Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 10 arasi kadar sonuc gösteriliyor

A.selim
    öğrenci
     dd250e-9b
     konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

su dolaşımı sorunu

Merhaba arkadaşlar.7 ay önce motoruma antifiriz koymayı unuttum ve motor bloğum çatladı.Daha sonra bu çatlağı kaynak yaptırdık.geçen ay ise radyatörüm delindi radyotörcüye götürdüm ve yaptırdık.Amma motorla 15 20 dk lık sürüşler yapayım fanı manuel açık bile bıraksak motorun altındaki yedek su deposundan su kaynama sesi geliyor.Daha önce de yapıyordu ama bu kadar fazla değildi bu kadar kolay yapmıyordu.ustama götürdüm su dolaşımı yok kaynak esnasında silindirdeki su dolaşım kanalları kapanmıştır yeni silindir almamız lazım dedi.Ama ben kaynak yapıldıktan sonra 7 ay bindim ve bu kadar çok kolay su kaynatmıyordu çok zorladıgım zamanlar belki yapıyordu arasıra.. ne yapmam lazım hiç bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Foruma hoşgeldin.

Hararet lambası yanıyor mu? Eğer yandığını hiç görmediysen şu yöntemi dene,

sağ eldeki far anahtarını park konumuna veya farı açık konumuna getir, motor çok ısınırsa göstergedeki lamba eğer bozuk değilse yanacaktır.

Lambanın bozuk olup olmadığını da anlamak için, radyatörün arkasında motora giren bir boru var orada sarı pirinç malzemeden küçük bir parça göreceksin. O parçanın üzerinde bir kablo var, o kabloyu çekip çıkart ve kontak açıkken şaside metal bir yere değdir. Lamba yanıyorsa sağlamdır.

Bunları yap motoru tekrar kullan eğer suyu felan yerindeyken ve fan açıkken yine de motor ısınıyorsa ve hararet yapıyorsa..

büyük ihtimalle termostatın arızalıdır. Termostat suyun dolaşımını kontrol eden bir parça, ama bozulursa ve anlaşılmazsa motora conta yaktıracak kadar hayati bir parça. Yaz geldiği için termostatı çıkartıp iptal edebilirsin.

Çıkan termostatı sıcak su ile test edersin.

Termostat iptalinden sonra da hala hararet yaparsa devirdaim pompasına bakmak lazım gibi geliyor.

Çözüm bulursan sonucunu buraya yazarsın, herkesin başına gelebilir faydası olsun.
    Konu ozguralic tarafından (26.June.2013 Saat 09:47 ) değiştirilmiştir.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

marlox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Engin AKAR
    Tekniker Müzisyen Sporcu
     Honda Vfr 800
     İZMİR / Narlıdere
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    6
    başka bir ustaya götürmek te bazen iyi bir çözüm olabiliyor bir ustanın gözünden kaçan birşey bazen başka usta tarafından fark ediliyor...

BİR YERE GİTMEK İÇİN ARABAYA BİNİLİR AMA, MOTORA BİNMEK İÇİN
    HER YERE GİDİLİR !!!

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Özgür harika anlatım yapmış ilk bakılacak yerler termostat ve devirdaim pompasıdır bunlar değilse radyotörde sorun olabilir kanalları tıkalıysa devirdaim yapmaz hararet yapar

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    devir daim bozulup su kaynayıp kaynak yapılan yeri kaynatmış olabilirmi? tekerleme gibi oldu ama neyse

devir daimi kontrol edin yedek dahil bütün suyu boşaltım tekrar doldurun ya çalışmayan yada tıkalı olan bir yer var bunu da kademe kademe öğreneceksiniz
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

