Alıntı endroad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Eray,

öncelikle ilk adımın hayırlı olsun, bundan sonra her dakikası ayır bir anı olacak emin olabilirsin.

Kendini hazır his etmen çok önemli, emin olman ve motorun üstünde emin olduğunu karşı tarafa aktarmak. Sekiz dediğinde benim de içim bir cız etti, çünkü en zorlandığım nokta orası idi. Sekizdeki sağa dönüşte tekerleğim 3 cm kadar taştı diye sınavı yapan gözetmenden ''başka hata yapmadığın için şanslısın'' lafı yemiştim.

Bütün bu sürecin en tuhaf yanı ise, sürücü kursun adayları A sınıfı Ehliyete (sadece Sınav desek daha doğru) 125'lik Kuba ile hazırlaması ama sınavdan bir gün önce MT07'nin gelmesi (benim için 350cc ve üstü yoktu daha önce) ve herkes o motor ile sınavdan önce iki tur atabilmesi.

Eğer yakınlarında var ise vitesli motoru olan, düşük cc olsun marka hiç önemli değil, rica et her gün 15 dakika bile mahallede turlar isen iki tekere ve viteslere daha kolay alışırsın.

Olacak bu iş inşallah

Bugün sağa dönüşleri sola an daha kolay yapabildiğimi fark ettim.Ben de bir 150 lik Yamaha ile çalıştım.Kursun bir 650 lik Yamaha sı da var ancak önce küçük olanla başlatıp sonra büyüğe geçeceğimi söylediler.Ağır motor olduğundan dolayı ben de bu yaklaşımı mantıklı buldum doğrusu.Etrafımda motorunu verip de açık alanda kullanmama izin verebilecek kimse yok.Daha doğrusu tanıdıklarım arasında motoru olan yok.Bir şekilde kurs harici de çalışıp pratik yapmam lazım.Haftada 2 kez 45 er dakikalık kullanım ile çok da fazla bir ilerleme kayıt edemeyeceğimi düşünüyorum.Manavgat bana göre gerçekten yaşaılacak yerlerin en başında geliyor.Ama küçük yerlerin imkanları da nispeten kısıtlı oluyor maalesef.Bugün yaşadığım kazanın etkisiyle çok korkarak oturdum Motorun üstünde.Şimdi ise epeyce bir rahatladım.Kullanıp pratik yapmadıktan sonra bunu aşamam.Belirttiğin gibi bana burada çalışabileceğim bir Motor lazım.