Alıntı hosemario Nickli Üyeden Alıntı
kaldera dostum ben motor mezunuyum ama araba motorları üzerine okudum. benzin pompası olmayan motor olacağını sanmıyorum çünkü ; motor hızlandığı zaman ve yavaşladığında yakıtın miktarını ayarlayıp karburatöre göndermesi gerekir. tabi motorda insaan beynine yakın bi beyin yoksa!...diyelimki dediğin gibi yakıt doğal yolla gidiyor. peki hangi parça motorun hızlanıp yavaşadığında yakıtın hızlı veya az akışını sağlıyor? merak ettim doğrusu

arkadaşalrında dediği gibi motor bloğundada yarık olabilir. yanan benzin hava karışımı yarık içinde kaınca yanmaya girmez fakat yanmadan sonra egsoz zamanına geçince emilen hava ile dışarı atılırken ısınan egsooz yolunda patlama yapabilir. sanırım en mantıklı gözüken neden şu anda bu gibi

Evetttt buna ben cevap vereyim, bizim motorlarda benzin pompası yok, benzin depodan karbüratöre direkt olarak gidiyor, arada sadece benzin musluğu ve filtre var, oda gerekli halde benzini kesmek yasa rezerv depoya geçmek için sadece. Hızlanıp yavaşlamada benzinin ayarlanması davasına gelinceeeee, bizim karbüratörlerin içinde 2 adet minik havuz ve 2 adet minik şamandıra var, bu şamadıraların görevi depodan direk gelen benzini belli bir seviyede tutmak, yani biz gaz verdiğimizde havuz içindeki benzin kullanılıyor ve azaldığında şamandıra gerektiği kadar benzinin depodan gelmesini sağlayarak karbratör içinde sürekli aynı miktar benzini kalmasını sağlıyor, yani ne yaparsanız yapın karbüratör içindeki benzin miktarını değiştiremezsiniz hep aynı seviyede kalır, sanırım bu yeterinde açıklayıcı olmuştur.