Engin bu işlerle çok ilgilenmiyorum ama biraz bilgi sahibiyim. Sen öyle bir yazmışsınki cruiser' da olur racing' de gibi olmuş Önce masa üstü gerçekten olur mu bunun kararını ver ki ciddi anlamda fiyattan kurtarmış olursun masa üstü alırsan. Tabi ki taşınır bilgisayarın faydalarındanda mahrum kalmış olursun

Asıl amaç oyunsa ve maliyetide düşürmek istiyorsan masa üstü bakmalısın. Ben böyle bir iş yapacaksam İstanbul' da Vatan, Gold, Bimeks gibi büyük mağazaları gezerek oradaki satış elemanlarıyla görüşürüm. Orada toplama işi yaparken oyun oynayacağım, işlemci ve ram' i yüksek ekran kartı 2 GB. harici olacak bir makine istiyorum diye belirtip onların tavsiyelerini toparlayıp en son en ucuza halledeceğim yerden gider hallederdim. İzmir' de de bu mağazaların olduğunu düşünüyorum. Sende bu mağazaları gezip fikir sahibi olabilirsin.

Bu arada oyundan kasıt internette oynanan okey falan değilde kaliteli macera oyunları olduğunu düşünüyorum. Asıl amaç oyunsa yukarıdaki tavsiyem geçerli ama internette gezinecem arada da oyun oynarım diyorsan laptop' lar büyük kolaylık oluyor haberin olsun. En azından evinde sabit bir yer işgal etmemiş oluyorlar. Bunları düşünüp ilk laptop' mı yoksa masa üstü mü ona karar vermen gerekiyor