Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Ehliyeti Alana Kadar Sürüş Yapmak ?!

Herkese merhaba,

A2 ehliyeti için geçen dönem müracaat edip yazılı sınavı geçtim ama direksiyon sınavından önce hastalanıp direksiyon sınavını veremedim. O yüzden Nisan'ın sonunda ki direksiyon sınavına girip Haziran'da ehliyetimi almak istiyorum ama sorunum şu;

Ben daha önceden sadece scooter motor kullandım ve vitesli değildi. Debriyaj ve vites değiştirmek yabancı olduğum bir olay. Bu sebeple arada motoruma alışabilmem için arada çıkarıp sokak arasında kullanmak istiyorum. Ancak polis devriyelerinin veya trafik ekiplerinin çok sık gezdiği bir yerde oturduğum için korkuyorum da. Malum motoru bağlayabilirler.

Ehliyeti aldıktan sonra korkmadan çıkıp gezerim ama o zamana kadar direksiyon açısından ve özellikle vites değiştirme ve debriyaj kullanımı açısından kendimi pişirmem lazım.

Kanunları çiğnemeden bunu nasıl yapabilirim? Tecrübeleriniz nelerdir?
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Trafiğe kapalı alanda çalış for example: okul bahçesi
    "CaRPe DieM"

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı cihan54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Trafiğe kapalı alanda çalış for example: okul bahçesi
    İzmir Yarış Pisti (Ülkü Yarış Pisti olarak da geçiyor adı) ile aramda 5 dk yürüme mesafesi var. Ancak pistin güvenlikçileri girişlere ücretli dahi olsa izin vermiyorlar. Okul bahçesi benimde aklıma geldi ama evimin civarında ki tüm okul bahçeleri lunapark gibi. Bahçede spor yapanları mı ararsın, top oynayanları mı, egzersiz yapan yaşlıları mı. Kimseye zarar gelsin istemem. Kaldı ki trafiğe kapalı alan sigorta veya kasko kapsamı dışındadır. Herhangi bir kaza anında sürücü ehliyetsizse zarar asla karşılanmaz...
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Kaskını tak boş bir pazaryeri gibi bir alana kadar sür, kaskı olanı şehir içinde eğer uygulama yoksa polis çevirmez. Pazar alanları gayet geniş oluyor. İşin bitince yine kaskını tak eve sür.

Kanunları çiğnemenizi tavsiye etmiyorum ama sistemin zafiyetleri (sınav tarih aralıkları gerekenden uzun) yüzünden motorunu yatıracak değilsin. Kaldı ki şimdi antreman yapacaksın ki yaz ortasında yollar kalabalıkken ustaca kullanasın. Aksi halde Haziranda ehliyet alsan öğrenene kadar yaz bitecek, sezonu kaçıracaksın. Ayrıca motor ile otomobil aynı şeyler değil, bundaki hata karşı taraftan çok seni acıtır. Polisler de bunu biliyor ve bazı şeylere göz yumuyorlar. Keyifli sürüşler

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Besim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Besim Aslan
    Ev satış
     Daelim S3 Advance 250
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Durumunun benzerini yaşadım. 4 Yıl boyunca 150 lik scooter kullandım. Daha sonra RR almaya karar verdim. Hayatım da hiç vitesli motor kullanmadım. Fakat 8 yıl makam şoförlüğü yaptım arabayla bayağı içli dışlıyımdır. Neyse mantık aynı olsa gerek diye düşündüm. Evim İstanbul avrupa yakasında kemerburgazda ben gittim anadolu yakasında Yüksel abiden aldım 250 lik RR ımı. Neyse plakasını filaan çıkarttım gittim motorumu teslim almaya. Yüksel abi o gün hastaydı hastaneye gitmişti yanında bir tramirhane var oradaki arkadaş hazırlamış benim motoru plakasını taktık derken arkkadaşa sordum 1. 2. vitesi nerededir bunun gösterdi hatta bayağı tedirgin oldu Derken ben çıktım yola en yakın benzinciye girdim depoyu doldurmaya pompacı yanaştı "Abi bi yanık kokusu var motorda" Benzinciye gidene kadar motoru zıplata zıplata debriyaj buram buram koktu Daha sonra çevre yolu 2-3-4-5 derken köprü filan 15 dakika da scooterdan vitesli motora geçmiştim. Hatta hızımı alamadım o gün direk eve değil nişantaşına gidip hanımı da aldım ardıma öyle döndüm eve...

İşin özü arabadan filan önceden vitesli bişey kullandıysan kafana takma çok kısa ssürede alışıyorsun tabi birazda cesaret

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Alıntı Besim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Durumunun benzerini yaşadım. 4 Yıl boyunca 150 lik scooter kullandım. Daha sonra RR almaya karar verdim. Hayatım da hiç vitesli motor kullanmadım. Fakat 8 yıl makam şoförlüğü yaptım arabayla bayağı içli dışlıyımdır. Neyse mantık aynı olsa gerek diye düşündüm. Evim İstanbul avrupa yakasında kemerburgazda ben gittim anadolu yakasında Yüksel abiden aldım 250 lik RR ımı. Neyse plakasını filaan çıkarttım gittim motorumu teslim almaya. Yüksel abi o gün hastaydı hastaneye gitmişti yanında bir tramirhane var oradaki arkadaş hazırlamış benim motoru plakasını taktık derken arkkadaşa sordum 1. 2. vitesi nerededir bunun gösterdi hatta bayağı tedirgin oldu Derken ben çıktım yola en yakın benzinciye girdim depoyu doldurmaya pompacı yanaştı "Abi bi yanık kokusu var motorda" Benzinciye gidene kadar motoru zıplata zıplata debriyaj buram buram koktu Daha sonra çevre yolu 2-3-4-5 derken köprü filan 15 dakika da scooterdan vitesli motora geçmiştim. Hatta hızımı alamadım o gün direk eve değil nişantaşına gidip hanımı da aldım ardıma öyle döndüm eve...

İşin özü arabadan filan önceden vitesli bişey kullandıysan kafana takma çok kısa ssürede alışıyorsun tabi birazda cesaret
    Bu hikaye size tanıdık geldi mi beyler :mrgreen:

http://www.regalraptor.net/forums/showthread.php?t=6069

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)