Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1

Dişlileri Sıyırdım :-/

Merhabalar dostlar.

Cumartesi günü düz yolda giderken mekanik bir sıyrılma-kırılma arasında bir ses duydum. Bizim mahallede olmam şansım olsa gerek. Stop edip etrafına baktım. Bi ses yoktu. Tekrar marşladım, 1. vitesle kalkmıştım, 2. vitese almak için pedala ayağımı attım ama; anaaaaa pedal boşta.

nolduğunu anlayamadım. 1. viteste tin tin tin motorcuya gittim. Debriyaj balatası ve vites dişlilerini sıyırdığımı söyledi. Garantisi devam ediyor, birazdan servisi arayacağım.

Kaç para tutar bi ön bilgi alabilirmiyim? Birde neden böyle birşey oldu yahu durup dururken?
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Önce şu soruyo sormak lazım. "Dişli sıyırmak nedir? :?" Dişli kırmak, balata yakmak, senkromeç kırmak vs. duymuştum. Ama Dişli sıyırması tabiri bana garip geldi..
    "CaRPe DieM"

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,891
    Beğenilmiş
    7,142
    Fatih geçmiş olsun
    anlattığına göre 2 vites dişlisi kırılmış aynı anda debriyaj sıyırması zor bir durum bunların olması için makinanın çok sert zorlaması gerekli servis baksın kontrol ettsin bakalım dişli ve debriyaj bir arada 800 tl civarı masraf tutar :(

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Cihancım esnaf ağzı işte aslında dişli kırmış demek istiyor.

Geçmiş olsun problem çok basit değil, şanzıman sökülecek, dolayısı ile motor komple sökülecek.

Sana tavsiyem hemen dişli seti fiyatlarını araştırmaya başla, 150'den başlıyor 400 e kadar değişiyor.

Eğer tornacı tanıdığın varsa kırılan tek dişliyi yaptırabilirsin. Belki daha ucuza gelir. Hazır açılmışken debriyaj setini de değiştir. Ama diğer dişlerde de aşınma yaptıysa problem tekrarlayabilir. En güzeli yeni set alıp ısıl işleme sokturmak..

tahmini 250 lira işçilik isteyecekler. Motor yağını kendin alarak biraz indirim yaptır, güzel bir yağ koy.

Tekrar geçmiş olsun.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Az önce servisle konuştum, usta ile görüşüp dönüş yapacaklarmış. Motor aksamında ki bu enteresan arızanın garanti kapsamında yer alacağına inandığımı söyledim. Beklemelerdeyim. Eğer garanti dışı ise masrafı fiyatından düşüp takasa giricem mecburen...

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    aynı dişlinin örneğini bulursanız çok daha iyi kalitede daha iyisini yaptırıp gönderebilirim çok iyi bir tornacım var ama önce fiyat almak lazım fiyattan öncede dişlinin bir örneği olmalı çok geçmiş olsun bende şanzuman dağıttım komple blokla birlikte bilirim acısını
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı Emix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı dişlinin örneğini bulursanız çok daha iyi kalitede daha iyisini yaptırıp gönderebilirim çok iyi bir tornacım var ama önce fiyat almak lazım fiyattan öncede dişlinin bir örneği olmalı çok geçmiş olsun bende şanzuman dağıttım komple blokla birlikte bilirim acısını
    İş yerimde devasam makinaları imal ediyoruz. 14 tane CNC tezgahımız ve İzmir'de sayısı belli nitelikte ustalarımız var. Örneği olsa en fena dişlileri yaptırırım da... Örnek yok anasını satayım!

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı HannibALGan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş yerimde devasam makinaları imal ediyoruz. 14 tane CNC tezgahımız ve İzmir'de sayısı belli nitelikte ustalarımız var. Örneği olsa en fena dişlileri yaptırırım da... Örnek yok anasını satayım!

elinizde çok güzel imkanlar desenize.. bir ustayla servisle anlaşın uygun kapora gibi ücret ödeyerek ödünç almaya çalışın yazık günah tek dişli için set almaya
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Fatih kardeşim özel mesajlarına bi bakarsın.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Az önce servisten aradılar. Derdimi anlattım güzelce. Motor aksamı garanti kapsamına giriyormuş Cumartesi günü motoru kendi araçları ile gelip yerinde kontrol edecekler ve eğer taşınması gerekecekse yine geldikleri araca yükleyerek servise götürecekler. İlk 250-200 liralardan bahsediyorlardı. Pazarlık ede ede 130 TL'ye düşürdüm, onu da taksitle ödüyecem :D :D :D

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)