Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Sayfa 144 Toplam 259 Sayfadan BirinciBirinci ... 4494134142143144145146154194244 ... SonuncuSonuncu
Toplam 2587 adet sonuctan sayfa basi 1,431 ile 1,440 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Rutkay Ediz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rutkay Ediz
    Makine Mühendisi
     Suzuki Volusia VL800
     Ankara
    Beğenmiş
    2,952
    Beğenilmiş
    688
    İlk gittiğiniz yerdeki adam anlamamış sanırım. Ehliyet alabilmek için onları sorması bile utanç verici şikayete açık bir husus bence; göz testi, renk körlüğü vs. gibi küçük formaliteleri var sağlık ocaklarında madde madde bulabilirsiniz hatta kağıt doldurturlar doğru bilgi verdim ve işaretlemediklerimden herhangi birisi oluşursa en yakın trafik birimine ibraz edeceğim diye. Çok saçma bir olay olmuş ...
    Alıntı Eray Aksoy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herkese Selamlar,

Dün ehliyet başvurum için son olarak kalan belgemi tamamlamak için evden çıktım.Sağlık Raporu için bir özel Hastane ye gittim.Doktor ile görüşmemizde voy ve kilomu sordu.Ardından vücut kitle endeks imi hesaplayıp sonucun 33 den fazla çıkması yüzünden sağlık raporu veremeyeceğini,öncelikle uyku apnesi testi yaptırmam ve oradan alınacak sonucun ardından bana bu raporu yazacağını söyledi.Uyku apnesinin en zayıfından en şişmanına kadar görülebileceğini,bana yardımcı olmasını söyleyip rica ettim.Zira bu raporu almak için en erken 15-20 gün evvelinden randevu almak lazım.Ardından bir gece Hastane de yatış yapılacak.Sonra raporun çıkması yine 15 gün.Yani bunu ne yapabilecek ne de bekleyebilecek vaktim vardı.Rica etmeme rağmen raporu yazmadı.Yazmadığı gibi bir de diklenip terslenince bende film koptu.Asla kimseyi kıramayan bir adam olan ben orada fena arıza çıkardım.Hemen geri vites yapıp özür dilediler.Ama benim kafa bir kere sigortaları attırmıştı.Bunca zamandır hayal edip beklediğim bir şeyin bir anda olmayıp elimden gitmesi beni çok gerdi.Neyse sakinleşip paramı iade aldıktan sonra bugün başka bir özel Hastane ye gittim.Raporu almam 2 dakika dahi sürmedi.Gözlerimi kapatıp harfleri okutturdu ve denge kontrolü yaptı.Beden gücüm hakkında ki sorusuna ise "Taşı sıksam moleküllerini çıkarır,atomlarına ayırırım" cevabıyla gülüşmeye başladık ve o arada raporu da elinden resmen çekip aldım.Ne olur ne olmaz."Ben işimi garantiye alayım.Bakarsın son anda vazgeçer" korkusu yani.

Raporu da Kursa teslim etmemle birlikte tüm formalite bitti.Vitesli Motor kullanmayı da öğretip sınava hazırlayacaklar beni.23 Mart ta direksiyon sınavı var.Sınavın ardından 1-15 güne kadar da ehliyet gelir.Yani tahminimden çok daha evvel,15 Nisan gibi ehliyetim elimde olmuş olacak inşallah.Bu yüzden çok mutluyum gerçekten.
    Eray Aksoy (11.Mart.2019) Bunu beğendi.

Eray Aksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,537
    Beğenilmiş
    1,546
    Alıntı Raci06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok ilgimç valla.. Kiloyla sağlık raporu ne alaka. Hastaneye para kazandırmaya çalışmış ilk doktor.. Tabi hipokratın kemikleri sızlamaktan saz oldu..
    Neyseki sorun çözülmüş..

