Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu
Toplam 39 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Custom

Balkan Ayisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Necdet Yilmaz
    Mimar
     Regal Raptor E-10
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Custom

Arkadaslar aranizda farkli gidon sekli deneyen varmi , varsa paylasirmisiniz. Farkli eksozst sekilleride olabilir.

Sormak istedigim motorun gucunu artirmak icin spor filtre , eksozst haric neyapilabilir. Esas ilgilendigim beygir gucunu arttiracak birsey. 18HP yetmiyor artik ama bir ust segmana gecmeden once biraz guclendirip birazdaha binmek istiyorum motorun sekli cok hosuma gidiyor.

Motorsiklete daha buyuk hacimli motor takmanin yolu nedir yasallastirma konusunda sikinti olurmu?

Konularla ilgili yorumlarinizi ve bildiklerinizi paylasirsaniz sevinirim.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Hoşgeldin hocam öncelikle.. yazdıklarını okuduğumda aklıma şu geldi.. madem cc-hp yükseltmek istiyorsun. Bunu satıp 350 spider alsan iyi olma mı? :?
    "CaRPe DieM"

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    açık hava filtresi deneyen varmı bilmiyorum ama şunu diyebilirim ki ne kadar fazla soğuk hava o kadar performans ise illaki etkisi olur.. ama egsoz açmak sadece sesi arttırır çünkü hp istiyorsan egsozları açtığında sıkıştırma olmayacağından çekiş düşer... hmmm bu dediğim alt devirler için geçerli ama otobanda son hız denediğinde 4 ve 5. viteslerde arkadan hava daha rahat çıktığından son hız artmış olacaktır... (arabalarda böyle )

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı marlox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (arabalarda böyle )
    Motorda da öyle
    "CaRPe DieM"

Necdet Yilmaz
    Mimar
     Regal Raptor E-10
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Cihan54 kardesim , hosbulduk.

Dedigin dogru degistirmek birust segmana gecmek daha mantikli. Fakat ben buetapta bir motorda nekadar oynama yapilabilir neler deneyebilirim nekadar kisisellestirebilirim dusuncesindeyim ki birsonraki segmanda birtakim kisisellestirme yapmaya kalkistigim zaman tam olarak neyapilmali ne yapilmamali seklinde dusunuyorum.

Yani deneme yanilma arastirma ve uygulama donemindeyim.

Herturlu fikire acigim.

Buarada elektro turbo charger hakkinda bilgisi olan varmi? Bana sackurutma makinasina benziyor

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Hocam sizleri tanışma bölümüne de bekliyoruz. Sizi tanımak isteriz :| orada başlık açıp tanışırsanız seviniriz. :|

Electro turbocharger'ı bilmiyorum ama turbocharger'ı az çok biliyoruz. aslında bu konuda Engin daha iyi bilgi verebilir. o yüzden o konuya ben hiç girmiyorum

bir iki fikir söyliycem bu söyledikleriniz hakkında ama önce belirteyim; segman değil de segment dersek kulağa daha hoş gelir

aslında bir motora, arabaya olduğu gibi, özgün modifiye yapmak da oldukça geniş bir yelpaze oluşturuyor. Ki tamamen maddiyata dayalı bir olay. Siz motorunuzda modifikasyona gitmek istiyorsanız bunu en gözle görülür şekilde; honlama yoluyla cc arttırarak yapabilirsiniz. Şöyleki, honlama yoluyla bloklar 250'den 350cc'ye genişletilip, yine 350cc'lik spyder'ımızın segmanları pistonları kullanılarak 350cc'lik bir motor bloğuna sahip olunabilir. Fakat şöyle bir durum var ki, bizim 250'lik bloklarımızda bulunan krank-biyel kolu mesafesi bu modifikasyona uygun mudur.??? Bunu ancak ya üretici ile görüşerek ya da çok çok iyi bir motor ustasından öğrenerek anlayabiliriz.

Bunun dışında 250cc'lik 18hp'lik bir spyder'ın motorunda, egsoz modifikasyonu veya performans egsozu, iridium buji, turbocharger vs. gibi yöntemlerle artım sağlamak çok çok zor...
    "CaRPe DieM"

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Alıntı Balkan Ayisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herturlu fikire acigim.

Buarada elektro turbo charger hakkinda bilgisi olan varmi? Bana sackurutma makinasina benziyor
    haaaaah şimdi istediğim gibi bir soru geldi :D

motora takmayı mı düşünüyorsun :D

elektronik olarak bir katkısı olmaz...

ama turbo charger düşünüyorsan motorlara bağlantı sı hiç kolay değil

ve oldukça masraflı

hazır kitler var bulursan onlar bile 4000-5000 tl den başlıyor

ayrıca bunun için bloğun kuvvetli ve dayanıklı olması şart aksi taktirde bloğu çatlatırsın

bizim motorları bilmiyorum da harley lerde turbolama işlemi yapılıyor onların blokları iyi sanırım...

HER YERE GİDİLİR !!!

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Ve evet, Engin İzmir stüdyolarından bildirdi. Kameralarımız tekrar İstanbul merkez stüdyolarımızda :mrgreen:
    "CaRPe DieM"

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    sakarya çık aradan parazit yapma yayını bölme

HER YERE GİDİLİR !!!

Necdet Yilmaz
    Mimar
     Regal Raptor E-10
     Istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Evet motora turbo charger takmak ozelliklede chopper motora insana komik geliyor. dedimya neleryapilabilir merak ediyorum. Sordugum charger elektrikli ve resimlerde gordugum kadar bizim surucu selesi altindaki kapaklarin arkasina sigabilecek buyuklukte ve kapasitesine gore fiyati 60-140$ kargo harich buyuk bir para degil denemeye deger gibi geliyor bana. Amac karburatore daha fazla hava uflemek degilmi hava filtresinide spor filtre olarak sunuyorlar , performans artisi %10-15 arasi yaziyor. Parasina bakilirsa ve randuman gozonune alinirsa neden olmasin? Makinanin disgorunusunde bir degisiklik olmaz sadece hava filtresini koyacak ve daha estetik hale gelecek konuma getimek gerekir.

Marlox kardesim blok konusunda haklisin. Turbo charger de basinc yaklasik 3 atmosfer civarinda ama bu "sackurutma makinesinde "elektrikli chargerde 0,6 atmosfer. Bloga asiri bir basinc vermez fazladan hava uflemekle sanki yazilanlar dogru gibi geliyor bana. Kitlere baktim hepside cin mali bizim makinalar gibi ve "do it your self" gibi birsey geldi gozume.

Engin yorumlarinizi bekliyorum.

Sayfa 1 Toplam 4 Sayfadan 123 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)