11 TEMMUZ PAZAR AKÇAY -İSTANBUL
Bir günüm daha olsa Bozcaada ya uğramak isterdim ama 12'sinde mesai var. mecbur istikamet İstanbul. Akçay'dan çıktım öncelik Çanakkale. Çanakkale Boğazını girişinde aşağıdaki fotoyu çektim. Çok rüzgarlı ama çok güzel bi manzaraydı. Tam ters istikamette çanakkale şehitlik abidesi gözüküyo ama fotoda belli değil o yüzden onu koymadım.

Çanakkalenin içine girmek zor oldu feribot kuyruğu şehir trafiğini alt üst etmiş. Ben ara yollardan indim sahile.
TRUVA atıyla benm atı kıyalamadan olmaz dimi :D

SOnra feribota gideyim dedim polis sahil yolunu kapatmış yukarıdan giriş vermiş tabi biz motorcu torpili ile en az 2 saatli sıradan yırttım doğru feribota

Feribot Karşı kıyıya yaklaşırkene...

Feribottan indim çanakkale boğazı coşmuş nasıl dalgalı bi görseniz...

Tırmandık, düze indik ama yol çok kalaba, keşan çevre yolunda bi kuyruk olmuş 5-6 km var. Yine motorum sayesinde rahatlıkla geçtik, bazılar zor yol versede. Tekirdağa gelmeden opette durdum orada bi tartışmada yaşadım. Ben Opet kuruldu kurulalı opete uğrarım. Hele bu gezide tüm yol üstündeki opetlere uğradım buranın marketi fiyatları şişirmiş, küçük suya 1 tl diyor. Ben hiç bi opette görmedim bunu. Bağırı bağırı verdim bende, allahtan karşılık vermediler... Ve tekirdağa geldim.

Tekirdağa gelinirde köfte yenmezmi bende indim sahile o köftecilerinin hepsinin olduğu yer varya oraya, saptıo birine yedim köftemi, içtim biramı...

Oturmak güzelde istabul yolu bayram trafiği korkutuyo beni. 5 de çıktım yola 150km yol var.ben içimden 7-8 arası anca varırım diyorum. İst'a kadar bir sürü deniz kenarında tesisler, yerleşim var. Çook çok yoğundu. Motorum olmasaydı oyol bitermiydi bilemiyorum. Silivriye yaklaşınca otobana geçtim, silivri sapağından sonra trafik yoğunlaşmaya yer yer durma noktasına varıyordu. Ben geçtim emniyet şridine bastım gazı 18:40 da eve gelmişim. 2500 km'lik gezintiyi burada noktalamış oluyordum.