Alıntı denizintruder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sharp testi hakkında çok ta tarafsız olmadığına dair bir kac dergide makale okumuştum.
Bunun dışında kendi kafanızın şekline biçiine göre seçmelisiniz. Ben shoei kullanıyorum açık bir kaskım var ls2 ama berbat bence. Size tavsiyem nolan ,agv ,shark ,diesel ( agv ), bell, arai , schubert , suomi gibi bilinen markalardan secmeniz. Motosiklette konforunuzu arttırdikca guvenliginizi azaltirsiniz. Ben ilk kaskimi alirken bana siz beyninizin degerini olcun biz ona gore size kask verelim dediler siz de buna gore buna hareket etmelisiniz
Tavsiyelerinize katılıyorum Onun dışında aslında hiç bir kaska güvenmiyorum. 60 km hızdan sonra bir kaskın sizi koruması ancak çarpma şeklinize bağlı olarak sizi koruyabilir diye düşünüyorum. Kullanılan malzeme plastiğin bir türevi (yanlışım varsa düzeltin lütfen), her halükarda uygun açı ve sertlikte bir darbe ile darmadağın olacaktır. Kask güvenliğin küçük bir parçası bence. Uygun hızda sürmek, yolu iyi okumak, düşmeyi bilmek, tecrübe vs. bunlar kafayı koruyan unsurlar. İyi bir kask kullanılmasından yanayım, ama işte gönlüm de "arada açık kaskla gez" diyor Azıcık delilik olmasa biz de zaten motosiklete binmeyiz Napıçaz böyle bilemedim