Kullanıcı Adı: Şifre: - Şifrenizi mi Unuttunuz?
Raptor Riders'a Henüz Üye Değil misiniz? Lütfen Kayıt Olun!
Toplam 6 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 6 arasi kadar sonuc gösteriliyor

mustafa demiryürek
    TEKNİSYEN
     REGAL RAPTOR 250 E-9B
     HATAY
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0

buji problemi.

arkadaşlar bugün motorumun bujilerine bir bakayım dedim. bujileri söküp baktım kararma falan yoktu. hafif zımparalayıp yerine taktım.
    şöyle bişey denedim. motoru çalıştırdım ve sol taraftaki bujinin kablosunu çıkardım motor aynı şekilde çalışmaya devam etti. sesi çok az değişti. sol taraftaki kabloyu yerine takıp sağ taraftaki bujinin kablosunu çıkardım motor söndü. bunun sebebi ne olabilr. bujileri söküp yer değiştirdim. soldakini sağa sağdakini sola taktım yine aynı şekilde oldu. bujileri yerinden söküp kabloyatakıp çalıştırıyorum. çok hafif belli belirsiz ateşlemeyi görebiliyorum. normalde diğer motorlarda bujideki ateşleme çok rahat gözüküyordu. bundada çok dikkatli bakınca ince bir çizgi gibi gözüküyor. izdede öylemi yoksa bende bir problem var mı? iki bujidede durum aynı. Ama motorun çalışmasında falan bir sıkıntı yok sadece merak ettim baktım. bujileri değiştirmem gerekirmi? hangi bujileri önerirsiniz bujinin kodu veya ismi var mı?

CELİL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
     İstanbul - Büyükçekmece (Avrupa Yakası)
    Beğenmiş
    52,435
    Beğenilmiş
    6,962
    Merhaba Mustafa sorun yok standart hepimizde aynı tek taraftaki buji patlasada makina güç kaybıyla tek silindir çalışmaya devam ediyor ama diğer tarafı çıkarırsan stop eder sistem öyle
    orjinali bulabilirsen NGK - BOSCH - ŞAMPİYON iyidir ben bosch u tercih ediyorum yapısı daha kaliteli

mustafa demiryürek
    TEKNİSYEN
     REGAL RAPTOR 250 E-9B
     HATAY
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    Alıntı CELİL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba Mustafa sorun yok standart hepimizde aynı tek taraftaki buji patlasada makina güç kaybıyla tek silindir çalışmaya devam ediyor ama diğer tarafı çıkarırsan stop eder sistem öyle
    orjinali bulabilirsen NGK - BOSCH - ŞAMPİYON iyidir ben bosch u tercih ediyorum yapısı daha kaliteli
    ben zaten tek taraflı çıkarıyorum. yani motor çalışırken sağı çıkarıyorum motor çalışmaya devam ediyor. sağı tekrar yerine takıyorum çift silindirde devreye giriyor. bu sefer solu çıkarıyorum motor stop ediyor. yani solu çıkarınca sağ taraftaki silindir neden motoru çalıştıramayıp motor stop ediyor.

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,435
    Beğenilmiş
    6,962
    Alıntı demiryurek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben zaten tek taraflı çıkarıyorum. yani motor çalışırken sağı çıkarıyorum motor çalışmaya devam ediyor. sağı tekrar yerine takıyorum çift silindirde devreye giriyor. bu sefer solu çıkarıyorum motor stop ediyor. yani solu çıkarınca sağ taraftaki silindir neden motoru çalıştıramayıp motor stop ediyor.
    durumu anladım ama o kadarda detayı bilemiyorum bildiğim bu durumun hepimizde aynı olduğu ve bir sorun olmadığı :

mustafa demiryürek
    TEKNİSYEN
     REGAL RAPTOR 250 E-9B
     HATAY
    Beğenmiş
    0
    Beğenilmiş
    0
    bujileri söküp markasına baktım. NGK CR7HSA bu bujiler nasıl iyimi değiştirmeye gerek varmı?

CELİL ÜSTÜN
    HÜR GENERAL
     YAMAHA XVS950A
    Beğenmiş
    52,435
    Beğenilmiş
    6,962
    Alıntı demiryurek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bujileri söküp markasına baktım. NGK CR7HSA bu bujiler nasıl iyimi değiştirmeye gerek varmı?
    bujinin ne durumda olduğuna bağlı bir buji 8-10 bin km gider ömrü bitmediyse sorunu yoksa devam ngk uygundur

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)