Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Kafam Karışık Dostlar...

Selamlar herkese,

Lafa nerden başlasam diye düşünüyorum. Şimdi Şuan elimde RR 150 var ve işe gidip gelirken trafikte filan kullanıyorum. Motor bana yetmiyor. Daha ciğerli bir makinaya dönmek istiyorum. Motoru kredi ile aldım aylık 320 lira gibi bir taksit ödüyorum.

250cc'ye geçip daha sonra tekrar büyütmek de pek mantık işi gibi gelmiyor çünkü aldısı verdisi ve makinaya alışması derken bir kaç ay uçup gidiyor. Şuanda motorumun ederi 3500-4000 arasında. Kredi kullandığım banka benim talep etmem durumunda 4000 liraya kadar ek kredi sunabileceklerini söylediler. Temmuz ayında maaşıma ek 560 lira gibi bir vergi indirimi almaya başlıyacağım. O yüzden 10000 liraya kadar ek kredi çekip ayda 800-1000 TL gibi taksitlerle ödeyebilirim hiç zorlanmadan.

Olası seçenekler;

- RR 350 alıp 2 sezon kullanmak. Bu seçenek için 2000-3000 ek kredi almam yeterli.

- 10000 lira civarında kredi kullanıp yamaha gibi Japon markalarına dönmek,

- Elimde ki motorla devam edip sezonun bitmesi ile düşen fiyatları takip etmek ve o zaman büyütmek.

Aslında seçenekleri arttırmak mümkün ama ilk aklıma bunlar geldi. Neyse günlerdir kafa patlatmaktan başım ağrıdı ne yapacağımı bilemiyorum...
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    eğer çok fazla hız tutkunu değilsen bütcenide aşırı derecede zorlamak istemiyorsan, bana 140 150 km hız yeter diyorsan, sıkıntısız kullanabilceğin 2012 blanşörlü 350 cc lik daytona yada spyderı sana tavsiye ederim.

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Ben de 350'den yanayım. Nice japonlara KORELİLERE döneni gördük, RR'ı mumla arayan
    "CaRPe DieM"

Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emre ÖZER
    Bilgisayar Mühendisi
     BMW R1150 GS - 2003
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Naçizane fikrim 250' lik güzel bir makine iş görecektir. Hem fiyatı uygun olacaktır, hemde yakıtı uygun olacaktır. Sonra segment atlanmak istenilirse en az 600 cc bir makineye geçilebilir. Yani en azından ben öyle yaptım

250 cc düldülümü 2 yıla yakın daha doğrusu 20.000 km. hem şehir içi hem şehir dışı olarak sürekli eşimle beraber kullandım ve çok memnun kaldım. Hiç keşke 350 cc olsa demedim sadece biraz daha konforlu olsa dedim. Son 5.000 km.' lik dönemde daha kuvvetli bir makine istemeye başlamıştım ve aklımda en az 600 cc makineler vardı. Sonunda da 20.000 km' lik tecrübenin yeteceğini düşünerek büyük makineye geçiş yaptım.

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Hız tutkunu değilim, olabildiğince aheste kullanıyorum. Hatta bu yüzden arkamdan edilen küfürlerden olsa gerek yolda giderken rahatsız oluyorum

Ama işe gidip gelirken (İzmir Belkahve yokuşu) enteresan şeyler oluyor. Mesela bugün 3 şeritte doluydu. Sağdan gidiyordum. Tam rampaya çıkmaya başladık, artık vites büyütüp gazlıyayım dedim; tırın bi tanesi trafiği kitledi. Orta şeride geçmem lazım ama vızır vızır...

Sinyali yaktım direksiyonu kırdım vites küçültmüştüm ama sanki karbüratöre tecavüz ediyolar arkadaş bi bağırıyor makina sorma. Bağırdığı kadar gitsen ya la!!!!

Bugün Belkahveden çıkarken kararımı kesinleştirdim. Hız yapmayı sevmiyorum ama gaza bastığımda da hemen hareketlencek ciğerli bir makina almalıyım dedim...
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

Ahmet Çakıl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ahmet çakıl
    işsiz
     2013 250e-6c Daytona (Beyaz)
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Henüz motor sahibi değilim ancak geçmişte 150lik kanuni scooter ve mobiletim oldu. İnternetten de uzun zamandır motosikletlerle alakalı yazılar okuyorum. Şu an adını hatırlamıyorum ama motosiklet konusunda önemli isimlerden birinin yazısında zaman geçtikçe ustalaştıkça cc büyütülecek diye bir anlayışın yanlış olduğunu her cc nin ömür boyu kullanılabilecek motorlar olduğundan bahsediyordu. Önemli olan burada motosikletinizden ne beklediğinizdir.

Bana sorarsanız ben aheste takılırım hız sevmem ama yokuşta tek kişi çeksin derseniz 250cc lik bir makina bence ömür boyu işinizi görür diye düşünüyorum. Hem yakıt hem de vergi açısından karlı olur.

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı HannibALGan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hız tutkunu değilim, olabildiğince aheste kullanıyorum. Hatta bu yüzden arkamdan edilen küfürlerden olsa gerek yolda giderken rahatsız oluyorum

Ama işe gidip gelirken (İzmir Belkahve yokuşu) enteresan şeyler oluyor. Mesela bugün 3 şeritte doluydu. Sağdan gidiyordum. Tam rampaya çıkmaya başladık, artık vites büyütüp gazlıyayım dedim; tırın bi tanesi trafiği kitledi. Orta şeride geçmem lazım ama vızır vızır...

Sinyali yaktım direksiyonu kırdım vites küçültmüştüm ama sanki karbüratöre tecavüz ediyolar arkadaş bi bağırıyor makina sorma. Bağırdığı kadar gitsen ya la!!!!

Bugün Belkahveden çıkarken kararımı kesinleştirdim. Hız yapmayı sevmiyorum ama gaza bastığımda da hemen hareketlencek ciğerli bir makina almalıyım dedim...

sendeki bu sorun benim eski keeway 150 likte başıma geliyordu. daytona 350 aldıktan sonra bu sıkıntı tamamiyle ortadan kalktı yokuşlardan rampalardan böğüre böğüre çıkıyorum motor ver gazı banada yarayım bu rampayı diyor

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    51,639
    Beğenilmiş
    6,883
    bence
    kredi ile alacağından kendini ağır yüke sokma maddi anlamda hareket özgürlüğün olsun
    150c den geçiş yapacağını ve beklentini düşünürsek
    350cc makina senin beklentilerini rahatlıkla karşılar

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)