Cuma günü motoru kapının önüne çıkarıp yıkamak istedim. 16-17 yaşında erkek kardeşim var. Abi ben yıkıyayım noluuuur diye yalvarınca kıyamadım. Yıkarken bişey olur diye kontak üzerindeydi. Eve girip duş aldım. Dışarı çıktığımda motorda kardeşim de ortalıkta yoktu. Sordum; ''abi kız arkadaşımın sokağından geçtim geldim'' dedi ama ben pek inanmadım ve motoru yatırdı diye düşündüm. Normalden fazla heyecanlıydı. Motora baktım ettim herhangi bir sorunu yok.
Cumartesi günü Karşıyakaya servisine götürdüm 1000km bakımı için. Ustaya da sordum bişeyi varmı diye. Taş gibi motor bi sorunu yok dedi. En son çıkarken gidonu biraz yatırdım. Normalde motorda kambur oturuyordum. Kendime doğru biraz eğdirdim. Dik oturarak kullanabiliyorum artık.
Sanırım gidonda ki açı değişikliğinden olsa gerek; virajlarda virajın aksi yönünde arka tekerde bi kayma oluyor nadiren veya motor savurur gibi oluyor. Düz yolda pek bi sorun yok ama viraja girdiğimde motoru yatırmaya korkuyorum.
Büyük ihtimalle gidonda ki bu değişiklikten oldu ama böyle basit bir sorunum var. 50-60 km daha bu şekilde yol yapsam bu gidona da alışırım sanıyorum.
Tecrübelerinize dayanarak sizlere sorayım. Problem gidonda ki alışkanlıklarımın değişmesi mi yoksa fazla mı evham yapıyorum acaba?...

Gitti Süheyla...
İzmir
A Rh (+)