Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Motoru Baştan Yaratmak

İnternette bir belgesel seyrettim geçenlerde. Adamlar (Kanadalı teknisyenlerden oluşan arkadaş grubu) motoru şasesinden lastiğine, elektrik tesisatından karbüratörüne makinayı baştan yarattılar.

Belgeseli izledikten sonra elime kağıt kalem alıp hesaba giriştim. Hesaplarıma göre 10-15 bin TL harcayarak hayallerimizi süsleyen (en azından ben 10-15 bin liralık hayal görüyorum) makinayı yapabiliyoruz. Ama bazı sıkıntılı prosedürler var.

Mesela Amerika ve Kanada gibi ülkelerde hurdalık veya araç mezarlığı gibi yerlerden şaseyi alıp ''Hurda Çıkış Kağıdı'' alman yeterli oluyor. Bu belge ruhsat yerine geçiyor ama Türkiyede eğer trafikten düşürülmüşse o aracın parçalarını kullanma şansınız kalmıyor. Yine keza atıyorum Harley-Davidson'ın herhangi bir parçasını bu ülkelerde 100$'a buluyorken, aynı parçayı Türkiye'de 0 kullanmak için ortalama 200-250$ gibi bir para harcamanız gerekiyor.

Peki kullanımda ki bir aracı customize etmek istediğimizde neyle karşılaşıyoruz? Bu sefer de muayeneden kalma sorunu çıkıyor. Diyelim ki elimde 600cc japon motor var ve bu motorun stock halini bozup maşasını uzattım, zincir yerine kayış kullanmaya başladım, ekstrem parça kullandım vs. Muayeneden geçme şansım yok!.

Şimdi bu çerçeveden bakınca elimizde ki motoru custom yapmak veya 0'dan bir chopper sahibi olmak, onla uğraşmak neredeyse imkansız hale geliyor/getiriliyor...

Peki bu durum değiştirilebilir mi? Yani bi gün garajımıza X marka motor şasesi, Y marka şanzuman, A marka radyatör vs takıp kendimize özel motor yapamayacakmıyız arkadaş!
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,105
    Fatih malesef bu durum türkiyede iyileşmez düzelmez :(

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Peki bizdeki tt custom choppers yaptığı motorları nasıl trafiğe tescil ettirebiliyor?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,611
    Beğenilmiş
    7,105
    Alıntı kizil_atli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki bizdeki tt custom choppers yaptığı motorları nasıl trafiğe tescil ettirebiliyor?
    TT nin uluslararası üretim izni ruhsatı var motorlara resmi ruhsat çıkarabiliyorlar

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Az önce iş yerinden bir arkadaşımla motorlarımız üzerine sohbet ettik. Eğer kendine özgü bir chopper yapacaksan kafanda ki motora en yakın marka ve model motorsikletin şasesini kullanarak başla, çünkü ruhsatta ki şase numarası ile motorda ki aynı olmalı dedi. Kendisi Drag Starı, İzzetstar hale getirmiş

Muayeneye gitmeden 1-2 gün önce tekrar stock hale getirebildiğini söyledi. Eğer bu şekilde yapılabiliyorsa yaşadık...
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

Anilgardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Demir
    Auto Chip&Beyin
     Regal Raptor Spyder 250-10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı HannibALGan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnternette bir belgesel seyrettim geçenlerde. Adamlar (Kanadalı teknisyenlerden oluşan arkadaş grubu) motoru şasesinden lastiğine, elektrik tesisatından karbüratörüne makinayı baştan yarattılar.

Belgeseli izledikten sonra elime kağıt kalem alıp hesaba giriştim. Hesaplarıma göre 10-15 bin TL harcayarak hayallerimizi süsleyen (en azından ben 10-15 bin liralık hayal görüyorum) makinayı yapabiliyoruz. Ama bazı sıkıntılı prosedürler var.

Mesela Amerika ve Kanada gibi ülkelerde hurdalık veya araç mezarlığı gibi yerlerden şaseyi alıp ''Hurda Çıkış Kağıdı'' alman yeterli oluyor. Bu belge ruhsat yerine geçiyor ama Türkiyede eğer trafikten düşürülmüşse o aracın parçalarını kullanma şansınız kalmıyor. Yine keza atıyorum Harley-Davidson'ın herhangi bir parçasını bu ülkelerde 100$'a buluyorken, aynı parçayı Türkiye'de 0 kullanmak için ortalama 200-250$ gibi bir para harcamanız gerekiyor.

Peki kullanımda ki bir aracı customize etmek istediğimizde neyle karşılaşıyoruz? Bu sefer de muayeneden kalma sorunu çıkıyor. Diyelim ki elimde 600cc japon motor var ve bu motorun stock halini bozup maşasını uzattım, zincir yerine kayış kullanmaya başladım, ekstrem parça kullandım vs. Muayeneden geçme şansım yok!.

Şimdi bu çerçeveden bakınca elimizde ki motoru custom yapmak veya 0'dan bir chopper sahibi olmak, onla uğraşmak neredeyse imkansız hale geliyor/getiriliyor...

Peki bu durum değiştirilebilir mi? Yani bi gün garajımıza X marka motor şasesi, Y marka şanzuman, A marka radyatör vs takıp kendimize özel motor yapamayacakmıyız arkadaş!
    TT custom bu dediklerinin hepsini sunuyor zaten .
    Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını..

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)