| Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun! |
RR DD250-E 9B
BURSA
B Rh (-)Hepinize geçmiş olsun arkadaşlar. Ben ayrıca tekerlek yanlarının yol tutuşuna da pek güvenmiyorum.Mümkün olduğunca yavaş girmeye gayret ediyorum.
Bir de şu var , motorun depo kapağının contaları kısa zamanda eskiyor bu nedenle kapak altından da benzin akıyor. Bu eskimenin sebebi büyük ihtimalle kullanılan kauçuk contanın malzemesi petrol ürünlerine dayanıksız bir tür. Geçmişte petrol sektöründe çalışırken bir tasarım için araştırdığımda bunu öğrenmiştim.
Muhtemelen kullanılan malzeme budur,
NBR
Keçe uygulamalarının büyük bir kısmı için önerilen, yağ ve greslere dayanıklı, genel amaçlı malzemedir. Yakıtlar ve sanayi sıvıları için değişik karışımlar bulunur. Gilikol esaslı fren yağlarına ve EP katkılı yağlara direnci zayıftır. Nitril kauçuk tipik olarak -40° C ile 105° C arasındaki sıcaklıklarda kullanılır, aralıklı çalışmalarda 120° C'ye kadar dayanıklıdır. Fiyat/fonksiyon dengesi yönünden tercih edilir.
Conta üretimlerinde, mantar dolgulu nitril karışımları kullanılır. Bu malzemelerin dayanım özellikleri standart nitril gibidir. Mantarın varlığı ayrıca sıkışabilirlik (hacimsel küçülebilme) özelliği kazandırır. Mantarlı nitril, ancak statik uygulamalarda kullanım alanı bulur.
Bunun yerine aşağıdaki malzemeden contacılardan kestirmek işe yarayabilir.
Florokarbon Kauçuk - VİTON FKM
Viton veya Flourel ticari isimli bu malzeme -30°C ile 220°C sıcaklıklar arasında kullanılabilir. Gres, yağ, yakıt, çözücü ve kimyasal maddelerin büyük çoğunluğuna dayanıklıdır. Düşük gaz geçirgenliği istendiğinde ve vakum sistemlerinde çok iyi sonuç verir. Yüksek sıcaklık ve yüksek devirli ortamlarda kullanılır, ancak pahalı bir malzemedir. Keton, amin, ester, eter içeren akışkanlara dayanımı iyi değildir.
Konu ozguralic tarafından (15.Nisan.2013 Saat 12:16 ) değiştirilmiştir.
This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

🤟🤟🤟🤟🤟
İstanbul - Beylikdüzü (Avrupa Yakası)
B Rh (+)geçmiş olsun arkadaşlar
Regal Raptor DD250E9B
Eskişehir
0 Rh (+)İlginiz için sağolun![]()
350 spyder
ANKARA
A Rh (+)Yiğit kardeşim öncelikle geçmiş olsun... Tekerin düz bassın diyelim, umarım bir daha böyle tehlikeli bir durum yaşamazsın.
Ben de toplasan topu topu 6 gündür falan motora biniyorum (6 hafta, haftasonlarını alırsan gün bazında)ama hemen düşenler kontenjanına adımı yazdırdım geçenlerde, hatta vites kolunu bile kırmıştım hehe :D
O değil de, benim aklımı ciddi ciddi kurcalayan bir konu var,
Benzin hortumunun montaj şekli bana biraz sakat gibi geliyor -filtre de tam jikle ye denk geliyor o da ayrı konu- ve ben bu hortumu nedense biraz dandik buluyorum, hatta aklımda etrafına wire mesh gibi birşeyler yapmak falan var. Ya da hortumu birazcık uzatıp filtreyi daha derinlere başka bir yerlere taşımak...
Bu fantezili durumları neden düşünüyorsun derseniz, Allah korusun bi kaza vb anında burada oluşacak bir yırtık/kopuğun, sıcak motor üzerine benzin dökülmesi sonucunu doğurabileceği ne kadar olasıdır? Makinaya bakıp bakıp "acaba "diyorum...
"Lone Wolf...No Club..."
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)