-MT 66 Pirelli "Route 66"
ROUTE 66 PIRELLI
Chopper kullanıcılarının en gözde lastiği olmuştur her zaman ve bu boşuna diildir.Yıllarca Chopper denince akla gelen en bilien marka ve model "MT 66 " olmuştur.İsmide zaten herseyi açıkıyor "Route 66"..Gerçekten çok güzel bir lastiktir;
En başta gelen özelliği Chopper kullanıcılarına özel olarak yapılmış olan SIRT DESENLERİ 'dir ;
Özelikle Yağmur altında motor kullandığınızda ön lastik üzerinde dahi "3 yağmur oluğu" bulunan bu özel lastikle çok güvenli bir sürüş yaparsınız'ki çoğu firma lastiğinde bu şekilde ön lastikte bir yağmur oluk deseni dahi bulunmazken "Pirrelli Route 66"' bunlardan tam üç tane vardır.
Arka lastik biraz yanaklara doğru "bombeli" bir yapıya sahiptir buda virajlarda yatarken çok güzel bir tutunma saglamaktadır.Ve Lastiğin limitlerine geldiğinizi size hissettirmesi açısında'da güvenlidir.Bu diger kullandığım lastiklerde yoktu..Pirelli MT 66 kullanırken biraz daha "yayvan"şekilde yatış ve kalkışlar yaparsınız.Verdiğiniz komutlara çok güzel tepki veren bir lastiktir.Pirrelli MT 66 yumuşak diyebilceğimiz bir Lastik hamuruna sahiptir bu yuzden yol tutuşu gerçekten çok iyidir. Çabuk ısınan bir lastik olasıda bu yuzdendir.Şahsen çok sevdiğim bir lastiktir. Ayrıca ağır yüklemeye en iyi dayanan Lastiktir diyebilirim.Bu sebeplede zaten Başta Harley Davidson 'ların nerdeyse Resmi Lastiği olmuştur.Şahsen bu Lastikle üç set şeklinde en az 75 bin km yapmış bulunmaktayım.
Dezavantajları: Pirelli MT 66 'nın dezavantajı olarak en başta yumuşak diyebilceğimiz hamuru sebebiyle biraz çabuk bitmesidir "15-20 bin km" lerde değişmek ister.
Öte yandan sıklıkla patlama olabilmektedir en azından ben bugune kadar üç takım MT 66 kullandım en çok patlıyan lastiğim bu marka ve model olmuştur.Etrafımdaki diger kullanıcılardan bu yönde bilgiler aldım hep. Buna karşın aklınıza zırtpırt patlıyor diye gelmesin sadece diger lastiklere göre biraz fazla olduğunu söylüyorum ...
-Pirelli Night Dragon
NİGHT DRAGON
Pirelli firması 2012 Yılın'da çok uzun zaman sonra meşhur MT 66 Chopper lastiğinden sonra ilk kez yeni bir Chopper Lastiği olarak Pirelli Night Dragon modelini geliştirerek piyasaya sürdü ;oldukca iddalı tantımlar ile özelikle Harley Davidson 'larla çok ciddi şekilde piyasaya giriş yaptı Night Dragon ;Lastik hamuru ve deseni iyice geliştirilmiş olan bu Lastiği ben hiç kullanmadım o yuzden bir yorumda bulunamıyacağım tahmin ediyorumki MT 66 daki bir kaç hatayıda ortadan kaldıran kaliteli bir Lastiktir;forumlarda oldukca güzel yorumlar almakta oldugunu özelikle Harley sahiplerinden belirtmek isterim.
İlerde deneme sansım olursa sizlerle paylaşcam.
Firma Durumu: Türkiye ayağı gayet sağlamdır diyeblirim ancak Chopper kulanıcıları için her zaman her an Lastik bulmak yinede zor olmakta burda önemli etken Chopper motorların genelde çok sık Lastik degiştirmeyişleri sebebiyle Firmaların genel olarak çok fazla Chopper Lastik ithal edip Depolamak istememesidir. Lastik değiştirmeyi düşündügünüz'de o yuzden bir kaç ay öncesinden araştırmaya başlarsanız çok iyi olur sonra mecburiyetten istemedğiniz Lastigi almak zorunda kalmazsınız. Bu durum tüm firmalar için geçerlidir. Pirelli bana göre piyasadaki en sağlam firmadır."stoksal anlamda"
NOT :Bu yazı Anatolian Tigers MC Yol Kaptan'ına ait http://yolkaptani.blogspot.com sitesinden alınmıştır"

dominar 400
istanbul
A Rh (+)