Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Ferit Şaşkın
    öğrenci
     E-10 (Spyder) 2011 model
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Spyder balata sesi

Merhaba arkadaşlar...
    1800 kmde spyder aldım şuan 6700 kmde. aldığım günden beri arka balata tarafından (yada ben öyle hissediyorum en azından) bir cikleme geliyor. ritmik olarak teker döndükce cik cik ötüyo, tabii ki devir yükselince ses duyulmuyo ama 1.2. viteste baya rahatsız edecek şekilde ses çıkarıyor. sorun bir noktada yani hep aynı yerde ses çıkarıyor, birisi kendi servisi olmak üzere 2 ustaya gösterdim. servis önce balataları değiştirdi, sonra ses devam edince; ''spyderlarda böyle ses olur yapcak bişey yok'' gibi ebleh bi cevapla geçiştirdi. diğer usta zincir çok uzun olduğu için zincirden ses geldiğini savundu,yağladı fakat ses geçmedi... nedir bu ses bilen yada tahmini olan varsa, yardımını bekliyorum.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Diskinde salgı var diycem. Ama Celil abi gelmeden demek istemiyorum... :mrgreen:
    "CaRPe DieM"

DR.ALP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    {vb:rawphrase post_thanks_times_post, 2
    motoru havaya kaldırtıp vites boştayken tekrar deneyin..ses devam ediyorsa aklıma göbek bilyaları geliyor..tabi fren merkezi kontrol edilmeli bu arada..zira balata yeni diyosunuz..arkadan baktığınızda lastik cant şase bölgesinde eğrilik veya asimetri var mı acaba..şu gittiğiniz servislerin adını da yazın da bölgenizdeki arkadaşlar ona göre usta arasınlar..kolay gelsin

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diskinde salgı var diycem. Ama Celil abi gelmeden demek istemiyorum... :mrgreen:
    cihancım iyi tesbit..ancak onun ölçümü gerekir..arabalarda 0,05mm gibi nominal bi değeri vardı..bizde aynımı veya ölçülebiliyomu bilmiyorum..merak da ettim..araştırıcam

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Zaten akla ilk gelen iki şey o oluyor aslında hocam senin de dediğin gibi.. Ya diskte salgı var ya göbek mili-bilyalarında sıkıntı var.. Aslında sesi de duymak lazım. sürekliliği, yüksekliği, nereden nasıl bir ses geldiği konusunda. Ama çok iyi bir noktaya değinmişsin: "O ustaları tespit etmek ve arkadaşlarımızı uyarmak lazım o ustalar hakkında."
    "CaRPe DieM"

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,685
    Beğenilmiş
    6,989
    Merhaba Ferit öncelikle ustalar becerememiş tamir edilemicek bir şey olabilirmi
    spyderler de kronik cik cik sesi var oda ön fren balatasından geliyor değiştirince geçiyor ama bazende geçmeyebilir aslında ses balataların bağlı olduğu klper lerin içindeki hareketi sağlayan pistonların sıkışmasından kaynaklanıyor balatalar geri çekmiyor diskte değiyor ses yapıyor pistonların yağlanıp alıştırılması gerek bu arka fren içinde geçerli bunun dışında hareket halinde olduğuna göre tekerlek göbek mili rulmanları (bilya) zincir ve bağlı olduğu hareketli yerlerden olabilir kolay gelsin
    Konu CELİL tarafından (24.Ocak.2013 Saat 12:40 ) değiştirilmiştir.

Ferit Şaşkın
    öğrenci
     E-10 (Spyder) 2011 model
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    cevaplar için teşekkürler öncelikle...
    Alp abi motora arkadan baktığımda teker baya baya sol tarafta yani net bir asimetriklik söz konusu, bu çok net görülebiliyor. Ben bunu zaten tüm spyderlar'da böyle zannediyordum, ta ki sen belirtinceye kadar.
    Servis istanbul sefaköydeki Motorland... Daha önce de hem motordaki acemiliğim, bilgisizliğim hemde bu forumdan habersizliğim nedeniyl çok para kaptımıştım oraya.
    Tekrar teşekkür ederim yardımlarınız için

ALPASLAN ÖZTAŞ
    Diş doktoru
     RR 250E-9
     BODRUM
    Beğenmiş
    0
    ferit dediğin gibiyse kaza yapma riski var demektir..dikkatlice iyi bir ustaya git kardeşim..kolay gele..

daytona250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kaan Gülcan
    Serbest
     Regal Raptor Daytona 250
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    arkadaşlar dün akşam geç vakit insanları uyandırmadan motoru garajın dışında çalıştırmak için motoru iteleyerek çıkardım, çıkarırken motorda sanki bir dengesizlik var gibi ilerledi, sanki bir yerleri eğri vs gibi, üstünde durmadım

sonrasında turlamaya başladım, hareket halinde pek dengesizlik hissetmedim, fakat bu arka tekerin ordan gelen cik cik sesi 2. viteste ilerlerken baya duyulur halde..

sanırım bende de aynı problem var..

ilk fırsatta servise göstermeli

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,685
    Beğenilmiş
    6,989
    arkadaşlar arka tekerleğin duruş pozizyonunun yamuk olması
    zincir ayarlarken lastik göbek mili vidasının sağ sol simetri ayarının bozulmasındanda olur
    ama çok zor olsada şasenin darbe alması durumundada olur işallah böyle bir durum yoktur

Sayfa 1 Toplam 3 Sayfadan 123 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)