Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!

Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Buğra
    İnşaat Mühendisi
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

ilk motor heyecanı

Herkese merhabalar arkadaşlar,

Uzun zamandır forumunuzu okuyucu olarak takip etmekteyim. Bana motoru sevdirecek ve öğretecek olan ilk motoruma karar vermeye çalışıyorum.

Nerdeyse tüm forumların tartışma konusu olan ikilem de bende kaldım;
    REGAL RAPTOR DAYTONA 250 mi ? , HYOSUNG GV250 mi ?

Okuduklarımdan öğrendiklerimle çıkardığım özet görüntü istiyorsan DAYTONA , sürüş keyfi ve kalite istiyorsan GV250 oldu. Aklımı kurcalayan soru da daytona gerçekten bu söylenenler kadar sürüşü konforsuz ve kalitesiz bir motormu. Birde boyum 1,74 m, kilom 73 kg daytona biraz uzun bir motora benziyor acaba kullanabilirmiyim.

Bir başka sorum ise iki motoru da kullanan arkadaşların şahsi fikirleri nelerdir.

Burada siz tecrübeli üstadlarımızın yardımıyla sorularıma cevaplar alabilecek ve kesin kararımı verebileceğime inanıyorum.

Rona - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Atilla Türkulusu
    memur
     DD350E-6C DAYTONA
     İstanbul - Avcılar (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    4
    Alıntı nefsikeş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Uzun zamandır forumunuzu okuyucu olarak takip etmekteyim. Bana motoru sevdirecek ve öğretecek olan ilk motoruma karar vermeye çalışıyorum.

Okuduklarımdan öğrendiklerimle çıkardığım özet görüntü istiyorsan DAYTONA , sürüş keyfi ve kalite istiyorsan GV250 oldu. Aklımı kurcalayan soru da daytona gerçekten bu söylenenler kadar sürüşü konforsuz ve kalitesiz bir motormu. Birde boyum 1,74 m, kilom 73 kg daytona biraz uzun bir motora benziyor acaba kullanabilirmiyim.

Bir başka sorum ise iki motoru da kullanan arkadaşların şahsi fikirleri nelerdir.

Burada siz tecrübeli üstadlarımızın yardımıyla sorularıma cevaplar alabilecek ve kesin kararımı verebileceğime inanıyorum.
    Senin boy ve kilona göre olan motosiklet GV 250 dir.Daytonanın uzunluğu 2.30 m dir 194 kg dir sana büyük gelebilir.
    Daytona 250 konfor ve teknik veri olarak GV250 nin yanına bile yaklaşamaz.Daytona 350 anca başedebiliyor.
    Konu Rona tarafından (26.July.2013 Saat 11:10 ) değiştirilmiştir.

HannibALGan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Fatih Aktaş
    Satınalma & Muhasebe
     Gitti Süheyla...
     İzmir
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    1
    Alıntı nefsikeş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Daytona mı yoksa GV'mi diye sorarlarsa hiç düşünmeden GV diyebilirsin. Ben iki motorla da deneme sürüşü yaptım. 183 boyunda 84 kilo falanım. Daytona görünüm itibarı ile çok dikkat çeken bir makina tamam ama GV 250cc klasmanında en güçlü motordur. 29 beygir güçten bahsediyorum. Boyun ortalama, kilonda boyuna göre iyi. Uzun ve gösterişli bir motorda sepet gibi kalacağına, kısa ama güçlü bir motorda yayılarak yol yapmak daha mantıklı olur...
    Satın Alınmayacak Şey Yoktur; Yeter ki İYİ FİYAT Ver!...

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    53,641
    Beğenilmiş
    7,107
    Merhaba Ertürk aramıza hoş geldin
    seninde söylediğin gibi kasa olarak daytona güç olarak konfor olarak gv 250 ama bu değilki daytonanın motoru kötü oda iyi sağlamdır ama gv daha iyidir fakat gv nin parça fiyatları japon makina fiyatlarındadır boy ve kilo olarak daytonayı rahatlıkla kullanabilirsin.170 boy ve üzeri rahat kullanabilir en doğru karar bayiyiere gidip iki makinayada otur bak hangisinde rahat ediyorsan ona göre karar verirsin kolay gelsin

Mustafa Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa hoca
    öğretmen
     dominar 400
     istanbul
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    15
    BEn GV250'yi nasıl aldım sana kısaca anlatayım kardeş, sen kararını verirsin yine.

10 yıldır motor alacağım diye tutturuyordum. Üniversitedeki arkadaşlarımın kafası şişiyordu. Cepte para yok, netten araştırdım felan. derken zaman geçti. İşe başladım motoru olan, olmayan ama zamanında kullanmış herkesin kafasını şişirdim. Onlar da bütçeme göre ÇİN mallarını önerdiler (ucuz diye) arada Kanuni önerenler de oldu. Servis felan filan...
    Hasılı son zamanlarda 1-2 yıldır yani Regal diye tutturdum. Şekli fena, kullananlara soruyorum, eşe dosta tabii... Çin'in EN İYİSİ diyorlardı. Derken arkadaşımı aradım kardeş motor alacağım Regal alacağım diye. Aynen aktarıyorum:
    ''Kardeşim tamam ama onu almayalım, iyi bir GV250 alalım. Regal'e kefil olmam. GV250'ye kefil olurum.'' Bunu deyince tamam dedim ve onu aldım.

