Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 5 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 5 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Bobber Motorsiklet Yapımı İle İlgili Döküman Arıyorum...

Bu aralar contayı yakıp motora girişebilirim. İnternette çokca video seyrettim. Ama çoğu ''yaptık oldu'' şeklindeydi. Bana öğretici nitelikte döküman lazım. Bobber kültürünü anlamaya ve öğrenmeye çalışıyorum.

Nereden başmalıyım
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Bulacağını pek sanmıyorum. Sonuçta yapılan şey ya çok uyduruk olacaktır yada gerilim hesapları yapılmış bir proje olacaktır. Ama ilk seçenekte yapan kişinin bunu oturup da uzun uzun anlatacağına ihtimal vermiyorum, çünki aynısından yapılmasını istemez, ikincisi ise seri üretim olacağından projeyi paylaşmak istemeyecektir.

Bu işe girişmeden önce kullandığın motorunu tamamen dağıtıp toplamayı dene, eğer sabredip başarabilirsen bu tür uğraşlara yönel, aksi alde motordan bile soğuyabilirsin. Kolay işler değil.

Ruhsat da cabası

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Ufaktan ufaktan başladım. Arkadaşımla beraber atölyeye girip çizimler üzerinde tartışıp yeni çizimler yapıyoruz. RR 150'nin arkasında ki yancı koltuğunu kaldırdık. sırt dayama demirini kendi oturduğum koltuğun arkasına kaynatıcam. Arka çamurluk uygun bir yerden kesilecek. Arka far ve sinyaller tekrar konumlandırılacak. Fabrikada 4340 ıslahlı çelik borudan yeni gidon yaptırıyorum. Egzoz ve lastikler değişecek. Şase ve depo kumlama işleminden geçip mat siyaha boyanacak.

Yalnız bir sorum var. Honda Rebel 250, Yamaha Virago 250 ve Drag Star 250 motoru, şanzumanı buldum. Tanesi 50 TL gibi filan. Bu motorların şasesi bahsettiğim motorları ve şanzumanları kaldırır mı?

Edit: neler yaptığımla ilgili bir fotoslayt hazırlıcam. En azından benim gibi konuyu bilmeyenler benim yaptığım hataları yapmamış olurlar.
    Konu HannibALGan tarafından (10.June.2013 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,631
    Beğenilmiş
    7,107
    Alıntı HannibALGan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufaktan ufaktan başladım. Arkadaşımla beraber atölyeye girip çizimler üzerinde tartışıp yeni çizimler yapıyoruz. RR 150'nin arkasında ki yancı koltuğunu kaldırdık. sırt dayama demirini kendi oturduğum koltuğun arkasına kaynatıcam. Arka çamurluk uygun bir yerden kesilecek. Arka far ve sinyaller tekrar konumlandırılacak. Fabrikada 4340 ıslahlı çelik borudan yeni gidon yaptırıyorum.

Yalnız bir sorum var. Honda Rebel 250, Yamaha Virago 250 ve Drag Star 250 motoru, şanzumanı buldum. Tanesi 50 TL gibi filan. Bu motorların şasesi bahsettiğim motorları ve şanzumanları kaldırır mı?
    konuya hakim arkadaşlar daha iyi bilir ama 250cc ye göre 150 cc nin şasesi farklı kuvvetlendirme gerekebilir gibi geliyor

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Kolay gelsin, sırt dayama demirini (sissy bar) kaynak yapma, Celil Abi'nin söylediğine göre sırt yastığını söküp ters tarafa monte et, ayaklar ters kalacak şekilde vida yerleri tutuyormuş.

Her kaynak potansiyel pişmanlıktır.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)