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Para kazandırma durumu yok aslında.Çünkü bu işlemleri o Hastane yapamıyor.Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi yapıyor bu testi.Kilo ile alakalı olması ise Doktoru aşan bir durum.Kendisi yasal mevzuatı gösterdi.Orada 33 ün üzerinde olması halinde "Uyku Apnesi" kontrolü yapılması gerektiği ve bunun sonucunda alınacak raporun ardından ehliyet için sağlık raporu verilebileceği yazıyordu.Yani Doktor aslında prosedürü uyguladı.Benim sinirlendiğim konu fırça atarak konuşup çok saygısızca davranmasıydı.Ayrıca Hastane sahibi bir tanıdığına bu raporu istese acaba yine bu kadar kuralcı olabilecek miydi diye de düşünmeden edemiyorum ?

Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eray gözün aydın ilk basamağı aştın darısı diğer basamaklara kolay gelsin

Sağolasın Başkanım.Artık en sıkıntılı kısmı atlattım çok şükür.Gerisi artık kabiliyetim ile alakalı.Sınavı da geçtiğimde iş bitti demektir

Alıntı endroad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tebrikler arkadaşım, gözün aydın. Umarım bundan sonrası sorunsuz geçer. Kullanmayı öğretmeleri büyük avantaj.

Şimdi baktım 23 Mart Cumartesiye denk geliyor. Söz vermemekle ile birlikte 23 Mart'ta destek olmak için gelebilirim.

Vallahi çok sevinirim.Gelirsen Ahmet ve diğerlerini de ziyaret edersin ve bir yemek falan da yeriz

Alıntı Rutkay Ediz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk gittiğiniz yerdeki adam anlamamış sanırım. Ehliyet alabilmek için onları sorması bile utanç verici şikayete açık bir husus bence; göz testi, renk körlüğü vs. gibi küçük formaliteleri var sağlık ocaklarında madde madde bulabilirsiniz hatta kağıt doldurturlar doğru bilgi verdim ve işaretlemediklerimden herhangi birisi oluşursa en yakın trafik birimine ibraz edeceğim diye. Çok saçma bir olay olmuş ...

Raci ye de yazdığım gibi bu durum ve vücut kitle endeksi hesaplaması yeni kanun gereği mevzuatta varmış maalesef.Bahsettiğiniz belgeyi doldurdum.Burada iş aslında kanundan ziyade Doktor un insiyatifine kalmış durumda.Mesela raporu veren Doktor 2 dakika içinde hiç bir zorluk çıkarmadan bana yardımcı oldu.Demek yapılmak istense yapılabiliyormuş.İdealist olmak iyidir ancak o zaman akraban,üstün,patronun da geldiği zaman aynı şekilde bir tavır göstermen gerek.O zaman "Ha bak bu adam kanun ne diyorsa onu yapıyor" der ve itiraz edemem.Ama işine geldiği zaman "Evet" gelmediğinde "Hayır" demek en hafif deyim ile işgüzarlık tır.
    CELİL (11.Mart.2019), mxsrn (12.Mart.2019) Bunu beğendi.

mxsrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mehmet Serin
    Öğrenci
     Regal Raptor Daytona 250
     Konya
    Beğenmiş
    670
    Beğenilmiş
    114
    Herkese Selamlar,