Parça konusunda Celil Abi doğru söylüyor olabilir. Gir Kanuni sitesine fiyatlar yazıyor zaten, parça felan. Koreli iki site var Türkler bunlardan birini kullanıyor hyosung aksesuar yedek parça google yazsan çıkar (tercihen İngilizcesini). Orada da fiyatlar TL hesabı. Cargo biraz pahalı olabiliyor tek parça için ama adam en geç 20 günde evine bırakıyor. Toplu alımlarda iki üç parça için kargo normal.

İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Dikkatini çekerim ben o kötü bu iyi demedim, diyemem de çünkü ömrümdeki ilk motorum GV250 ve Rabb'im nasip etmiş, çok mutluyum, alınır mı dersen gözü kapalı AL derim...

Buğra
    İnşaat Mühendisi
     yok
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Sizlerin tavsiyeleri benim için önemliydi cevap veren fikirlerini ileten herkese çok teşekkür ederim.
    Gelen cevaplardan anladığım kadarıyla ilk motorum olarak en mantıklısı GV250 olacağı kanısına vardım.

Bir karara varmak ortaya yeni sorular doğurdu :?:

Allah nasip ederse alacağım GV250 mi acemi olduğum için 2. el almayı düşündüm.Fakat motoru gösterebilecek hiç usta tanımam yada bir yer bilmem. Bu konuda tavsiyede bulunabileceğiniz biri yada bir işletme var mıdır ?

Son olarak da sıfırı 9.500 tl masraflarla 10.000 olabilecek bir motoru 2. elde 2010 model ve sonrası için ortalama verilmesi gereken fiyat nedir? Yani arabadan örnek vericek olursam her sene 3.000 tl düşülür. motorda bu hesap nasıldır bilmiyorum. [smilie=greencolorz:

Mustafa Hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mustafa hoca
    öğretmen
     dominar 400
     istanbul
    Beğenmiş
    1
    Beğenilmiş
    15
    2007 bir motoru 25000lerde 6000'lerde sattıklarına şahit oldum.
    Bununla ilgili forumlarda GV250 arıyanını da çok görüdüm. İnşallah sana fikir verir. İkinci elde kanımca anahtar kelime: ''GÜVEN''dir. Para değil... SAygılarımla
    Başkalarının aşkıyla başlıyor hayatımız
    yaprakla yağmurun aşkı meselâ
    kim olsa serpilen coşturuyor bizi
    ...
    Diyorum hepimizin bir gizli adı olsa gerek
    belki çocuk ve ihtiyar,belki kadın ve erkek
    hepimiz,herbirimiz gizli bir isimle adaşız
    yoksa şimdiye kadar hesapların tutması lâzımdı
    hayatımıza kendi adımızla başlardık

Anilgardiyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Anıl Demir
    Auto Chip&Beyin
     Regal Raptor Spyder 250-10
     İstanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    şahsi fikrimi söyleyeyim , ben 1 yıldır dolu dolu spyder kullanıcısıyım ve 2.spyder'ım şu anda kullandıgım . 4 senelik bir motor geçmişim var , ama motosiklet üzerinde büyüdük diyebilirim. bana gv250'yi bedava verseler binmem , şekil şemal , dikkat çekme konusunda sıfır . Rahatlık konusunda sadece koltuğu biraz daha geniş ve içi kalın o kadar. Daytona veya Spyder'ın daha bir önceliği ve avantajı varki ayaklarını ileri doğru uzatabiliyorsun , gv250'de bu yok. Egsoz sesi istiyorsan ? yine Regal Raptor , Gv250 Rolantide elektrikli süpürge gibi çalışır , gaza yüklenince bulaşık makinesine döner sesi. tabi ki kendi fikrim bu , eğer gercek bir chopper zevki almak , hem görüntüsüyle hem de sesiyle kendini tatmin etmek istiyorsan Regal Raptor'dan vazgecmeyeceksin derim.
    Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını..

ozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ozgur
    filo yöneticisi
     acar
     istanbul
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    2 aydır Regal Raptor Spyder kullanıcısıyım. Sıfır aldım. Her gittiğim yerde motorun fiyatını soruyorlar tahmin et dediğimde 40000-50000 tl gibi uçuk rakamlar telaffuz ediliyor. Motorda 4 şeye önem veririm ses-görünüm-kalite-sürüş konforu hepsi olsun dersen 20000 tl yi geçeceksin. Ses ve görünüm diyorsan regal kalite ve sürüş konforu diyorsan gv 250 ben haftada 100 km geçmeyen birisi olarak tercihimi regalden yana kullandım. bundan sonra alacağım motor gv650 olacaktır.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)