Geçen sene eski makinemi yıkatmak için götürdüğümde elemana tembihledim: ''Peteğe, depo altına tutma !!'' Bir kafayı çevirdim, eleman ( 14-15 yaşında çocuk) dayamış aparatın ucunu peteğin dibine.. Petekte hafif açılma yaptı. Bilinçli elemana yıkatmak, başında bulunmak gerek..
Alıntı ozguralic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tahmin etmiştim Salih Abi, bu tarz basınçlı ürünlerin contaları yazın sıcağında bile kaçırmaya başlar, elimizde patlayabilir.
Peteğin orta yerinde el kadar bir alan vardı, petek araları hafif çamurla tıkanmıştı, basıncı artırarak o bölgeye tuttum, ancak çamur da sertleşmiş olacak, çok zor çözdü... Aynı noktaya uzun süre tutmak gerekiyor. Çamurluk altı, motor bloğunun altı ve şase bağlantıları için, sadece bunun basıncı kesinlikle yeterli değil. Özellikle şase bağlantılarına tuttum, kuruduğunda o bölgedeki çamur yerli yerinde duruyordu. Ama iyice şampuanlayarak, yumuşak fırça sünger ile, kiri oynatarak, sonrasında durulamak için birebir.. Ama sorun şu: Şase bağlantılarına, aralara sünger ya da fırça girmiyor.
Araba için hiç tavsiye etmem, çok iyi köpükleyip, çamuru iyice kaldırırsan belki...