| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
Daelim S3 Advance 250
İstanbul
A Rh (+)Bu sabah motora çalıştırdım nişantaşına doğru yola çıktım fakat ne zaman ha motor ısındı deyip jikleyi kapasam motor stop etmeye başladı. Hatta yolda vites değiştirmek için gazı kestiğim arada bile stop ediyordu. Mecbur jikleyi yarıya kadar açıp öyle gittim geldim. Herhalde rolantisi düşük diye düşündüm bakındım rolanti ayarının düğmesini bulamadım. Daha sonra bizim evin yakınında bir motorcu var oraya uğradım. Bu motorun rolanti ayarı nereden yapılır stop ediyor dedim, adam hemen gösterdi ayar düğmesini hatta ayarını beraber yaptık biraz yükselttik uygun bir rolantide tamamdır dedik. Sonra hareket etmek için gazı açtığımda rolanti bir aanda yükseldi ve motor bağırmaya başladı gazı bırakmama rağmen düşmedi. Adam rolantiyi düşürdü bu sefer stop etti. Tekrar rolantiyi yükselttik uygun bir ayarda tamamdır dedik gazı açınca yine yükseldi rolanti ve düşmedi. Gaz kolu takılı filanmı kalıyor dedim değil gayet güzel bırakıyor ama bir kere gaz verince rolanti yükseliyor. Bende tekrar düşürüp jikleyi açıp o şekilde eve götürdüm motoru. Sözde motorla işe gidecektim :( Neyse arabaya atladım işe geldim. Ali ustayı aradım az önce durumu izah ettim hortumu patlamıştır dedi. 1 Günlük motor yaw çok moralim bozuldu ne hortumudur patlayan onu da bilmiyorum.
2005 Honda CBF 600
Eskişehir
A Rh (+)Besim abi biraz talihsizler yaşıyorsun gibime geliyor.Yoksa böyle problem çıkartacak motor değil bunlar.

YAMAHA XVS950A
İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
0 Rh (+)Besim geçmiş olsun bence konu arıza değil ayarlarla ilğili olabilir sıfır motorda bozuk bir parça olacağını sanmıyorum ali usta bakınca kesin durumu söyler![]()
Daelim S3 Advance 250
İstanbul
A Rh (+)Yanımda kuzenim var sorunsuz binen o konuda içim rahat markaya güvenim tam sadece benim şansıma 1000 de 1 olacak şey beni buldu gibiBu akşam ali usta bekleyecek beni halledecez inşallah...
Daelim S3 Advance 250
İstanbul
A Rh (+)Sağol Celil Abi,
Eminim çok basit birşeydir Ali Ustaya ulaştımmı çözülür benim canımı sıkan cuma akşamı trafikte hani stop edip duran bir motorla iş çıkışı 20km yol yapacak olmam. Motor sağlam olsa zevkle yapacağım bir yoldur ama arızalı olunca risk giriyor işin içine o da biraz canımı sıkıyor hepsi bu...
RR 250E-9
BODRUM
B Rh (-)karbüratör fazla hava alıyor sanırım..vakum hava ayarı gibi bişey yapıyorlar..yani bence sorun karbiratör ayarlarında..tabi arkasından sibob ayarı ister..kolaydır..üzme kendini..olacak bunlar..![]()
![]()
Daelim S3 Advance 250
İstanbul
A Rh (+)Arkadaslar Ali Usta'ya gittim bir tur attı geldi 1 dakikada çözdü sorunu. Neymiş napti bilmiyorum karburatorle ilgili galiba bir de debriyaj vites filan yagladi her seyini ayarladı. Benim regal oldu regal davidsoneve dönerken hanımı da aldım isten yağmura yakalandık olduk sucuk gibi
önce kendimi az önce de motoru kurulmadım ama her yeri çamur olmuş basıncı suyla yıkarsam yarın sıkıntı çıkartmaz dımı?
DAELİM S3
İstanbul
A Rh (+)Seni çakma cuppercı seni:mrgreen: yıllarca sadece bakım yüzü görmeyen scotherle 80 ni geçmeden gez 1 günde ağırlığının 3 katı motorla artislik yap yazsana foruma son ana kadar daelim 250 cc schother baktığını :?:neyse doğru yolu buldunboşuna stres yaptın önce düz yolda motora alışmadan gittin nişantaşından hanımı alıyorsun.
DAELİM S3
İstanbul
A Rh (+)Bu arada motoru kurulamadan bırakma yarın yıkatırsan en azından kompresörle hava bas çabuk kurur birde sprey almalısın pas giderici+pas önleyici pası direk söküyor sonrasında bez ile uyguluyorsun bir dahaki yağmurda koruyor.Ben yinede yağmurda kullanmamaya çalışıyorum örneğin bugün motorla işe geldim Cevahire akşam kapanış olduğumdan şu anda yağmur var cevahir kapalı otoparkda bırakıcam.![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)