Merhaba forum ahalisi ,
Yaklaşık 1 hafta kadar önce İzmir'den gümüş gri bir regal raptor 9B getirdim, arkadaşım ile birlikte.
Motorumu görünüş olarak sevdiğimi söyleyebilirim, o heyecanla gözümüzden kaçan keyfi sayılabilecek bir kaç şey için bir motorcuya tedaviye götürmüş bulunuyorum şuanda.
Hemde her ne kadar alırken baktırsak da bir elden geçirmekte fayda olacağını düşündüm 2. el bir motor almış biri olarak.
Nacizene motordan çok anlamayan biri olarak motor hakkında yorum yapacağım belki almak isteyen kişilere burada fikir olur.
SÜRÜŞ :
1) Öncelikle kartal gidon'da denemeler yapmış biri olarak T gidon sürüş rahatlığı açısından oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim başlangıç seviyesi biri olarak. Scooter ve bisikletten alışkın olduğumuz bir gidon olduğu için çabuk alışmak söz konusu hakimiyet açısından. Fakat spyder kadar T olmadığını gözlemledim, yani açıkcası bana daha rahat geldi spyder'a göre.
2) Sele chopper tarzı bir motorsiklete göre gözle görüşür , hissedilir bir konfora sahip. Oldukça esnek ve yumuşak bir malzeme kullanışmış. Uzun yollar için oldukça ideal duruyor. Arka da oturan için ise belirli oranda bir konfor söz konusu. Arkadaşımda spyder var ve sele farklı hissedilir derece farklı. Spyder tek pare selesi ve sert dokusu uzun yollar acı deneyimler yaşatıyorFakat bunu İzmir'den gelirken 9B gümüş gri ile yaşamadığımı belirtmeliyim özellikle arkada seyehat ettiğimi göz önüne alırsak.
3) Amortisörleri epey yaşlı bir motor olmasına rağmen sessiz ve konforlu diyebilirim.
4) Ayaklıkları pedal şeklinde olduğun için ayağınızı koyacak geniş bir alana sahip oluyorsunuz bu konforlu ve motor hakimiyeti için önemli ( en azından benim gibi acemiler için )
TASARIM:
1) Elciklerini ve aynalarını değiştirdim aldığım gibi. Chrome bir elcik ve aynalar içinde pek kullanışlı olmadığını söyleseler de ( high way ) hayalet aynalardan aldım. Henüz takılmadı fakat yakışacağını düşünüyorum.
2) Kablolarını chrome kaplama yaparsanız daha iyi olacağını söyleyebilirim aklımda fakat henüz onun hakkında bir girişim olmadı.
3) Gri renk normalde herkesin sevmeyeceği bir renk olabilir genelde chopper dediğiniz de siyah asi bir şey düşünürsünüz fakat inanın gümüş gri denmesinin bir sebebi var. Bildiğiniz bir grilikten uzak, regal raptor güzel bir renk seçiminde bulunmuş. Ayrıca sıcak günlerde siyah motorun tüm ışığı üstüne çekeceğini de unutmamak gerekir. ( tabi renkler ve zevkler meselesi )
4) Deri çantalar ve ön sosis çanta üzerinde geldi çıkartmayı düşünmüyorum, fakat sade halide motorun gayet güzel.
Tabi bütçeye göre alınabilecek , chopper keyfini yaşatacak bir motor. Spyder kullanan arkadaşım motorun konforunda memnun kaldığını itiraf etti. Maşası da gene yeni başlayacaklar için spyder gibi uzun olmadığı için tercih sebebi olabilir.
Şimdilik 7 günlük motor tecrübem budur. Yanlış var ise affola.
Bu ilk aldığım hali, yeni halini yakında paylaşırım.
Henüz düz yolda ileri geri modunda da olsam umarım kısa süre içinde yollarda olur bu keyfi yaşayabilirim.
Fikirlerini esirgemeyen , destek olan herkese teşekkür ediyorum bir kez daha .

9B Gümüş Gri
Balıkesir
A Rh (+)
Fakat bunu İzmir'den gelirken 9B gümüş gri ile yaşamadığımı belirtmeliyim özellikle arkada seyehat ettiğimi göz önüne alırsak.