Dün ehliyet başvurum için son olarak kalan belgemi tamamlamak için evden çıktım.Sağlık Raporu için bir özel Hastane ye gittim.Doktor ile görüşmemizde voy ve kilomu sordu.Ardından vücut kitle endeks imi hesaplayıp sonucun 33 den fazla çıkması yüzünden sağlık raporu veremeyeceğini,öncelikle uyku apnesi testi yaptırmam ve oradan alınacak sonucun ardından bana bu raporu yazacağını söyledi.Uyku apnesinin en zayıfından en şişmanına kadar görülebileceğini,bana yardımcı olmasını söyleyip rica ettim.Zira bu raporu almak için en erken 15-20 gün evvelinden randevu almak lazım.Ardından bir gece Hastane de yatış yapılacak.Sonra raporun çıkması yine 15 gün.Yani bunu ne yapabilecek ne de bekleyebilecek vaktim vardı.Rica etmeme rağmen raporu yazmadı.Yazmadığı gibi bir de diklenip terslenince bende film koptu.Asla kimseyi kıramayan bir adam olan ben orada fena arıza çıkardım.Hemen geri vites yapıp özür dilediler.Ama benim kafa bir kere sigortaları attırmıştı.Bunca zamandır hayal edip beklediğim bir şeyin bir anda olmayıp elimden gitmesi beni çok gerdi.Neyse sakinleşip paramı iade aldıktan sonra bugün başka bir özel Hastane ye gittim.Raporu almam 2 dakika dahi sürmedi.Gözlerimi kapatıp harfleri okutturdu ve denge kontrolü yaptı.Beden gücüm hakkında ki sorusuna ise "Taşı sıksam moleküllerini çıkarır,atomlarına ayırırım" cevabıyla gülüşmeye başladık ve o arada raporu da elinden resmen çekip aldım.Ne olur ne olmaz."Ben işimi garantiye alayım.Bakarsın son anda vazgeçer" korkusu yani.

Raporu da Kursa teslim etmemle birlikte tüm formalite bitti.Vitesli Motor kullanmayı da öğretip sınava hazırlayacaklar beni.23 Mart ta direksiyon sınavı var.Sınavın ardından 1-15 güne kadar da ehliyet gelir.Yani tahminimden çok daha evvel,15 Nisan gibi ehliyetim elimde olmuş olacak inşallah.Bu yüzden çok mutluyum gerçekten.
    Motora binme heyecanınıza hayranım Eray abi. Umarım o ilk karşılaştığınız doktor gibi kişiliklerle karşılaşmazsınız, malum trafikte sakin kalmak da önemli bir konu. Ehliyet derslerinde size iyi eğlenceler diliyorum, kazasız belasız alırsınız umarım ehliyetinizi
    endroad (18.Mart.2019), Mehmet A. (12.Mart.2019) Bunu beğendi.

Zafer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Zafer Ayvaz
    makina
     🤟🤟🤟🤟🤟
     İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    2,741
    Beğenilmiş
    1,322
    Gözün aydın şimdiden hayırlı olsun

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,455
    Beğenilmiş
    5,079
    Bugün eski motosikletim için ne yaptık?
    Eski motorumun yeni sahibi Hakan bey ile birlikte motoru sezona hazırladık.
    Motul yağ değişimi, NGK buji değişimi, zincir temizleme ve yağlama, arka stop lambası değişimi ve genel bir temizlik.
    Hava soğuk motora bilemiyoruz derken Hakan beyle sohbet muhabbet derken güzel bir gün geçirdik.
    Klasik yeni sezona hazır. Hakan beye tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim kaza bela vermesin.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    CELİL (17.Mart.2019), endroad (18.Mart.2019), Eray Aksoy (17.Mart.2019), mxsrn (17.Mart.2019), newmoon06tr (18.Mart.2019), Ömer (17.Mart.2019) Bunu beğendi.
    Zalime sessizlik, zulme ortak olmaktır...

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,537
    Beğenilmiş
    1,546
    Alıntı erkopaşa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün eski motosikletim için ne yaptık?
    Eski motorumun yeni sahibi Hakan bey ile birlikte motoru sezona hazırladık.
    Motul yağ değişimi, NGK buji değişimi, zincir temizleme ve yağlama, arka stop lambası değişimi ve genel bir temizlik.
    Hava soğuk motora bilemiyoruz derken Hakan beyle sohbet muhabbet derken güzel bir gün geçirdik.
    Klasik yeni sezona hazır. Hakan beye tekrardan hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Rabbim kaza bela vermesin.

