum

Anilgardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Demir
    Auto Chip&Beyin
     Regal Raptor Spyder 250-10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Ultragore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yardımlarınız için teşekkür ederim .Dediğiniz yerden yani akünün yanındaki dar hazneden suyu koydum yaklaşık bir litre kadar koyduktan sonra motorun en altındaki beyaz deponun sol tarafından yere su akımaya başladı fazla ancak ilk yarım litreyi koyarken akıtma yoktu..Dediğiniz fazlasını boşaltma olayı bumudur ? yoksa birdelikmi söz konusu .Çünkü radyatörün ek haznesinden ağzına kadar doldurduğu halde akünün ordan yarım litreye kadar aldı daha fazla koyuncada altından akıtmaya başladı ne olur yardımcı olun kafanızı şişirdim ama daha binmeden soğudum motorumdan teşekkür ediyorum
    Radyatörün su kanalları tıkalı olabilir mi ? cünkü daracık kanallardan motor soğutma yapıyo ve ısıyı dengeliyo bir de kireçli su ilavesiyle yapılmışsa önceden takviyeleri sıkıntı yaratabilir böyle .. ben sana cok gecmiş olsun diyorum insallah bunu da hallettikten sonra keyifle binersin motoruna ..

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    fazla suyu atma olayı motor çalışırken su ısındıktan sonra olur seninki su doldururken olmuş yedek su deposunda veya depo bağlantı hortumunda delik olabilir kontrol etmek lazım depo delikse deliği buldukan sonra depoyu kurutup çift karışımlı 404 yapıştırıcı veya muadili ile deliği yapıştırırsan sorun çözülür
    depoda olması gereken su seviyesi deponun yarısına kadardır

enes parlar
    gıda mühendisi
     mct 250 cc
     bursa
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    valla başıma gelenlere bende inanamıyorum 1600 motorcuya ödedim bir okadarda motorun borçlarını ödedim motor bana 3500 e falan geldi we hala sıkıntılar war sanırım acemi olmamıda üstüne koyarsak :D gerçekten motordan soğudum bursada bana yarım edecek olan warsa görüşebiliriz

Anilgardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Demir
    Auto Chip&Beyin
     Regal Raptor Spyder 250-10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    valla başıma gelenlere bende inanamıyorum 1600 motorcuya ödedim bir okadarda motorun borçlarını ödedim motor bana 3500 e falan geldi we hala sıkıntılar war sanırım acemi olmamıda üstüne koyarsak :D gerçekten motordan soğudum bursada bana yarım edecek olan warsa görüşebiliriz
    agacım sen bu motora para vermemişsin anladıgım kadarıyla usta borçları motorun motor sorunları vs 3500 dediğine göre ne diyimm kurtul biraz model yükselt derim

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Bir ihtimal de suyu doldururken kenarlara taşırmış olman ve o taşan suyun süzülüp depodan damlar gibi damlaması.

Bence o beyaz plastik depoyu iyice kurulayıp durumu gözlemle ve damlama devam ediyorsa tam yerini tespit et. O deponun altında bir hortum takılı; onu da bir kontrol et. Oradan da kaçırıyor olabilir.

Ayrıca suyu alabildiği kadar koyma; seviyesi deponun ortasını biraz geçsin. Biraz zor görünür ama çöküp dikkatlice bakarsan su seviyesini görebilirsin. Ben motoru biraz sallıyorum; depodaki suyun hareketini yakalayıp su seviyesini o şekilde tespit ediyorum. :D

Motordan soğumana da gerek yok; yüzüp yüzüp kuyruğuna gelmişsin zaten; bunu da çözünce keyifle kullanırsın motorunu inşallah.

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    geçmiş olsun. Bursa'da biz varız. Motoru kimden aldın? Ayrıca motor bana 3500 'e geldi deyip üzülüyorsun ama zaten motorun piyasası o kadar, sana satan kişi bu değer üzerinden tamir masraflarını düşüp öyle satmış motoru gibi geldi bana.

Ben bu haftasonu şehir dışında olucam o yüzden görüşemeyeceğiz. Çok acelen varsa bi usta tavsiye edeyim götür ama biraz keyif adamıdır bekletir.

Şener usta, beşyol lambalarından etibank tarafına doğru gir, ilk sol tekrar ilk sol.

Bu arada çok su doldurunca ve motoru çalıştırınca basınçtan radyatör kapağının kenarından su akıtıyor bu arıza olarak görmemek lazım. Bizim radyatörler otomobillerinki gibi çok sağlam değil kapak kısmı o basınca dayanamıyor. Acaba senin durduk yerde yağ sızıyor dediğin şey radyatörden süzülen suyun şase boyunca ilerleyip arkadan bi yerden yere damlaması olabilir mi? bence akan sıvıya dokun çok kaygan değilse antifreez'li su olabilir.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler