Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 3 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 3 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Hazey Türk

Hybrid View

Emrehan Demiröz
    Bankacı
     DD250E-9B
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4

Hazey Türk

Ankara'da ilginç bir firma keşfettim az önce. Haberdar olanlar vardır muhtemelen; haberlere falan da konu olmuşlar.

http://www.hazey-turk.com/galeri.html

Özellikle Fırat'ın (AHRAZ) ilgisini çekebileceğini düşündüğüm tanıtım metnini alıntılıyorum;

GENEL KULLANIM ALANLARI

* Karayolları kanununa uygun tüm karayollarında gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey trafik kurallarını ihlal etmeden dikkatli kullanarak motorunuzu sürmeniz olacaktır. Gerisini Hazey Türk halleder.
    * Gezinti amaçlı olarak tüm kent merkezleri ve asfalt yolarda kullanmanız mümkündür. Motorunuzu kullanırken özgürlüğün tadını çıkarın.
    * Turistlik bölgelerde turizme hizmet amaçlı olarak kiralanabilir. Özellikle yerli malı olması ve garantili olması ve servis ve bakım hizmeti ağının geniş olması ile tercih sebebidir. Motorumuza hem ülkemizden hem de yurtdışında alım talebi gelmektedir.
    * Sahil kentleri ve denize yakın yerleşim birimlerinde çokça tercih edilen ulaşım aracıdır. Kolay kullanımı ve özgürlük çağrışımı ile hemen hemen her bireyin sahip olmak isteyeceği araç statüsündedir.
    HAZEY TÜRK TEKNİK ÖZELLİKLER

Marka : HAZEYTÜRK
    Tip : HZ 1953
    Ticari Adı: HZ 40
    Katagori : L5e ( Üç tekerlekli motosiklet)
    Dingil sayısı : 2
    Dingil mesafesi : 1840 mm
    Uzunluk : 3591 mm
    Genişlik : 1890 mm
    Yükseklik : 1395 mm
    Çalışır durum ağırlığı: 700 Kg.
    Yüklü Ağırlık : 935 Kg.
    Motor imalatcısı : Volkswagen
    İşlenmiş Motor tipi : 1/1600 AD/AS 1303 S (Rektefiye edilmiş motor)
    Silindir Hacmi : 1584 / 4 CC
    Yakıt : P (Süper benzin)
    Azami net güç : 400devir/dakika :52 Hp
    Vites kutusu : Manuel (4+1)
    Ön lastik ebadı : 195*50* ZR 17
    Ön Jant Ebadı : 5,5*17 inch
    Arka lastik ebadı : 295*35 ZR 18*295*50 ZR 18
    Arka jant ebadı : 11*18 inch
    Müsaade edilen max Hız : 125 Km/h
    Oturma gurubu :Takviyeli fiber ve polikarbon malzeme
    Fren sistemi :Ön ve arka frenler disk
    Motor koruma ve bagaj bölüm: ST 304 Paslanmaz malzeme
    Renk : Opsiyonel
    Önemli not: Bu motosikletler AB ülkelerinde B sınıfı ehliyetle kullanılmakta olup kask takma mecburiyeti yoktur.
    Konu Emrehan tarafından (14.May.2013 Saat 23:10 ) değiştirilmiştir.

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Sevgili kardeşim Tanis, öncelikle bu bilgiyi bizimle paylaştığın için teşekkürler,

Evet tıpkı dediğin gibi, TRIKE makinalara özel bir ilgim var, ancak aslına bakarsan Hazey-Turk bir TRIKE değildir, her üç tekeri olan makinaya teknik olarak TRIKE deniyor evet bu dogru , ancak bu hazeyturk ler için şu sevimli vosvosların önünü kesip yalan bir depo ve motorsiklet önü eklenmiş halleri desek daha doğru olur, ben bu markayı bayağıdır biliyordum, yurtdışında da bu VW leri kesip biçip bu şekilde trike a çevirme hastalığı var, alanya da bir, istanbulda bir, ankara bir adet olmak üzere toplamda üç tane gördüm canlı olarak şimdiye kadar...

Fikrimi soracak olursan, bedava verseler binmem, çünkü bu makina daha başından motor değil, hafifletilmiş bir araba daha çok. Arka tekerlerin birbirinden uzaklıgı da bu makinadan trike tadı değil de üstü açık araba tadı alabileceğinin göstergesi daha çok...

Birde işin üzücü kısmı, bu adamcağız bu işlerle uğraşmaya başladığında devletin çok sillesini yemiş, eski yıllarda sitelerine girdiğinde aşağıdaki gibi bir yazı ile karşılaşıyordun;

------------------------------------------------------

DUYURU VE ÖZÜR

Türk Milletimden Özür Diliyorum...

Sebebiyse artık yorulmuş olmamdır. Milletime layık olmak için sizlere 50 yıllık birikimimi, sanatımı verdim ama bürokrasi ve bizleri yönetenlerin duyarsızlığı, tutumu beni artık çok yordu.

Sevgili Türk Milletim, eğer bu ülkede hırsız, yalancı ve onursuz birisi olsaydım muhtemelen şu anda iyi bir mevkiye gelmiş ve 55 yaşıma kadar her zaman şerefle giymiş olduğum iş önlüğümü çıkarmış olurdum. Çalar çırpar zengin olma yolunu seçerdim fakat ben dürüst ve namuslu olarak çalışmayı seçtim ve bu seçimden de asla pişman olmadım, olmayacağımda.

Ben sadaka ve fitreyle büyümüş bir insan olarak ekmeğin ve işin bu dünyada en kutsal varlık olduğunu iyi bilen birisiyim. Canımdan çok sevdiğim Türk Milletim, artık bu içinden çıkılmaz bürokrasi ve vurdum duymaz devlet yöneticileri beni çok yordu. Her zaman vatanıma layık bir vatandaş olmaya çalıştım, Cumhuriyetime, Atatürk'üme ve inkılaplarına bağlı kaldım. Her iki evladımı da bu değerlere sahip çıkacak kişiler olarak yetiştirdim, kendim de bu değerlere kanımın son damlasına kadar sahip çıkacağım.

Canım Milletim, imalatını yaptığım HAZEY TÜRK adlı motosikletimi yapana kadar hiç horlanmamıştım ve bürokrasinin, bizleri yönetenlerin ülkeye bu denli zarar verdiğini bilmiyordum. Maalesef artık bunu acı bir şekilde anlamış durumdayım. Benim gibi ülkesini çok seven insanlara sesleniyorum, gelin bu yöneticileri ve bürokrasiyi yıkmak için elimizden geleni yapalım, arkamda kimsenin olmaması da beni çok yordu ve yalnız kaldım. Büyük Milletimden özür diliyorum, artık HAZEY TÜRK'ü üretmeyeceğim. Nedeni ise hangi kapıyı çalsam horlanmış ve aşağılanmış olmamdır.

Bana 1.7 trilyon teşvik belgesi verildi fabrikamı kurmam ve seri üretime geçip, ülkeme, insanıma yararlı olabilmem için. Sonrada denildi ki, "bankada teşvik belgeni paraya çevir ve makinelerini al" Benimle dalga geçildiğini, bankaya gidince, bankanın benden 3.4 trilyon teminat istemesi üzerine anladım. Zaten teminatı karşılayacak malım mülküm olsa, ben neden teşvik kredisi isteyeyim? Bu düpedüz insanla dalga geçmek değil de nedir? sizlere sorarım?

Ürettiğimiz araç tüm dünya ülkelerinde B sınıfı ehliyetle kullanılmakta olup, yaptığımız yazılı müracaatlara rağmen gerekli makamlardan B sınıfı ehliyetle kullanabileceğine dair cevap yazımız hala çıkmamıştır. ÇİN'den ithal getirilen motosikletlere uygulanan ÖTV bizim ürünümüzde uygulanmakta olup satış zorluğu çekmekteyiz. Böyle bir imalatın engellenmesinin nedenlerini hala kafamda çözmüş değilim.

İşte Türkiye'mde benim gibi namusuyla çalışıp üretmek isteyenlerin hali bu maalesef! Onun için yoruldum...

Bu nedenle artık sizlerden özür diliyorum.

Türk Milletime Duyurumdur.
    Sevgi ve saygılarımla,
    Muharrem RUHOĞLU

------------------------------------------------------

yazık adamlar ne güzel bir iş çıkarmay açalışmışlar zamanında, am aişte vizyonsuz büyüklerimiz engellemiş, zaten şimdiki hazey turk sitesine bakarsan adamlar hayatta kalabilmek için çaresiz normal bir iş olarak devam ediyorlar gördüğüm kadarıyla.
    Konu AHRAZ tarafından (15.May.2013 Saat 00:41 ) değiştirilmiştir.
    "Lone Wolf...No Club..."

FIRAT
    TEKNIK PERSONEL
     350 spyder
     ANKARA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    3
    Konu ile alakası yok ama, buna benzer bir skandalı da anadol stc16 ile yaşamıştık biz türk milleti olarak. hatırladıgım kadarıyla özetleyeyim, zamanında ortalık amerikan coupe arabalar tarafından kasıp kavrulurken bizim muhendis ekibi de "bizimde guzel ve bu sınıfa hitap eden bir arac yapmamız sart" diye idealist bir düşünce ile yola çıkıp, zamanında ford mustang i tasarlayan adamı buyuk paralara anadol a transfer edip model yaptırma işlerine girerler, sonucta çizilen model birşeye benzemez, adama sepet havası ufleyip bizim genc ve dahi muhendislerden bir tasarım isterler ve ortaya ANADOL STC 16 çıkar (stc nin anlamı super touring coupe dir ancak o dönemde ve sonrasında bu stc, super turk canavarı diye anılır. Buraya kadar herşey güzel, ama sonrasında zamanın devlet buyukleri, bu arabanın modelini geleneksel turk aile yapısına uygun bulmadıkları için üretim devamlı olmaz, neticede bu muhtesem tasarım da tarihe gömülür, merak eden google a anadol stc 16 diye yazsın, hayatımda sahip olmak istedigim yegane seylerden birini daha gormus olsun bu arada da :D

Konumuza dönecek olursak;

ICEBEAR CHOPPER TRIKE diye bir çeşit var, bunlar çok hoş mesela, kalite ve fiyat olarak da bizim makinaların seviyesinde, ve yanlış hatırlamıyorsam made in china :D

Bir de Valhalla Customs diye bir firma zamanında bizim regal lerden direk TRIKE yapmış, onun konusunu da açmıştım zaten.

Neyse bayaa uzun oldu,

Bilgilendirme için tekrar teşekkürker kardeşim,
    "Lone Wolf...No Club..."

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)