Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 11 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

KIZILELMA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

MURAT GULSEVEN
    Makina Mühendisliği
     HARLEY DAVİDSON 2006 Heritage
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    hararet lambası yandığında su sıcaklığını tespit eden oldumu hiç.Kaç derecede yanıyor bu lamba.Ben şöyle duymuştum o lamba yandığında iş işten geçmiş oluyor diye.
    Ama arkadaş kurtarmış anlaşılan motoru.Demek oluyorki contalar sağlam galiba.

Coğrafya
     Türkiye
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı Kino Nickli Üyeden Alıntı
    mcgyver dostum
    motor blogundaki sondaya bagladıgında peki aynı sondayı kırmızı ışıktan koparmayacaksın tabii
    kısaca
    blok icindeki sondayı hem ısık hem göstergeye bağlama olabilir mi?
    aslında motor blok içindeki harareti kontrol etmek daha uygun gibi geliyor insana zaten fanlarıda kontrol edersin oradaki hararetten .
    evet bu güzel fikir
    baglantı yaptığında haberini bekliyorum mcgyver .
    Şimdi şöle sondayı motor bloğuna yerleştirdiğimizde lamba iptal olacak. Ancak iptal olması mühim deil zaten o lamba son dk alarmı görüyor ve müşür yada lamba ampülünün bozulması gibi 2 risk unsuru taşıyor. Civalı hareret göstergesi ise bize kademeli olarak hiç şaşmayacak şekilde ısıyı veriyor ve herdaimde gözümüzün önünde olduğu için çok iyi işliyor.
    Mesela bendeki hareret göstergesinin çalışması hakkında bilgi vermem gerekirse; Şimdi bizler motorumuzu kullanırken ısı deişimlerini bilemiyoruz ancak ben bilebiliyorum gösterge ile. Mesela motoru özellikle sıcak havalarda çok devirli sürdüğümüzde hareretin nasılda üst limitlere geldiğini görebiliyorum tabii bu ayrıntı önemli hemen önlem alabiliyorsunuz daha düşük devirde biraz kullanıyorum makul seviyelere inmesi için birde radyatör fanlarınının bazı zamanlar yetersiz kaldığını tespit ettim dolayısı ile fanların çalışmasının yeterlilik durumunuda gözlemlemek mümkün oluyor.
    Sonuç olarak motor sıcaklığı herdaim göz önünde oluyor.
    Alıntı KIZILELMA Nickli Üyeden Alıntı
    hararet lambası yandığında su sıcaklığını tespit eden oldumu hiç.Kaç derecede yanıyor bu lamba.Ben şöyle duymuştum o lamba yandığında iş işten geçmiş oluyor diye.
    Ama arkadaş kurtarmış anlaşılan motoru.Demek oluyorki contalar sağlam galiba.
    Yok yok bişi olmadı ama bi nebzede olsa etkilenmiştir buda önemli deildir.
    Önemli olan durumu çok geç farketip yada hareret lambası yanarak yol almak ciddi sorunlar açıyor. Ben müşürüm yandığında motoru soğutarak mola vererek kademeli olarak yol alarak kullanmıştım.

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkadaşlar benim son 15 günlük gözlemim
    . benim model b9

1.. ratyotör içi su sıcaklığı 82c' ye gelince termostat açıyor fanlar devreye giriyor
    2.. otobanda tam gaz ortalama 100 ile 120 km. suratte devamlı ısı 95 ile 100 C' arasında kalıyor ve fanlar devamlı acık duruyor
    3... 90 km.nin altında seyredersek ısı 80 ile 90 c' arasında değişiyor ve fanlar açılıp kapanıyor

4.... sapanca gezisinde kartepeyi çıkarken ısı 120 c' yi buldu fakat motor yine dayandı her hangi bir proplem(conta yakması ..piston kaynatması gibi) yaşamadım
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

müslüm baba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Müslüm
    Serbest Meslek
     Regalraptor 250 CC
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Biliyorsunuz bende elektrikli hararet saati var ama sağlıklı göstermiyor, o yüzden kesinlikle civalı hararet saatini öneririm, muşurunuda asla radyatöre takmayın,motor bloğuna yerleştirin, Gökhan hararet lambasınıda fanlara bağladı fan açıldığında lamba yanıyor fanın çalıştığı anlaşılıyor.
    Motorun süraatiyle hararet doğru orantılı, süraatli giderken su devri ve radyatör yetersiz kalıyor ve hararet yükseliyor,uzun yola problemsiz gitmenin püf noktası hararet kontrolüdür.
    NERDE BİR MOTORCUNUN BAŞI SIKIŞSA MÜSLÜM BABAYI ARAR 0532 228 08 59

aslanburclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yaşar AKILLI
    EMEKLİ
     XL650 TRANSALP 2006
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı müslüm baba Nickli Üyeden Alıntı
    Biliyorsunuz bende elektrikli hararet saati var ama sağlıklı göstermiyor, o yüzden kesinlikle civalı hararet saatini öneririm, muşurunuda asla radyatöre takmayın,motor bloğuna yerleştirin, Gökhan hararet lambasınıda fanlara bağladı fan açıldığında lamba yanıyor fanın çalıştığı anlaşılıyor.
    Motorun süraatiyle hararet doğru orantılı, süraatli giderken su devri ve radyatör yetersiz kalıyor ve hararet yükseliyor,uzun yola problemsiz gitmenin püf noktası hararet kontrolüdür.
    baba doğru diyorsun ..... benimki civalı vede tam gösteriyor insanın resmen asabı bozuluyor hareret hep dediğin gibi uzunyolda basarsak hem yüksek bide radyatörler biraz ufak gibi geliyor bana
    plaka: 06 DV 656
    yer : GOP/SİNCAN/ANKARA
    kan : B Rh +
    nick : aslanburclu

sancezz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yuksel cetıner
    drıver
     regal raptor 250cc
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    dostum benım basımada boyle bır olay geldı yanlız bızımkı tutukluk yapmıs tekırdag malkara dan ıstanbula donerken bırden ısık yandı ki motorumu daha yenı almıstım 200 deydı sonra korktum 3 saat bekledım ınanın bana zarar gelmesın bıraz sogusun dıyeı neyse karar verdım yola cıkıp fanların calısıp calısmadagını anlamak ıcın cıktım sureklı gozum fanda korkmay basladım calısmıyr dıye bırden fanlar calıstı belkı calısıyordu da ben farkında degıldım herneyse fanlar sorunsuz sekılde yol boyunca calıstı ve hararet ısıg sonmedı garajıma geldım motorumu bıraktım ve dıger gun aksam gelerek kontrol ettım ne gordum dersınız buz gıbı motor ve lamba hala yanıyo motorcuma gıttım musurun bozuldugunu soledı herneyse 1 hafta onra yıne gezmeye gıderken yolda bır anda sondu ve sanırım musur bozuk degıldı tahmınım tutukluk yapmıs olmasıdır sımdı sorun yok lambam hararet yapınca ısındıgı sıcaklık kadar ısıgının yandıgını goruyorum
    ***YOKLUĞUMLA İYİ GEÇİNMEYE BAK ÇÜNKÜ VARLIĞIM ASLA SENİNLE OLMAYACAK***34 PZA 37***0 RH + ***SEYTANIM***

Ridos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rıdvan DAĞDELEN
    Tekniksiyen
     REGAL RAPTOR 250E 9B
     Mardin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    arkdaşlar bana hararet göstergesi lazım nerden bulurum fan müşürünün yerine takmayı düşüyorum
    .

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı Ridos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkdaşlar bana hararet göstergesi lazım nerden bulurum fan müşürünün yerine takmayı düşüyorum
    Merhaba rıdvan hararet müşürü fan müşürü yerine olmaz dişleri tutarmı bilmiyorum ama devreyi açma dereceleri farklı fan müşürü 80 derecede devreyi açar hararet müşürü makinanın en üst dayanma derecesinde 110 dereceydi sanırım devreye girer bu yüzden olmaz müşürü yukarıda linki olan demirtaş motosiklette ali ustada bulabilirsin kargoyla sana yollar kolay gelsin

Ridos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rıdvan DAĞDELEN
    Tekniksiyen
     REGAL RAPTOR 250E 9B
     Mardin
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    celil abi cvp icin tşk fakat ben fan müşürünü iptal ettim farklı bişsey yaptım o fan müşür yuvası boşta kaldı. yani müşürü öle boşa bagladım... onun yerin etakmayı düsünüyorum...ali ustaya sordum kamyon yedek parça satan yerlerde bulabilrsin dedi.
    .

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,917
    Beğenilmiş
    7,147
    Alıntı Ridos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    celil abi cvp icin tşk fakat ben fan müşürünü iptal ettim farklı bişsey yaptım o fan müşür yuvası boşta kaldı. yani müşürü öle boşa bagladım... onun yerin etakmayı düsünüyorum...ali ustaya sordum kamyon yedek parça satan yerlerde bulabilrsin dedi.
    O zaman durum farklı oto sanayiden vida dişleri tutan araç hararet müşürlerini araştırman lazım

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)