Epey bir iş yapmışsınız gene.İnşallah benim de Motorum ile ilgili yaptığım bakımları yazıp paylaşacağım zaman gelecek.Çok gıpta ediyorum sizlere.Allah değdirmesin inşallah.Hakan Bey dediğin arkadaşı foruma davet etseydin sohbet arasında
    CELİL (17.Mart.2019), endroad (18.Mart.2019), erkopaşa (17.Mart.2019), mxsrn (17.Mart.2019), Ömer (17.Mart.2019), Raci06 (17.Mart.2019) Bunu beğendi.

erkopaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

erkan dülger
    Öğretmen
     VFR 800X Crossrunner
     Ankara/Gölbaşı
    Beğenmiş
    13,455
    Beğenilmiş
    5,079
    Epey bir iş yapmışsınız gene.İnşallah benim de Motorum ile ilgili yaptığım bakımları yazıp paylaşacağım zaman gelecek.Çok gıpta ediyorum sizlere.Allah değdirmesin inşallah.Hakan Bey dediğin arkadaşı foruma davet etseydin sohbet arasında
    Foruma üye ama aktif olamıyor ileriki günlerde toplu sürüşlere katılır inşallah gerekli bilgilendirmeyi yaptım kendisine.
    Aramızda görmekten mutluluk duyarız

CELİL (17.Mart.2019), endroad (18.Mart.2019), Eray Aksoy (17.Mart.2019), mxsrn (17.Mart.2019), newmoon06tr (18.Mart.2019), Raci06 (17.Mart.2019) Bunu beğendi.
    Zalime sessizlik, zulme ortak olmaktır...

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,537
    Beğenilmiş
    1,546
    Alıntı erkopaşa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Foruma üye ama aktif olamıyor ileriki günlerde toplu sürüşlere katılır inşallah gerekli bilgilendirmeyi yaptım kendisine.
    Aramızda görmekten mutluluk duyarız

Çok güzel olur.Ankra zaten güzel ama kaliteli insanlar katıldıkça daha da güzel olacaktır.
    CELİL (17.Mart.2019), erkopaşa (17.Mart.2019), mxsrn (17.Mart.2019), newmoon06tr (18.Mart.2019), Raci06 (17.Mart.2019) Bunu beğendi.

Eray Aksoy
    Turizm
     Bisiklet Sayılır Mı ?
     Antalya - Manavgat
    Beğenmiş
    2,537
    Beğenilmiş
    1,546
    Bugün ehliyet kursuna gidip ilk direksiyon dersimi aldım.Tam bir komediydi.Adamlar "Al sür" dedi."Ya Hocam ben vitesli motor hiç kullanmadım.Alıp sürebilecek olsam burada işim ne ?" dedim.Sadece vitesi gösterip diğer kursların hocaları ile muhabbete başladı.Köprüyü geçene kadar sabretmem gerektiğinden ses etmedim.İlk iki-üç kalkışımda motoru stop ettirdim.Sonrasında ise kalkabildim.İlk metreler çokça sağa sola yalpaladım.Fena heyecan yaptım.Omuz ve ellerim kasılmaktan ağrıdı.Ancak bir kaç tur attıktan sonra gerçekten de rahatladım.Kalkışları kolay yapmaya ve düz sürmeye başladım.Döneceğim yere bakarak kolayca dönüşleri gerçekleştirebildim.Ehliyet sınavının yapılacağı alanda ki 8 çizme işini yapamadım,daha doğrusu denemedim.Zira oldukça keskin bir dönüş yapmam gerekecekti ki onu yapamayacağımı,henüz hazır olmadığımı net bir şekilde anladım.Daha büyük bir alanda ise sorun olmadı.4-5 metre aralarla konulan konilerin arasından ise geçebildim.Motorda statik bir süratte gidemedim.Bunda motorun da iyi durumda olmaması etkendi.Gaz kolunda çok boşluk vardı ve Motor da gerçekten kötü durumdaydı.23 Mart da yapılacak olan sınava hazır olmadığım için ve mevcut hocalar da bir halta yaramadığından girmeme kararı aldım.Nisan ilk haftası yapılacak olan bir sonra ki sınava gireceğim.O zamana kadar çalışıp biraz dönüşlere ve 8 gitmeye ağırlık vereceğim.Çok keyif aldım açıkçası.
    CELİL (18.Mart.2019), endroad (18.Mart.2019), newmoon06tr (18.Mart.2019), Zafer (19.Mart.2019) Bunu beğendi.

