Gerçek anlamda koruma istiyorsanız F1 veya MOTOGP de yarışan pilotların kullandığı kasklardan kullanmalısınız.Bu kasklar kişiye özel üretilip fiyatları da 10000$ civarındadır. Marka vermiyorum çünkü herbiri kullandığımız kaskların standartında üretilmiyor.Hepsi de en üst düzey malzeme kullanılarak en sert ve en acımasız dayanıklılık testlerine tabi tutularak üretiliyorlar.

Ekonomik şartlar gereği bu kasklardan kullanamayacağımıza göre benim edindiğim bilgiler ışığında düşüncem şudur.Markası ne olursa olsun uluslararası güvenlik sertifikalarına sahip tüm kasklar, max 50 km hıza göre oluşan kaza senaryolarına göre üretilip teste tabi tutulurlar ve üretilirler.Dayanıklılıkları hemen hemen aynıdır.Sadece fiyat farkları vardır.Bu da konfor,malzeme ve yapılan reklam tanıtım vs. ye bağlıdır.İşin diğer tarafı da hepsinin kullanım ömrü ve şartı aynıdır.

Kendi fikrime göre.Kask için bir tomar para vermek yerine marka seçiciliği olmadan uluslararası güvenlik testlerinden geçmiş (DOT ECE SHARP) üzerinde ve kullanım kılavuzunda bunu belirten serfikaları olan bütçeme uygun bir kask almak daha doğrudur.