Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 10 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3

Exclamation Regal raptor trıke!!!

Evet arkadaşlar, daha motora binmeyi bilmiyorum, ilk motorumu da bu perşembe alıyorum, ama niyet başından beri böyle kuduruk bir makineye idi zaten, araştırdım buldum, bu modeli zamanında Valhalla Customs diye bir custom ekibi yapmış, ben mersin de bir usta buldum ve yaklaşık 2000 tl ye 350 spyder ı aynı bu şekilde trike a çevirebileceğini söylüyor, hemde şaseyi vb bozmadan, dediğine göre istediğin zaman da tekrar iki tekere çevirebilirmişsin, bir haftadır konuşuyorum adamla, eğer motor kullanmayı biliyor olsaydım hiç düşünmeden herife verecektim makinayı çevirsin diye, ama önce bi iki teker üzerinde durmayı öğreneyim güzelce zevkini alayım, sonra denerim trike ı diye düşündüm...

Şu anda fantezi gibi görünebilir ancak ciddi düşünenler var ise sadece 2000 tl (trafiğe işletmek için de ayrıca yaklaşık 1500tl) kadar uzağımızda bu Trike lar.

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Aslında işin mühendislik acısını tam bilmesemde sanki bana o iki kocaman araba tekeri, saft vs gibi parçalar 350lik bir motor için acaba fazla gelmezmi motordan verim alabilir misin ki ?
    Yani beni yanlış anlamani istemem inşallah olur ve gönlünce binersin bu benimki sadece kardeşime ufak bi uyarı

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    8
    fiyatı gayet makul fakat.
    fotoğrafta görünen lastik gibi büyük çapta bir lastik yapılırsa zincir iş görmez. şağlam ve hafif şaft gerekir.
    ayrıca jantlarla beraber motorda ortalama 60 kg gibi bi ağırlık artışı yapar yani 250 kg civarı olur
    ve hantal ağırlın rampada düz yolda bayılmaması için bence min 50 hp ve bi o kadarda tork ister
    şevkini kırmak istemem fakat durum böyle.
    tabi bir makine muhendisine tüm sayısal verilerle analiz ettirerek
    yorum alınması gerekir

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alüminyum jant'la yürür fakat ağanın dediği gibi rampaya falan gelmez bayılır gider..

Yine de düşünce güzel.. Hayırlı olsun diyelim :|
    "CaRPe DieM"

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Hayırlısı olsun muhalefet olmayayım ama bu motor gücü ve şasi ile bu işe girme derim. İçinden hakkıyla çıkamazsın iki motordan da olursun. Usta o motoru bu şekilde geri dönebilecek gibi yaparım demiş ama. Arka çatalı bozmadan ve genişletmeden bu dingili takarsa o motor kafasına göre gezer yolda. Rot tutmaz hatta sıcak hava ve soğuk havada bile farkeder. Bir de o genişlikte tekerlerle tamamen bilim kurgu.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    gerekli tork oldu diyelim bunun projesi ile uğraşıp ruhsata işletmek trafikten izin almak daha sonra vizeye sokmak falan filan çok zahmetli iş allah kolaylık versin

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Eyvallah beyler, yok zaten makinayı alır almaz trike a cevirme olayım yok cuku once motoru adam gibi ögrenmek istiyorum, ama bu kadar da dinamik ve muhendislik acısından sıkıntı yaratacagını sanmam aslında, cunku 100cc lik sccoter ları bile yuk sepetli/uc tekerli vs hale getirilmis olanlarını gordum, bence guzelce ayarları vb yapılırsa raptor un motoru diferansiyelli arka iki tekeri de cok buyuk olmadıktan sonra kaldırır gibi geliyor, bence zincir bir yere kadar da yetebilir diye dusunuyorum, nede olsa 350 cc den daha dusuk zincir aktarmalı atv ler var diye biliyorum... Dedigim gibi, bu konuyu benim gibi fantezisi olanlara bir yön tayin edebilmesi acısından acmıstım, paranız ve niyetiniz varsa yapan adamı buldum bilgisini verebilmek icin... Zira ben hep sempati duymusumdur trike lara, (hazeyturk gibi arabadan bozma olanlarına değil tabii ki)...

Bi kere herseyden once 7-8 biradan sonra da binebilirsin bi trike a. :D

AYrıca şunu da ekleyeyim, bahsettiğim usta tamda hayal ettiğim gibi sadece arka çatalı değiştiriyor ve motora bir zarar vb vermiyormuş, yani istediğinde tekrar orjinal 2 teker haline getirebiliyormuşsun, ayrıca trafik tescil işini de hallediyorlar, toplamda 2000 tl trike conversion, artı 1500 tl trafik tescil ile toplamda yaklasık 3500 tl ye raptor larınızı trike a çevirebilirsiniz. Ben birazcık öğrendikten sonra kafam hala aynı şekilde çalışır ise direk çevirmeyi düşünüyorum... Bilgilerinize...

ozguralic kardeş;

Ben usta ile görüştüğümde bana verdiği bilgide şunlardan bahsetmişti, diferansiyeli olan zincir aktarmalı bir dingil takıyormuş, yaklaşık teker genişliği bir birbuçuk metre arası, ayrıca tekerlere ayrı ayrı fren koymuyor tıpkı orjinalindeki gibi ortadaki (arka teker freni üzerinde) fren oluyormuş, ve ayrıca isteğe göre geri vites bile ekleyebiliyormuş. Hani, sen rot tutmaz demişsin ya o kısmını anlayamadım?

Sakın yanlış anlaşılmasın ben bu trike işini körü körüne savunmuyorum, sadece motorsiklet dinamiği hakkında çok kısıtlı bilgim var ve bu işlere çok feci hevesim var, kendi çapımda bilgi sahibi olmaya çalışıyorum o kadar...
    Konu AHRAZ tarafından (13.Mart.2013 Saat 01:56 ) değiştirilmiştir.

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    hoşgeldin feoron kendini üyelerimizi tanıyalım kısmından yada aşağıdaki linkten tanıtırsan çok seviniriz.. keyifli forumlar...

http://www.regalraptor.net/forums/ne...newthread&f=27

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Berat, ben çatalın değişmeyeceğini söyledin sandım ama sanırım arka çatalı değiştirecekmiş usta. Eğer değişmezse orjinal olan dar kalacağından dolayı arka taraf çizgiden sapacaktır.
    Konu ozguralic tarafından (15.Mart.2013 Saat 20:13 ) değiştirilmiştir.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    yok abicim bugün iki tekerin tadını almış birisi olarak gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki trike her ne kadar muhteşem bir icat olsa da benimle arasında yaklaşık bir 30 sene ve 30 grand (30.000 tl) var bunu anladım.

Sayın adminler bu konuyu artık kapatabiliriz, zaten ben millete bir fikir olsun diye paylaşmıştım, şimdi motorla ilk elden sürücü olarak haşır neşir olmaya başlayınca neden bizim regal lerden trike olmayacağını da anlamaya başladım zaten...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)