Alıntı Ultragore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar motorum boş vitesteyken zincirden (sanırım bir ses geliyor .arabada balata bittiğinde diskten bir metal sesi gelir ya o tarz bir ses .Tamircime sorduğumda zincirden geliyodur dedi . Zincirim daha yeni 500 km falan yol yaptım .internetten araştırdığımda zincir kontrolünün zincirin tam ortasındaki boşluğa bakılarak yapıldığını anladım .2-3 cm boşluğun normal olduğu söylenior .Benim anlamak istediğim zincirin tam ortasını yukarı doğru kaldırdığımda 3 hatta 4 cm gibi yukarıya kadar çıkıyor bilemiorm 5 te olabilir baya bir gidiyor yani :D Motorsiklette zincirin gevşeme olayı nedir ? nasıl düzeltilir ?
Merhaba enes zincir bollaşır ayar isterse koruma saçına değip ses yapabilir zinciri gerince keser zinciri takdırdığın usta iki dakikada gerer para almaz
ama ayar isteğini nasıl anlarız ben nasıl yaparım dersen dediğin gibi zincirin alttan gidenine yandan bakınca düz görünmesi gerekir aşagı göbek vermişse ayar istiyordur germe işlemi yapılınca zincir düz duracak ama elinle aşağı yukarı esnetince 2-3 santim esnemesi gerekir
ayar için arka lastiğin göbek vidasını gevşetip arka çatalın en dış ucunda iki taraftada çift somunlu ayar vidaları var o vidalardan sırayla yarım tur bir tarafı yarım tur diğer tarafı sıkarak zinciri denğeli olarak gerebilirsin kolay gelsin