Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Faruk Gökdağ
    Uzatmalı Öğrenci
     RR 250d-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2

Yağ Değişimi Hakkında

Merhaba,

Motor sıcakken yağ çubuğunu çıkardım baktım kup kuru. Soğuduktan sonra tekrar baktım ki çubuğun ucunda biraz yağ var. Gerçi biraz önce forumu okuyunca motoru dik konuma getirip kontrol etmek gerekiyormuş. Fakat kafama takılan bir kaç şey oldu onların cevabını bulamadım.

Yağ çubuğunun neresinde olmalı yağ. Yani ucunda olması az gibi geldi. Yağı değiştirmek istesem 10W40 mı koymam gerek. Sanırım bizim motorların önerileni oymuş.

Yağı kendim değiştirmek istesem becerebilir miyim? Alttaki yağ tahliye vanasını göremedim.

Birde motorla turladıktan sonra durduğumda 1 2 damla yağ damlatıyor. Ama sabaha kadar durduğu yerde hiç yağ yok. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    Alıntı frkinhere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

Motor sıcakken yağ çubuğunu çıkardım baktım kup kuru. Soğuduktan sonra tekrar baktım ki çubuğun ucunda biraz yağ var. Gerçi biraz önce forumu okuyunca motoru dik konuma getirip kontrol etmek gerekiyormuş. Fakat kafama takılan bir kaç şey oldu onların cevabını bulamadım.

Yağ çubuğunun neresinde olmalı yağ. Yani ucunda olması az gibi geldi. Yağı değiştirmek istesem 10W40 mı koymam gerek. Sanırım bizim motorların önerileni oymuş.

Yağı kendim değiştirmek istesem becerebilir miyim? Alttaki yağ tahliye vanasını göremedim.

Birde motorla turladıktan sonra durduğumda 1 2 damla yağ damlatıyor. Ama sabaha kadar durduğu yerde hiç yağ yok. Bu neden kaynaklanıyor olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

bizim mtorlar için Castrol Act>evo 10-40 ideal bir yağ
    yağ çubuğunda yağ seviyesi
    altta zigzaglı olan yerin orta kısmında falan olmalı

ben dün yağ değişimini gördüm yağı kendiniz de değiştirebilirsiniz
    motorun altında yağ filtresi var
    motoru sağa doğru bir arkadaşınızdan yardım alarak yatırın sol taraftan eğildiğinizde altta görürsünüz o tapayı gevşetip motoru dik konuma getirdiğinizde zaten yağ akmay abaşlar tamamen süzüldükten sonra tapayı kapatıp yeni yağı koyabilirsin... benim bu söylediklerim spyder için geçerli aa sizdede yeri aynıdır diye düşünüyorum

yağ sızıntısı ise
    motorla gezdiğinizde motor ısınıyor ve içindeki yağ inceliyor bu sayde kaçak yapıyor ama motor soğuduğunda yağ yoğun bir kıvama ulaştığı için o delikten sızamıyor... yağınızın alt seviyede olması da bu kaçaktan dolayı olabilir... bence bi kaçak kontrolü şart

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Engin güzel anlatmış sadece bir noktayı düzelteyim
    yoldan geldikten sonra damlayan yağ motor bloğunun en üstünde yağunlaşan yağ buharını tahliye eden ucu motorun altına doğru sallanan bir hortum var o yağ bu hortumdan geliyor ve sıcak motorda buharlaşan yağın hortumdan 1-2 damla olarak gelmesidir normal bir durumdur bu tüm motorlar için geçerlidir

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Ek olarak ben yağı değiştireli 1000 km oldu, en az 1000 km daha kullanabilirsin Faruk. Birde ben bu ölçüm olayına zamanında kafayı taktığım için bir gün Ali Usta yağı değiştirdiğinde hemen ölçüm yaptıp. Ölçüm yapılırken kimisi kapağı vidala öyle ölç, kimi vidalamadan ölç diyordu ve kafam çok karışmıştı.

Konuyu netleştirmek için Ali Usta 1.9 lt. yağı koyduktan sonra vidalamadan ölçüm yaptım. Neredeyse Engin' in gösterdiği çubuğun en alt çizgisine bile ancak geldi. Sonra dedim ki demekki olayı kapağı vidalayıp ölçmekmiş. Öyle kontro lettiğimde Engin' in dediği gibi orta seviyelere geldi.

Yağ ölçümü yaparken motorun soğuması lazım, bunun için en güzel ölçüm sabah motorun başına gittiğinde yaptığın ölçümdür. Hiç çalıştırmadan, motoru dik konuma getirip, o şekilde ölçüm yapabilirsin.

Faruk Gökdağ
    Uzatmalı Öğrenci
     RR 250d-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Abi çok sağol bilgiler için. Yağ konusunda çok kafam karıştığı için akıl alıyım dedim. Yarın sabah ilk iş dediğin şekilde yağ kontrolu yapıcam.

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    1.9 lt mi alıyor emre o motor ???
    benim bildiğim onlar 1,8 lt almıyormuydu ???

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı marlox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.9 lt mi alıyor emre o motor ???
    benim bildiğim onlar 0,8 lt almıyormuydu ???
    Yok Engin, 1.9 lt. alıyor, gözümle gördüm Sizinkilerinde yaklaşık aynı olması lazım, Celil abi daha kesin bilgi verecektir.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    eski kasalar 1.8 lt
    yeni kasalar 1.9 lt ama 100 gr dan birşey olmaz

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Alıntı Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ek olarak ben yağı değiştireli 1000 km oldu, en az 1000 km daha kullanabilirsin Faruk. Birde ben bu ölçüm olayına zamanında kafayı taktığım için bir gün Ali Usta yağı değiştirdiğinde hemen ölçüm yaptıp. Ölçüm yapılırken kimisi kapağı vidala öyle ölç, kimi vidalamadan ölç diyordu ve kafam çok karışmıştı.

Konuyu netleştirmek için Ali Usta 1.9 lt. yağı koyduktan sonra vidalamadan ölçüm yaptım. Neredeyse Engin' in gösterdiği çubuğun en alt çizgisine bile ancak geldi. Sonra dedim ki demekki olayı kapağı vidalayıp ölçmekmiş. Öyle kontro lettiğimde Engin' in dediği gibi orta seviyelere geldi.

Yağ ölçümü yaparken motorun soğuması lazım, bunun için en güzel ölçüm sabah motorun başına gittiğinde yaptığın ölçümdür. Hiç çalıştırmadan, motoru dik konuma getirip, o şekilde ölçüm yapabilirsin.
    arkadaşlar aklıma bişey takıldı motorda yağ ölçümünü dik konuma getirip mi yapmamız lazım yoksa yan ayak açıkken mi?
    eğer dik konumda yapmamız lazımsa o iş nasıl olacak birinin yardımı gerekmezmi o motoru tutsun biz ölçelim? ne dersiniz?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    51,328
    Beğenilmiş
    6,847
    Alıntı mrtckrt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar aklıma bişey takıldı motorda yağ ölçümünü dik konuma getirip mi yapmamız lazım yoksa yan ayak açıkken mi?
    eğer dik konumda yapmamız lazımsa o iş nasıl olacak birinin yardımı gerekmezmi o motoru tutsun biz ölçelim? ne dersiniz?
    motor dik konumda yapman lazım işlemi yapmak kolay motorun üstüne otur dik duruma getir sağ elinle eğil sök bak
    veya motoru gidonundan tut dik pozizyonda tek elle tutarken diğer ellede yağ çubuğunu sök

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)