Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 13 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Sitem

Faruk Gökdağ
    Uzatmalı Öğrenci
     RR 250d-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2

Sitem

Öncelikle herkese merhaba,

Bu durumu anlatırken kimseye cevap hakkı doğmaması ve kimseyle tartışmaya girmemek için isim vermeden anlatıyor olacağım.

Forumda bilenler bilir. Yaklaşık iki ay önce ikinci el bir motor aldım. Motor kullanmayı bu motorla öğrenmeye başladım. Motoru kullanmaya başladığım ve ilk defa 3. vitesi denediğim anda vitesten ses geldiğini fark ettim. Motoru alırken, aldığım kişi, motorun şanzıman dişlisinin değişeli 7 bin km olduğunu söyledi. Şunu bir not olarak belirteyim ki benim bu konu da motoru aldığım kişiyle herhangi bir sorunum yok. Kaldı ki motoru aldığım kişiyi ne zaman arasam her konuda bana yardımcı oldu ve yol gösterdi. Dişlinin kırılması bana denk gelmiş olabilir buna diyecek hiçbir şeyim yok.

Motorla küçük çaplı bir kaza atlattım. Motorun gaz kolu bozuldu ve km göstergesi çalışmamaya başladı. Daha sonra durup dururken elektrik sistemi iflas etti. Bir servise gittim. Gittiğim servis, km teli değişimi, gaz kolu değişimi ve akü değişimi için 250 TL ücret istedi. Teşekkür ettim ve yanından ayrıldım. Regal Raptor la ilgisi olmayan bir servise gittiğimde akünün bozuk olmadığı sigortasının patladığını, gaz kolunun sıkıştığı için çalışmadığını, km telinin ve tekerdeki adını bilmediğim parçanın sağlam olduğunu, km saatinde bir problem olabileceğini ve 3. vites dişlisinin kırık olduğunu, acil servisine gitmem gerektiğini söyledi. Tüm bu işlemlerin bana maliyeti 10 TL.

Dişli ile ilgili daha önce dişliyi değiştirmiş olan ustaya gittim. Dişlinin kırıldığını ve 600 TL masrafı olduğunu söyledi. Bunun daha önce sen değiştirmişsin dedim. Bana, bunu değiştireli 7-8 aydan fazla olduğunu, el değiştirdiğini ve garanti veremeyeceğini söyledi. Sen bunu düzgün kullanmazsan 2 ayda da kırılır dedi. Şimdi usta kendince haklı diye bilirsiniz. Fakat ben motoru kendimin nasıl kullandığımı biliyorum, benden önceki sahibi de böyle bir şey olmaması lazım, dişli çok yeni dediğini de biliyorum. Açıkça söylemek gerekirse servisler elimize acemi kaz düştü yolalım mantığı ile bakıyor.

Ustanın bana verdiği fiyat şu, 350 parça 250 de işçilik. Diğer kullandığım malzeme içinde para istemiyorum. Ben sahibinden.com'da 200 tl ye parça buldum. Ayrıca bu işi 100-150 TL arası değişin işçilikle yapabileceğini söyleyen motor servisleri de buldum. Belki kaliteli parça kullanıyor diyebilirsiniz fakat bana ustanın dediği gibi 2 ay da bir 600 TL kaliteli parçaya verene kadar yarı fiyatını veririm.

Ayrıca usta 600 TL'den kuruş aşağı inmem dedi. Diğer serviste aynı şekilde davrandı. Bu yüzden elimize düşeni yolalım mantığı ile yaklaşıldığını düşünüyorum. Yazmayı unutmuşum. Ben motorun sahibiyle birlikte almadan önce bu ustaya gittim ve abi ben bu motoru alacağım ne düşünüyorsun dediğimde, al bunu temiz bu makine dedi. Şimdi bunu da ekleyince ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur.

