yeni aldığım motorun üzerinde bosh buji var , bakımlarını yaparken bujileri değiştirip iridium yapmayı düşünüyorum , Spyder 250'ye uyan İridium'un modelini bilen varsa yardımcı olabilir mi ?şimdiden teşekkürler.
| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Regal Raptor Spyder 250-10
İstanbul
A Rh (+)yeni aldığım motorun üzerinde bosh buji var , bakımlarını yaparken bujileri değiştirip iridium yapmayı düşünüyorum , Spyder 250'ye uyan İridium'un modelini bilen varsa yardımcı olabilir mi ?şimdiden teşekkürler.
V strom
istanbul
0 Rh (+)İridiUmun ozeligi uzun yol yapanlar icin ısıya dayanikli olmasi ve yuksek sicakliklara karsi koymasi ve atesleme yapmaya devam etmesidir..bu yuzden yuksek cc li uzun yol yapan motosikletlerin tercihidir.kotu yani ise motorun kullanilmadigi zamanlarda kitupbaslarinin asinip seramige dayanmasi .
Bence spydere takilmasina hic luzum yok hatta zarari daha fazla zaten orjinak bi ngk 20 km kadar dayanir.illa takacam dersen cr7e modeli uygun olabilir ama ngk.com. dab motor modeline uyunligunu teyit etmek te faide var
Konu ağfndrdm tarafından (02.January.2013 Saat 10:40 ) değiştirilmiştir.
Honda VFR 1200f
Sakarya
0 Rh (+)Ben de aynı şeyi yazıcaktım. Kısac, iridyum bujiye bi spyder'da gerek yok kanımca..
"CaRPe DieM"

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Bencede gerek yok iridyum bujiler üst teknolojiye sahip hassas makinara uygun bir buji bizim makinalarda birşey değişmez![]()
RR 250E-9
BODRUM
B Rh (-)çok sağlam bujiler.yüksek ateşleme oranlarına sahipler.dolayısıyla performansı arttırıyorlar.işte bu yüzden de yüksek amperli voltaj gerekiyor..o da bizde yok..ateşleme bobinlerini değiştirirseniz verim almanız mümkün 10-15 beygir kazanırsınız..normal bobinlerinizle bu bujiyi kullanırsanız 3-5 beygir kaybın yanında birkaç kontak sonra bujiyi elinize alırsınız..
RR 250E-9
BODRUM
B Rh (-)motor hacmine göre değişiklik gösteriyor..bende 5-8 bg arası olcağını söylemişti ustam.
V strom
istanbul
0 Rh (+)Buji tek basina guc artirmaz bunu yanina egzosu kn hava ve ya filtresi kombinasyonu gerekir ve cihan senin motorda max. 4 beygir artar ofa kesin degil tork acisindan da hic etkisi olmaz
V strom
istanbul
0 Rh (+)Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)