Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Devir Teslim

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

Devir Teslim

Arkadaşlar her yerde değişik değişik şeyler okuyorum ve asıl kaynağıda bulamadım bilen varsa yardımcı olursa sevineceğim böyle sigortasıymış vergisiymiş vs hiç uğraşmadığım şeylerdir dedem uğraşırdı ilk motosikletim onun üzerine olduğundan bir devir teslim durumu da hiç yaşamadım ve şuan 250 lik bir RR alacağım notere, sigortaya (bu zorunlu sigorta da neyin nesidir ?), ruhsata vs. nekadar vermem lazım bana ayrıntılı ve açıklayarak yazarmısınız bu vergi konusu cidden çok uzak olduğum konulardır. Plaka değiştirmessem Ankara dışındaki bir plaka da olsa vergisini heryerden yatırabilirim değil mi? Birde motosikleti aldığımda kaç günde ruhsat elimde olur(kendi adıma).

Şimdiden Teşekkürler

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Öncelikle hayırlı olsun. Motoru devir teslim yaparken noterde iki taraf da imza atar. bir nüsha eski sahibinde bir nüsha da sende kalır. Nüsha ile birlikte sana geçici ruhsat verir noter. Bu ruhsatın geçerlilik süresi 30 gündür. Motoru aldığında trafik sigortası yaptırmalısın. Bir sigortacıya gidip (Her sigorta farklı ücret çıkarır, sigorta şirketlerini iyi araştırmalısın) trafik sigortası yaptırmalısın. Bu, motoru aldığında bir defa yapacağın ve her sene yenileyeceğin sigortadır. Sigortayı yaptırdığında trafik şube müdürlüğüne gidersin. Plakan değişiyorsa seni şoförler cemiyetine yönlendirir, plakanı yaptırırsın tekrar şubeye gelirsin. Hemen orada ruhsatını alabilirsin. Veya evine gelmesini beklersin. Ruhsatın evine 1 hafta ile 1 ay arasında bir günde gelebilir.

Vergi ise MTV (Motorlu taşıt vergisi) olarak yılda iki defa devlete yatırılmaktadır. Bunu tek seferde de ikisini birden yatırman da mümkündür. İnternet bankacılığı ile de yatırabiliyorsun.

Trafik sigortası motorun yaşı, cc'si, plaka şehri vs. gibi özelliklere göre değişiklik gösterebilir. MTV ise her motorda ve motor yaşında farklıdır. Motor yaşlandıkça vergi miktarı düşer..

Başka bir arzunuz :mrgreen:
    Konu cihan54 tarafından (10.July.2013 Saat 23:46 ) değiştirilmiştir.
    "CaRPe DieM"

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Teşekkür ettim de sigortayı yaptırır yaptırmaz ruhsatı alabilir miyim yani? Birde mesela giresun plakalı motosikletin vergisini Ankara dan ödeyebilirim değil mi? Bunlar tahmini kaça patlar ve 1 günde hallolur mu?
    Hazır sorularıma başlamışken birde benim amaç Ankara ya uzak bir yerden motoru alıp uzun yolda motoru tanımak sonrasında biraz motosiklete alışınca bir Bulgaristan-Makedonya turu yapmak yurt dışı çıkışında ne gibi ücretler ödemem gerekiyor(motosiklet için yoksa yurt dışı tecrübem oldukça fazla) birde yunanistanda motosiklet kiraladığımda ehliyetime karşılık bir belge almıştım ama Bulgaristan'da durum nedir filan bilen varsa onları da alabilirim şuan bir kaç kanaldan araştırıyorum da)

cihan54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cihan Çiçek
    Ar-ge Mühendisi
     Honda VFR 1200f
     Sakarya
    Beğenmiş
    2
    Beğenilmiş
    7
    Alıntı Drakigns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ettim de sigortayı yaptırır yaptırmaz ruhsatı alabilir miyim yani? Birde mesela giresun plakalı motosikletin vergisini Ankara dan ödeyebilirim değil mi? Bunlar tahmini kaça patlar ve 1 günde hallolur mu?
    Hazır sorularıma başlamışken birde benim amaç Ankara ya uzak bir yerden motoru alıp uzun yolda motoru tanımak sonrasında biraz motosiklete alışınca bir Bulgaristan-Makedonya turu yapmak yurt dışı çıkışında ne gibi ücretler ödemem gerekiyor(motosiklet için yoksa yurt dışı tecrübem oldukça fazla) birde yunanistanda motosiklet kiraladığımda ehliyetime karşılık bir belge almıştım ama Bulgaristan'da durum nedir filan bilen varsa onları da alabilirim şuan bir kaç kanaldan araştırıyorum da)
    Sigortayı yaptırdığından itibaren istediğin zaman ruhsatını çıkarttırabilirsin.
    Vergini istediğin yerden ödeyebilirsin.
    1 günde hallolur.
    Noter 100-150 civarı tutar. 20 lira plaka-trafik masrafın olur. Trafik sigortan motoruna göre değişir, şehrin ve motor marka modelin önemli. 100-200 arası tutar diye düşünüyorum.
    Yurt dışına çıkarkenki ücretleri hiç bilmiyorum. Ama sınırdan geçerken avrupa geçerliliği olan bir ehliyet çıkarttırıyosun, bildiğim kadarıyla 500 lira civarındaydı.
    "CaRPe DieM"

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sınırda giriş fiyatlarını öğrendim 63 euro sigorta, 10 leva da ayak bastı (1 haftalık) geri kalan sorularda hala yardıma açığım

Gunes Bas
    Guverte stajyeri
     Yok
     Ankara~ Rize
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Motosiklet fiyatı + 300 400 koyacağım yani:( Bu arada araç türk ise Bulgaristanda ayrıca ehliyet ücretine de gerek yokmuş belki ileride ihtiyaç duyan olursa bilgi...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)