endroad - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cemil Taşdemir
    Grafiker
     Rx3i EVO (Melek)
     Antalya
    Beğenmiş
    3,896
    Beğenilmiş
    568
    Bugün ehliyet kursuna gidip ilk direksiyon dersimi aldım.Tam bir komediydi.Adamlar "Al sür" dedi."Ya Hocam ben vitesli motor hiç kullanmadım.Alıp sürebilecek olsam burada işim ne ?" dedim.Sadece vitesi gösterip diğer kursların hocaları ile muhabbete başladı.Köprüyü geçene kadar sabretmem gerektiğinden ses etmedim.İlk iki-üç kalkışımda motoru stop ettirdim.Sonrasında ise kalkabildim.İlk metreler çokça sağa sola yalpaladım.Fena heyecan yaptım.Omuz ve ellerim kasılmaktan ağrıdı.Ancak bir kaç tur attıktan sonra gerçekten de rahatladım.Kalkışları kolay yapmaya ve düz sürmeye başladım.Döneceğim yere bakarak kolayca dönüşleri gerçekleştirebildim.Ehliyet sınavının yapılacağı alanda ki 8 çizme işini yapamadım,daha doğrusu denemedim.Zira oldukça keskin bir dönüş yapmam gerekecekti ki onu yapamayacağımı,henüz hazır olmadığımı net bir şekilde anladım.Daha büyük bir alanda ise sorun olmadı.4-5 metre aralarla konulan konilerin arasından ise geçebildim.Motorda statik bir süratte gidemedim.Bunda motorun da iyi durumda olmaması etkendi.Gaz kolunda çok boşluk vardı ve Motor da gerçekten kötü durumdaydı.23 Mart da yapılacak olan sınava hazır olmadığım için ve mevcut hocalar da bir halta yaramadığından girmeme kararı aldım.Nisan ilk haftası yapılacak olan bir sonra ki sınava gireceğim.O zamana kadar çalışıp biraz dönüşlere ve 8 gitmeye ağırlık vereceğim.Çok keyif aldım açıkçası.
    Merhaba Eray,

öncelikle ilk adımın hayırlı olsun, bundan sonra her dakikası ayır bir anı olacak emin olabilirsin.

Kendini hazır his etmen çok önemli, emin olman ve motorun üstünde emin olduğunu karşı tarafa aktarmak. Sekiz dediğinde benim de içim bir cız etti, çünkü en zorlandığım nokta orası idi. Sekizdeki sağa dönüşte tekerleğim 3 cm kadar taştı diye sınavı yapan gözetmenden ''başka hata yapmadığın için şanslısın'' lafı yemiştim.

Bütün bu sürecin en tuhaf yanı ise, sürücü kursun adayları A sınıfı Ehliyete (sadece Sınav desek daha doğru) 125'lik Kuba ile hazırlaması ama sınavdan bir gün önce MT07'nin gelmesi (benim için 350cc ve üstü yoktu daha önce) ve herkes o motor ile sınavdan önce iki tur atabilmesi.

Eğer yakınlarında var ise vitesli motoru olan, düşük cc olsun marka hiç önemli değil, rica et her gün 15 dakika bile mahallede turlar isen iki tekere ve viteslere daha kolay alışırsın.

Olacak bu iş inşallah
    CELİL (18.Mart.2019), Eray Aksoy (18.Mart.2019), Zafer (19.Mart.2019) Bunu beğendi.
    hayal edebiliyorsan yapabilirsin demektir...

Sayfa 144 Toplam 259 Sayfadan BirinciBirinci ... 4494134142143144145146154194244 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)

Bu Konu için Etiketler