İçimi dökmek için yazıyorum. Okuyanlara teşekkür ederim

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Yolunacak kaz yada zengin züppe olarak gördükleri konusunda sana katılıyorum her adam tamirci olabilir ama her tamirci usta olamaz ve doğru adama düşmek tamamen şans
    Kötü bir başlangıç yapmışsın umarım bundan sonra işler umduğun gibi ilerler
    Forumda ıstanbulda servis tavsiye edebilecek pek çok arkadaş var belki sana yardımcı olabilirler

iskenderyaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

iskender yaz
    turizm
     dd 250e-10 spyder
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Bu hikayeler hep aynıdır benım eski motorum seyhan 250 kendi servisine götürdüm motor çok iyi durumda dediler bunlar motora bakım yaptılar 400 tl yoldular sonra motor da sıkıntı başladı ve bunların sözde bakımından sonra yine gittim hesap sormaya adamlar beni suçlu çıkardı bide akıl verdiler bu motor bitmiş elden çıkar diye hakkımıda helal etmiyorum . Acı bi deneyim oldu

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    mrh. faruk çok geçmiş olsun malesef ustaların %90 nı aynıdır iyi bir usta buluncaya kadar hepimiz biraz yolundukve hala zaman zaman yolunuyoruz malesef
    açıkcası iyi ustada başta yolma işlemi yapar ama sonra birbirinizi tanıdıkça normale döner şanzumanın komple yapılma işlem fiyatı 600 tl den aşağı işi bilen usta yapmaz en büyük fiyat dişli gurubudur servisler 350tl yazar dışarıda yan sanayisi 200 tl gibidir işçilikte 200 -250 tl alırlar bunlar dışında conta takımı + yağ + gerekirse vites ayları ve rulmanlar değişir fiyat toplamda baya tuzlu olur şanzumanı dağıtan ustanın mutlaka makinayı tanıması gerekir hasas ayarları var bilmeyen içine eder bırakır o yüzden makinanayı tanıyan ustaya gitmek gerekir
    işallah sorunların kısa sürede son bulur ve makinanın keyfini çıkarırsın kolay gelsin

Faruk Gökdağ
    Uzatmalı Öğrenci
     RR 250d-9
     İstanbul
    Beğenmiş
    3
    Beğenilmiş
    2
    Peki Celil Abi, farklı bir motor servisi bunu yapamaz mı? Sadece regalden anlayan biri mi yapabilir bu işlemleri?

ecel felek
    satış danışmanı
     RR 350-E6 DAYTONA
     antalya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    geçmiş olsun faruk...bende yeni kullanıcı adaylarındanım..inşallah motoru alınca bu tarz ustalar bana denk gelmezz...gözüm korktu valla...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,104
    Alıntı frkinhere Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki Celil Abi, farklı bir motor servisi bunu yapamaz mı? Sadece regalden anlayan biri mi yapabilir bu işlemleri?
    yapar ama ne kadar konuya hakim olacağı belli olmaz şanzuman makinanın en zorlu yeridir ince ayarları vardır ayarları tam olmazsa ötme yapabilir daha sonra tekrar sıkıntı yapabilir ben şahsen özelliklle şanzuman için konunun uzmanını tercih ederim senin modelde şanzumanda en güvelir sağlam usta ali ustadır şanzumanı gözü kapalı topluyor ama fıyatı 600 altında almaz ama kafan rahat eder görüşürsen benim selamımı söyle elinden gelen yardımı yapar kolay gelsin

REALİST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Barış TEKÇİ
    Yönetici
     DAELİM S3
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Abiler bu anlatılanlardan anladığım kadarı ile ki ben çoğunuz kadar motordan anlamam 2 yıl ortalama 10.000km motorsiklet tecrübem var 1ikinci el 1 sıfır aracım ve 2.motorumuda sıfır aldım ki biliyorsunuz daha 200 km de kronik 2.vitesden atma problemi çıktı servis garantiden yaptı yani özetle arabada 2 el araba belki ama motorda biraz sıkıntılı görünüyor.Çünkü birçok parça ucuz olduğu için nekadarı toplanmış anlaşılmıyor birde nasıl toplanmış konusu varki usta farkı bence mümkünse 0 alıp kendin bozmak daha sağlıklı.

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Geçmiş olsun. Benim ve diğer arkadaşların burada yaptığı teknik paylaşımlar bu sebeptendir. Kimse kimseyi aptal yerine koyamasın diyedir. Umarım kısa sürede çözersin. Şanzıman dişli setini ayrı satınalmanı tavsiye ederim. bu sitede iyi aratırısan ucuz satan yeri bulursun.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

erk
    .
     V strom
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    10
    faruk sıkma canını bunlar olan şeyler
    hele bi japona geç bak neler oluyyor

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)