A.selim
    öğrenci
     dd250e-9b
     konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Çok teşekkür ederim arkadaşlar.Hararet lambasının hiç yandığını görmedim hocam.Bugün radyatörün suyunu boşalttım tekrar doldurdum radyotörün altı acıkken yukardan su koydugumda alttan suyu bırakıyor yanı radyatör sağlam zaten yeni yaptırdım sanayide.Daha sonra motora giren hortumdan suyu doldurdum motoru çalıştırdım içeri radyotöre suyu vermedi.Daha sonra termostatın ordaki hortumu çıkardım ve motora radyotörden su gönderen hortuma suyu doldurup üfledim üflediğimde suyu termostatın ordan attı.Motor bloğuna kaynak yaptırmıştım ama kaynak esnasında sılındır dekı su yolları kapanmamıs demekki yanı yenı sılındır almama gerek yok.Şimdi sıkıntı ya termostat yada devir daim pompasında büyük ihtimalle pompada bunu nasıl anlayabiliriz?Pompadaysa sıkıntı ne yapabilirim birde?eve dönmeden önce yedek depoyu da doldurmuştum bugün yedek depo yolda su atmaya başladı ayağım falan yandı sağa çektim duman falan çıktı baya bi su attı dışarıya.Çok karışık oldu galiba ama kusura bakmayın inş anlatabilmişimdir durumu.
    Konu herokles tarafından (27.June.2013 Saat 03:32 ) değiştirilmiştir.

ozguralic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özgür alıç
    Tasarımcı
     RR DD250-E 9B
     BURSA
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    27
    Lambanın yandığını görmeyince benim dediklerimi yapmadın mı? Mutlaka o lambayı çalıştır. Yoksa bu kadar su kaynatan motorun mutlaka hararet yapıyordur ve devam edersen contayı yakarsın. Lamba yanarsa en azından kenara çekip soğutursun motoru.

Bence bu sıkıntı %90 termostattan kaynaklanıyor. Madem bu kadar sökme takma olayına giriştin bence termostatı da sök, sonra tekrar dene. Devirdaim pompasını test etmen biraz zor olur, o hareketini eksantrik milinden alıyor çünkü söküp deneme şansın pek yok.

Aslında yöntem geliştirebilirsin. pompa giriş çapında bir hortum kesip ucuna dolu pet şişe takarsın, sonra matkap gibi bir aletle pompaya hareket verip diğer tarafta suyu atmasını izlersin ama önce termostat bak.

This is your life, it's all been ordinary. Until you find all you're worth

A.selim
    öğrenci
     dd250e-9b
     konya
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Lambaya bakmadım ama bugun ustam dediki yaz aylarında termostata gerek yok dedi termostatı devre dışı bıraktı daha sonra devirdaim pompasını söktük onun dönmediğini farkettik.içerden bi parça kırılmış yenisini 60 tl ye tedarik ettik.Şuan da canavar gibi çalışıyor soğutma sistemim sorun pompadaymış.Değiştirdiğimiz parça sanırım yağ dağıtımınıda yapıyormuş usta Allah'tan motor kitlenmemiş dedi.Termostatı da takmayalım yaz aylarında bi zararı dokunmaz ama yararı dokunur motor daha hızlı soğur dedi.Ama termostatı çıkarmamız kafama takıldı sonuçta gereksiz olsa koymazlardı bir zararı olurmu motora acaba?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,909
    Beğenilmiş
    7,145
    Selim sorunun çözülmesine sevindim
    termostat kışın motor çabuk ısınsın diye takılan bir parça başka işlevi yok olmasada olur hatta ustanın dediği gibi yazın üzerinde olmaması daha iyi

Emix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Emil ISGENDERLI
    IT
     -
     Ankara
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    sorunun cozuldugune sevindim iyiki yagsiz kalmamis motor

termosdatin oraya kucuk bi switch anahtarda koyabilirsiniz istediginiz zaman acar kaparsiniz
    Ben sadece bir motorsiklet sürücüsüydüm, arkadasları ve ailesi olan biri. Fakat sen beni görmedin.

Bizden hoşlanmasanız bile kullandığımız aracı seçme hakkımıza saygı duyun ve yolunuzda olmadığımıza emin olmak için fazladan birkaç saniye ayırın.

Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)