Rodaj yıllar öncesi kadar ciddi önem taşımıyor artık makinalar sıfıra sıfır cuk diye ürettiği için motor parçalarının birbirine alışma süreci çok daha kısa ve kolaydır

herkesin rodajı farklı oluyor genelde benim yaptığım şudur ki pek kabul edilmiyor ediliyor aslında ama yapan yok..

ilk 50-100 km kesinlikle motoru ısıtmadan hareket almıyorum ki havalar sıcak kısa sürecektir ısıtma süreci
kesinlike 80 km hıza ulaşmıyor ve bağırtmıyorum motoru mümkünse yük dahi almıyorum arkaya
motoru stop ederken 1 dakika kadar rolantide çalıştırıyor ve kapatıyorum.

bu dikkatli ilk 50-100 aralığından sonra yağımı değiştiriyorum yağ da kesinlikle marka/kalınlık değiştirmem 100. km'de ne koyacaksam onunla devam ederim. yağını değiştirdikten sonra

500. km'ye kadar gene ısıtmadan yola çıkmıyor ancak her gün devri ufak ufak artırıyoruz yüklenmeden zorlamadan bağırtmadan isterseniz son hızı da görebilirsiniz

bu 500 km lik serüvende gündelik olarak her gün devir artacağından gevşeyen vidalarda olacaktır. 500'ü doldurduktan sonra yağ buji değiştirir bütün gevşeyen vidaları sıkar zincir ayarımı yapar yağlanacak yerleri yağlarım aynı zamanda frenleride kontrol ederim çünkü rodaj süresince frenler bol bol kullanılır.

bu 500'den sonra istediğiniz gibi kullanabilirsiniz ancak kesinlikle yağın markasını ve kalınlığını değiştirmeyin kaliteli yağ kullanın vede ilk 50-100 aralığında kesinlikle Kompresyonu bindirmeyin motor freni yaptırmamaya gayret gösterin

böyle anlatınca çok caf caflı uğraştırıcı şey gibi gözüksede aslında kullanım sırasında azıcın bilinçli aklımızın bir kenarında sakın basma zorlama ağır ağır keyifli keyifli sür gibisinden bir fikir koyunca istemeden rodaj yapmış oluyoruz zaten

bakım aralıklarını aksatmayın mümkün olduğunca azıcın erken gitmeye gayret gösterin