Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Hybrid View

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Yurt Dışı (Yurt içi Gezide beni üzmeyecek RR

Merhaba arkadaşlar ben bir RR alıp onunla başta Bulgaristan-Makedonya sonrasında da yurt içinde gezi planlamaktayım ve geziler bitince de günlük olarak kullanıma devam etmeyi düşünüyorum. RR hoşuma giden bir motosiklet ve vakti zamanında arkadaşımda olduğundan hakkındaki güzel yorumları da ondan çok dinlemiştim.
    Merak ettiğim konu şu elimdeki para DD150E-2 nin sıfırını ve 250 lik bir RR nin 2. elini alabilecek kadar(4000-4250) ama bu fiyattaki 2. eller 6 yıllık filan olduğu için çok ön yargılı olduğumu demeliyim bir 150 lik ile bu şekilde uzun yollara düşebilir miyim bilmiyorum ilk motosikletim mondialdi ve sürüş zevki diye bir şeyi olmayan sadece tecrübe kazanmak için alınmış bir motosikletti forumda da buna benzer konular mevcut fakat tam olarak 150 lik ile uzun yol yapana rastlamadım alsam yaklaşık 2000 3000 km lik bir yol yaptığımda bana sorun çıkarma ihtimalleri nedir ve 150 lik teki hava soğutma uzun yola çok mu engel olacaktır?

Benim Boy 1,85 kilo 73
    Artçı 1,65 kilo 55 filan olsa gerek

Bu şekilde bir 150 lik bizi kesmez mi arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
    Konu Drakigns tarafından (06.July.2013 Saat 06:37 ) değiştirilmiştir.

mrtckrt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

murat cankurt
    subay
     250 E 10
     Ankara ŞEREFLİKOÇHİSAR
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    2
    Kardeşim artçın da varmış sana benim tavsiyem 250 bile değil bence 350 lik almaya çalış hem yanınızda nerden baksan 40- 50 kg da malzeme olacaktır bence 350 lik düşün ....
    Ha 150 lik gitmez mi gider elbet ama o kadar ağırlıkla yokuşta çok zorlanacaktır , süratin çok düşecek , makineyi de haliyle çok zorlayacaksın...
    O kadar zorlanan motor da her an arıza verebilir
    Tabiki herşey maddiyata dayanıyor ama bence
    150 olmaz
    250 eh ışte( seni üzmez)
    350 seni mutlu eder

korhan_751 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Korhan Kılıç
    MUHASEBE
     DRAGSTAR 1100
     İSTANBUL
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    uzun yolda 150 cc ve 250 cc motor kullanırsan kendinden nefret edebilirsin, bunla nasıl yola çıktım diye.üstelikte artçında var. sana tavsiyem 350 cc spyder yada daytona alman

eralp_goksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Eralp Göksu
    Öğrenci
     Regal Raptor DD250E-9B 2011
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Arkadaslara katiliyorum

l
    l
     l
     l
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    2
    Kardeşim öncelikle 150 cc yi tamamen unut. Su soğutmalı olmadığı için uzun yolda sadece sana eziyet olur. Heleki 150 cc ve artçı ile uzun yol imkansız.

Sıfır bir makine alırsan rodaj döneminin ilk ve ikinci safhasını yolda geçireceğin anlamına geliyor. Motor rodajı tamamen bittiğinde (1000 km sonra) bazı ayarlara ihtiyacın olabilir. Her gittiğin yerde motorsiklet ustası bulamayacağın için bu ayarları kendin yapman gerekebilir. (Yağ değişimi, zincir gerginliği, zincir yağlama vs. vs)

Eğer 350 lik bir makine alacaksan bu ya Spyder ya da Daytona olacaktır. İkisi içinde geçerli olan sorun sele ve amortisör sorunudur. Artçının oturduğu bölüm ince olduğundan artçı için yol dayanılmaz bir hale gelecektir. Ayrıca amortisörler sert olduğundan yol boyunca tüm çukurları hissedeceksin.

Yok ben bunca şeye rağmen uzun yol yapacağım dersen bu 2000 km lik yolu yaklaşık 1 hafta süreye yayman daha akıllıca olacaktır.

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler planım İstanbul da, Edirne de Bulgaristan'da da 2-3 ilde konaklayarak 1-2 haftaya yaymak. Görünüşe göre 150 kaldırmayacak fakat 6 yıllık bir 2. el 250 lik sorunsuz olabilir mi kullanan arkadaşlar yardımlarını yazarsa sevinirim...Buji vs gibi ufak tefek sorunlardan bahsetmiyorum zaten yola çıkarken fazla bujisi bilmem nesi alınır ama yolda bırakacak buyuk arızalardan bahsediyorum... Cevaplarınızı bekliyorum...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)