arkadaşlar herkesin kaskı en iyi kasktır kendisine göre..bizim tutkulu olduğumuz iş aksesuarlı bir iş ve hep güncelleme istiyor..(ister bilgi açısından olsun ister aksesuar ve yedek parça olsun)..burada bilinen tüm markaları yazıcam..bilmediğim veya unuttuğum olursa tamamlarsınız..bu markaların çoğunu şu veya bu sebeble kullandığım için kendi görüşlerim ağır basıyor olacak..ancak teknik bilgi olarak da Türk ve yabancı kaynaklardan bilgi vericem..

-nox -venom -airoh- arai-bell-lazer-schuberth-mts-nolan-safabet-hjc-ls2-shoei-agv-arc-marushin-givi-falcon-box-gdr-nitro-beon-ıxs-astone-uvex-bye

tüm bu markalar testlerden geçirilmiş..ancak ben açıkçası bir oyun seziyorum burada..zira marushini çekiçle kıramıyorsun ama gdr yi kırıyorsun..ikisindede standart etiket mevcut..bu bir sektör ve bu sektörde büyük paralar dönüyor..smirnof votkanın şişesini ve kapağını birebir yapabilen sahtekarlar bu işinde etiketini yaparlar diye düşünüyorum..

ancak bazı markalar bu işte gerçekten marka olmuş ve kendini kanıtlamış..hangileri bunlar:lol:..

bu markalar tüm testler ve testlerin ortalamasına göre sıralanıyor..test sonuçlarını fiyatlardan tutun çene altı bağları bile etkiliyor....

1--SCHUBERTH S1:alman üretimi.testlerde hep lider.fiyat olarak da..pahalılık lider olmasını engellemiyor..favorim..

2-SHOEİ XR 1000:japonların gözbebeği..almanların kaskı gibi mükemmel çizgiler..motorun üstünde arabada gibi sessiz bir yolculuk..ancak fiber kaplaması zayıf..birkaç çarpmadan sonra fazlaca çizik oluşuyor..bendeki öyleydi yani.ancak ağır..vizör görüşü dar..

3-MARUSHİN:artık ülkemiz de satılıyor..fiyat yüksek..az kullandım ancak vizör genişliği iyi değil...görüş açısı mükemmel..sağlam ve şık..bence 2.sırada olmalıydı..hafif ve rahat..

4-AİROH STARDOM:kaynağa göre -20 ve +50 derece testleri berbatmış..kask içinde yoğuşmadan bahsediliyor..

5-SHARK S 800:oldukça populer..sanırım pro serisi satılıyor..fiyat makul gibi..nem testi başarılıymış.ama - 20 kötüymüş.

6-X-LİTE:kalitesi tartışılmaz..aksesuarları bile 40-50 euro civarı..fiyatından dolayı ilk 5 e girememiş..nem-sıcak ve soğuk testleri çok iyi imiş..fiber kaplaması sert ama kırılganlık testi biraz zayıfmış..

7-NOLAN N 83:bence ilk 3 olması gereken bir kask..kalitesi sağlamlığı fiyatı dayanıklılğı schubert den aşağı değil..en istikrarlı kas aslında..2 sene kullandım şimdi abim kullanıyor..vizör buğusu dışında hiç bir problemi yok bence.hafif..tepe tepe kullan..

8-VEMAR:racingciler çok kullanıyor moto gp de falan..rüzgar sesini çok aldığı belirtilmiş..iç yapısı farklı katlı yoğunlaştırılmış kumaştan oluşuyormuş.+20 dercesi iyi ancak +50 derecesi berbatmış..

9-AGV:italyanlar bu işi bilmiyor..rakip olabilecek bir kask değil..-20 derece çok kötü +50 iyi..fiber dayanıksızmış..boya atması falan olmuş bir zamanlar..vizörü 60 euro??

10-HJC:beyler bu en ucuz kaskmış sıralamada..soğukta berbatmış..ses kask içinde geziyormuş..kulaklıksız binmeyin yorumu var..

11-LAZER:bir enteresan kask da burada..bu kaskın medium bedeni iyi xl bedeni kötü:?..fiyatı ehh...
12-SUOMY:valla moto gp kaskı..2. el düzgün bir scooter alırsınız aynı fiata..genellikle çok süslü oluyor boyaları..sağlam ama ısı testleri zayıfmış..

13-BEON:ispanyol menşeeli..benim şu anda kullandığım kask..buğu sorunu antifog ile çözüldü.hafif ama belli bir rüzgar içeride.fiyat uygun..

benim bildiklerim ve yorumlar ile kaynaklar bunları söylüyor..ancak şurası kesin.ucuz kask olmaz..ama maalesef iş bir yanda ekonomiye dayanıyor..:(